Fordson Dexta - rijdt niet achteruit

Hallo,

Mijn naam is Tom en ben sinds vandaag de trotse eigenaar van een Fordson Dexta.

De motor draait goed en gezien zijn leeftijd ziet hij er nog goed uit.

Ik heb slechts één probleem: ik krijg hem niet in zijn achteruit geschakeld. De online manual heb ik reeds gecheckt maar ik mag de pook in alle richtingen zetten, hij blijft alleen maar vooruit rijden.

Heeft er hier iemand dezelfde ervaringen?

Dank bij voorbaat

Deel dit topic

GeneralLee

Reacties

selten
Weet je zeker dat je de achteruit weet te vinden?
Die zit dacht ik op de rechterpook en dan rechtsonder. Maar dat weet ik niet zeker.
Valtra-Fordpower
@Ford5000 kom d'r maar in 😃
remco1234
@Valtra-Fordpower

strak plan
CVT6230
Heb je vooruit wel alle versnellingen?
GeneralLee
@cvt6230 dat heb ik nog niet echt kunnen controleren maar ik vermoed van wel. Ik heb hem ook één keer in achteruit gekregen maar sindsdien lukt het niet meer
Gerrit GBo
@GeneralLee Linkerpook, linksonder is achteruit. Als dat niet wil zou ik zo een niet weten wat er aan de hand is. Vaak schieten ze uit de versnelling, dan kan je helemaal niet meer schakelen maar dat alleen de achteruit het niet meer doet zou ik vreemd vinden.
ford5000
Deksel er even afhalen en kijken. Misschien een schakelvork afgebroken of de pook zover afgesleten aan de onderkant dat hij net de vork niet genoeg naar voren drukt?
De pook draait toch niet rond als je wilt schakelen, of wel?
GeneralLee
@ford5000 ik weet niet wat je juist bedoelt met rond draaien maar als ik hem in z'n achteruit wil zetten en ik ga naar de linksonder positie dan voelen de onderste versnelling wel afgeond aan.
case inter kracht
Dekseltje der af halen bij je rechter pook en effe kijken of het kometje waar het kogeltje van je pook in hoort te zitten niet versleeten is was bij een maat van me ook bij zijn fordson effe kometje op lassen en weer perfekt
GeneralLee
Bedankt allemaal, ik heb het dekseltje en de poken eraf genomen en alles op 1 lijn gezet en alles werkt terug naar behoren. Bedankt allemaal om me op weg te helpen!
johndeere920
Dat is ook een dexta-kwaaltje heb ik ook gehad.
dan blijft hij in z'n 3 staan.
dan moet je die vier boutjes bij de poken losdraaien en dan met een schroevendraaier vrij zetten en alles er weer opzetten
roalt97
Dit hebben wij ook, je moet ander even proberen om op je pook een moertje te lassen of wat anders, zodat hij iets langer word.

Dit heeft bij ons niet geholpen, maar als je hem opendraaid zie je 2 staafjes zitten bij ons zijn die iets versleten en dat is misschien bij jou ook de reden dat hij niet in zn achteruit wilt.

Ik doe meestal in zn 2 en dan naar zn 3 en dan in zn achteruit dit werkt bij ons wel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!