Ford 3055 - veel schuren of niet??

Ik ben bezig met het afschuren van mijn ford en doe dit met een slijptol en stalen borstel , alleen kan ik op plaatsen heel goed de verf af krijgen en soms ook niet mijn vraag is of er nog mag verf aanhangen ? en anders wat moet ik doen ?? langer schuren??ofso ik hoor het wel
dank bij voorbaat

Deel dit topic

fefefe felix

Reacties

DeutzD40L
Het maakt eigenlijks niet uit want het meeste zie je toch niet terug
Valtra-Fordpower
Als de oude verflaag nog goed vast zit geeft dit geen problemen. Echter, de oude verf plakaten zie je vaak nog onder de nieuwe laag zitten, vanwege hoogte verschil. Het mooiste is dan ook goed vlak schuren, maar waar je niet bij kunt en die verflaag nog vast zit geeft het geen problemen.
fefefe felix
Ach zo dus gewoon zorgen dat alles zoveel mogelijk weg is en anders zo vlak mogelijk schuren
case inter kracht
Wat goed vast zit leker laten zitten aleen het lossen der af halen goed ontvetten en spuiten en bij je kappen gewooon kaal schuuren met schuurpapier
Adri-JD850
Ligt er al veel aan waar je niet bij kunt, in ieder geval op de vlakke gedeeltes MOET de verf er af zeker als je dit gaat spuiten zul je de oude verf altijd zien zitten.
bert8210
Met de regel: al wat je voelt met je hand, ga je zien als het gespoten is.
KHD Deutz-Fahr
Ik zou alleen de verf die los zit er af halen, en zeker niet meer! Waarom? Omdat verf veel beter hecht op bestaande opgeschuurde verf lagen dan op kaal metaal.

Als je een beetje spuit ervaring hebt kun je de kale delen inspuiten met spuitplamuur (wel eerst primer aan brengen, en delen met oude verf lagen afplakken), dit zorgt voor een oppervlak zonder grote oneffenheden.
nickpater
Je moet zoveel schuren dat je helemaal geen oneffenheden meer voelt op grote vlakke oppervlakken. in hoekjes en kleine ruwe stukken ook zoveel mogelijk schuren, maar dat zie je later minder goed. maar hoe goed je ook kunt spuiten, alles hangt af van je schuurwerk

p.s. ik zou ook niet met een staalborstel gaan schuren, daar krijg je veel (kleine) krassen van
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!