John Deere Lanz 310 - hef werkt niet

Hallo TractorFans,

ik ben sinds vandaag de eigenaar van een JD 310. alles werkt maar de hef doet het niet, dat was het enige gebrek. hij heeft zelf gecontroleerd;

de hydroliekpomp, had genoeg druk.
hij zei, 'ik heb de nylon bus vervangen van de cilinder van de hefinrichting'.

olie zit er ook genoeg op.

wat kan dit zijn. een afdichting lek etc?

Alvast bedankt,

Paul

Deel dit topic

Paulvdk

Reacties

Abarth
Filter dicht? achter de stoel zit een filter. Als die dicht zit, gaat de hef vanzelf omhoog of werkt ie niet meer.. Bij een 710 tenminste.. zal bij een 310 misschien niet veel verschillen?
JD3010
Doet de hef helemaal niks? Achterop de hef zit links een hendel die naar voren moet staan. Als deze naar achteren staat dan is de hef geblokkeerd.
Paulvdk
Nee hij doet helemaal niks meer. in een keer mee gekapt hij zakte rustig naar beneden.
deeremeneer
@Paulvdk Wat voor nylon bus heeft hij vervangen?
Paulvdk
Van de cilinder, dat zij hij welke weet ik ook niet
lindehydrocart30
@deeremeneer

dat nylon manchet denk ik, dat ie helemaal niks doet is wel apart, geen hendeltje verkeerd staan? of een klepje wat blijft hangen?
Paulvdk
Weet ik niet, welke hendels moet ik op letten, ieman miss een foto, dat zou fijn zijn
JD3010
De hef heeft het dus wel gedaan? Er zijn verschillende mogelijkheden. Het zou kunnen dat er in de hefcilinder een nieuwe afdichting in is gezet en dat die misschien los is gegaan. Er kan ook iets binnenin losgeschoten zijn, maar dat is van een afstand moeilijk te bepalen.

Als het goed is heb je naast de stoel 2 hendels. Zet de 1e hendel maar naar beneden, zodat je met de buitenste hendel de hef kunt bedienen. Naar achteren gaat de hef naar boven, naar voren gaat de hef naar beneden.
john deere 7810
Klinkt mischien raar maar zet je hefhendel omhoog en beur je hef is op met de hand

en idd die kleine hendel naast je moet in het midden staan
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Lanz 310 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!