Illustratie van:

Ford 6640 - hoe vervang ik een keering bij het linkervoorwiel ivm lekkage aandrijving en wat voor ol

Wat voor olie moet in de voorwielaandrijving en hoeveel

Deel dit topic

Reacties

selten
Moet de nou 2 keer?
pino
Gewoon kering die lek is. kan van je eind aandrijving wezen of de kering zelf in de vooras. maar is nog wel even werk om het te doen. kwa kosten weet ik het niet
rikkertt
Dat heb je met die Fords he, altijd lekken als een kreng die vooraskeeringen. me buurman had een keer een leen fort die had dat ook. heel het erft kats onder de olie wat een zootje. knaken hokken. ik zou er wel een modifikatie setje voor bestellen dan, anders hou je dat gelazer
Wimsumar
Beste Yanmartexas: Je kan, in plaats van reparatie, eerst een keer proberen (indien de lekkage gering is) er een dikkere olie in te doen.

De olie:

kroon-oil.com/nl/producten/…
MartijnvanHeerde
Keerring waarschijnlijk van de eindaandrijving. Ochtendje werk met het goede gereedschap.
johndeere6100
Anders moet je de eindvertragng van de voorwiel aandrijving van de kant wat lekt eerst de deksel eraf alles eruit halen (schoonmaken en schoon houden !!!) daarna het deel wat stuurt ( weet de benaming niet zo ) wel uitkijken voor de eventuele stuurcensor, schroef boven op de as eruit draaien, daarna as eruit trekken, daarna keerring eruit, alles schoonmaken nieuwe kering met goed vet er weer in zetten en dan begint het grapje weer van ahter naar voren.
IH-Jansen
@rikkertt
dus omdat jou buurman een leen ford hat met een lekke kering
is dat bij iedere ford en zijn het klote hokken ?
johndeere6100
Ow ik zie linker voorwiel daar zit geen stuurcensor, en niet te vergeten, olie eraf laten lopen en stuurcilinde los maken ( kan een enorme kloten klus zijn als het niet goed gesmeerd is !)
Joop3
@rikkertt Welkom terug Rikkertt! 😃
newholland6640
@rikkertt

Ach joh!
Je bent toch geen kind meer ?
Lopen er hier ook 3 Die lekken niet noemenswaardig. Dus wat je zegt slaat nergens op.
bert8210
Ik dacht al, we zien rikkert nooit meer 😃
deeremeneer
@rikkertt Ah de verloren zoon is terug!!
international-633
Ahhahahaha ik dacht al als rikkert hier niet reageert :lol:
rikkertt
@Joop3 Ja het is goed om weer terug te zijn jongens!
Ik dacht ik moet deze arme jongen wel waarschuwen voor alle gevaren van de ford vooras keeringen
rikkertt
Na alle ellende die buurman heeft gehad, oh oh oh die arme man, weken daarna werd hij nog schreeuwend wakker door die lekkende keeringen
newholland6640
@rikkertt

Man man man!!! Wat een kleuter ben jij zeg!
Lopen er hier ook genoeg. Ook zonder lekkende keringen!!
Dit getuigt niet van volwassenheid. En deze site is ook niet om alle merken af te kraken...
houwie87
Haal altijd de hele "pot" eraf en gooi die in de auto, dealer zet in 15 min. 2 nieuwe keeringen en een bus erin, rommel weer in de auto en er weer op zetten net als hierboven gezegd, een ochtend werk
case inter kracht
Ik de het bij me treker in een half uur tijd had eerst gewoon ale keeringen bestelt die der in zater in het linker voor wiel vertraging koste bij mij een eurie of 30 en en zorg voor vloeibaare paking dathad ik wel nodig dan om de dekselder op te zetten
rikkertt
@newholland6640 Hoeveel heb je er dan? hou je ramen maar een beetje dicht dan, want als zon keering klapt dan spuit zo je hele kabine vol! nou dan heb je echt een toestand. me buurman had dat ook een keer met de zeetor, toen klapte er een leiding van zn ruitenwissersproeiersysteem, alles onder.
leo en irm
Ik snap het probleem niet het komt uit de grond en verdwijnt weer in de grond de circle of life
malcon
@johndeere6100 6640 heeft nooit een stuurhoeksensor
malcon
Je grote keering vervangen in je linkervoorwielnaaf is hooguit 3 kwartier werk. Wiel eraf, 2 inbusbouten losdraaien van de deksel, deksel eraf, springring eraf tandwiel eraf, grote moer losdraaien en je naaf eraf pakken. Keering vervangen en alles weer terugmonteren..
Vendel
Ligt aan het merk vooras, is het een carraro of een fiat as? Zou gewoon ff bij dealer langs gaan, die doen het in een paar uurtjes, heb je ook garantie op je reparatie.
De meeste serieuzere bedrijven zitten rond de €50 per uur. 3 uurtjes werk = €150, daar kan je zelf toch niet voor tobben?
Joop3
Quote @rikkertt:
me buurman had dat ook een keer met de zeetor, toen klapte er een leiding van zn ruitenwissersproeiersysteem, alles onder.

Dat spul ontvet wel goed, dus als je de olie van de lekke keerring nog in de cabine hebt zitten zie ik er alleen maar voordelen in!
ford5000
@Joop3 Je krijgt ook nog eens mooi glimmende vloermatten!
johndeere6100
@malcon

klopt heb het ff na gezocht, ik heb het bij een tm 165 gedaan maar in prencipe is ht hetzelfde
fiat 666
@rikkert , uw opmerkingen slaan op niks jong ! Weet je wel hoe een dichting er wel uitziet ,met je kleuter begaafdheid !

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
9