MTD Zitmaaier - zwaailicht op zitmaaier

Hallo tf'ers,

Ik ben zo een beetje aan het werken aan een zitmaaier nu vroeg ik mij af of het goed is voor je batterij om er een zwaailicht op aan te sluiten.

zoja waar moet ik de draad dan naar toe laten gaan rechtstreeks naar mijn batterij of anders graag wat advies bedankt.
YardMan

Reacties

Wiebe
Je accu zal er niet beter van worden denk ik zo.
YardMan
Dat weet ik maar gaat de accu er door stuk of veel rapper leeg
john deere 7810
Sneller leeg 😉 het kan wel 😉 heb je 1 draad? zoja die maak je aan de plus van je accu met een schakelaar er tussen en
je pijpje doe je aan de massa
YardMan
Dus de min draad aan je massa
chiel-fendt 936
En een zekering ertussen doen natuurlijk
IH-Jansen
Quote @YardMan:
dus de min draad aan je massa

min = massa
pieto84
Je min-pool van je accu is waarschijnlijk verbonden met het frame. Als je dan dat pijpje van de zwaailamp verbindt met het frame, heb je al massa. Als je de + dan met een schakelaartje en een zekering aan je accu verbindt moet het werken. Hoe zwaar je zekering moet zijn kun je zo berekenen. Ik denk alleen dat als je je zwaailamp constant aan hebt, je dynamo dat niet aankan. Op zich niet echt handig, als je de volgende keer wil starten..
leo en irm
Als je zo iets wil zou ik voor een flitslamp op led gaan
deze verbruikt nl veel minder stroom
tjnoordhorn
Ik heb er ook 1 op mijn zitmaaier en mijn accu blijft normaal. gewoon een trekschakelaar er opmaken en dan gewoon de draden op de plus en op de min doen door verbinden naar de trekschakelaar en van de schakelaar naar de zwaailamp
YardMan
Klein vraagje wat bedoel je met een zekering.
ik ben 14 ken bijna niets van elektriciteit af
ErDee
@YardMan Een zekering is een een klein plastic stukje met 2 metalen voetjes eraan, die zorgt ervoor dat als er kortsluiting komt, dat de stroom meteen uitgeschakeld wordt zodat er geen brand kan ontstaan. Daarom kun je de zekering het beste zo kort mogelijk bij de plek waar je de + wegpakt zetten. Vraag je vader maar om te helpen anders.
YardMan
Ok zal ik eens doen bedankt
tjnoordhorn
@YardMan

ik heb er geen zekering ertussen vind ik onnodig
ErDee
@tjnoordhorn hoezo dat? het is maar voor de veiligheid, dat je dat ding niet affikt, in het geval er kortsluiting ontstaan doordat bijvoorbeeld een kabeltje open schuurt.
Vondiep
Ik heb ook een zwaailamp op me maaier.
Nog niks gemerkt kwa accu spanning enzo
tjnoordhorn
@ErDee

als die zwaailamp affikt of de zitmaaier ja jammer dan, die dingen zijn te vervangen
YardMan
Ok bedankt zou iemand een foto kunnen sturen van dichtbij waar de kabel naartoe loopt wat voor schakelaar
pieto84
Hoeveel watt verbruikt je zwaailamp dan?? Als het een 55 watt zwaailamp is, dan zou hij 4.58 ampere nodig hebben.. Daar komt dan nog het vermorgen van het motortje bij.. Dan zou ik er als ik jou was een 5 Ampere zekering tussen doen. Je schakelaar moet dan ook minstens 5 Ampere kunnen hebben.

Als ik jou was kocht ik een schakelaar, en een zekeringhouder. De kabel kun je zo achter het boutje van je accuklem vast zetten op de + pool. Dan zou ik de kabel naar de schakelaar laten lopen. Die schakelaar kun je vast wel ergens mooi inbouwen.. Dan zou ik achter de schakelaar de zekeringhouder monteren, en vanaf de zekeringhouder trek je de kabel door naar de opsteekpen voor je zwaailamp..
Ares RZ
Wat moet je in de lieve vrede met een zwaailamp op je gazonmaaier????????????????? Om te voorkomen dat je je moeder onder het maaibord krijgt ???????????????
YardMan
Gewoon voor de sier

en pieto84 bedankt zal het eens bekijken
Wimsumar
Quote @Beste YardMan:
Pieto84 bedankt

Pieto84 zijn advies kan beter: de zekering(houder) moet je zo dicht mogelijk bij de stroombron (accu) plaatsen.
Monteer in de draad vanaf de accu, zo dicht mogelijk bij de accu, een zogenaamde zwevende zekeringhouder en voer de kabel dan naar de schakelaar.

Zwevende zekeringhouder voor kabelmontage:

media.conrad.com/xl/3000_3999/…
malcon
Bouwhelm kopen, oranje flitser met een batterij op de helm schroeven, aanzetten en rijden..
Wimsumar
@Beste Malcon: Of vraag mijn voormalig dorpsgenoot Gerrit Hiemstra van weatheronline.nl met z'n rode haar of ie het gazon wil maaien. 😃
malcon
Zwaailicht moet ook minimaal 2.60 van het wegdek zitten.. flinke mast op de gazonmaaier haha
mfjens
Als je het hellemaal goed wil hebben leg je ook een kabel naar de min pool van je accu ipv op het frame dan weet je zeker dat je altijd goed kontact hebt en met roest niks te maken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!