Massey Ferguson 1080 - Aftak as

Hallo, ik woon deels in Frankrijk en ik heb daar een MF 1080 gekocht. Echter de aftakas blijft doordraaien en kan ik niet uit krijgen. De hendel kan ik naar boven en naar beneden bewegen maar de aftakas reageerd hier niet op. Hebben jullie enig idee waar ik het zou moeten zoeken??
Vast bedankt en vr groeten Hans
HansMF1080

Reacties

frank_mf
Ik zou dan zeggen gebroken kabel?! :?
selten
Zit daar geen pookje op om hem uit de aftakasversnelling te halen?
boerekebart
Als je de motor op rallenti laat draaien en je de aftakas met de hand kunt stilleggen. door middel van hem met de hand vast te nemen. dan is wss gewoon de rem van de aftakas versleten
ford5000
@selten Ik vermoed dat het een hydraulisch geschakelde onafhankelijke aftakas is, dus dan zou ik denken dat hij geen druk op het lamellenpakket heeft, of de remband is versleten.
MF65
1080 heeft een lamellenkoppeling, niet echt een fijne klus..
HansMF1080
De aftakas is niet te stoppen. Niet als de motor stationair loopt niet bij stand uitgeschakeld. Ik vermoed zelf ook dat hij hydraulisch geschakeld word.
HansMF1080
Heeft iemand toevallig een werkplaats handboek van de MF1080??
ferguson-6475
@HansMF1080

zelfde achterbrug als een 1200?

ik heb dr ook last van, met een silovork pen tussen de aftakas en trekhaak gedaan en toen stond die wel stil, dealer zei dat er iets van de pomp versleten was, weet zo niet meer wat.
johnny mf
De aftak as is inderdaad hydraulisch! Gaat de aftakas ook niet uit als de tractor al een poos draai +/- een half uur? Ik heb zelf een 1080 en een 168 en een 690 met een hydraulische aftakas koppeling en met allemaal als ik de aftakas een poos niet gebruikt heb blijft de aftakas mee draaien bij als ik de tractor net gestart hebt.
Wimsumar
Beste HansMF1080: Als de olie in de achterbrug er net zo (oud) uit ziet als de trekker, zou het euvel door het verversen van de olie misschien al verholpen zijn.
Misschien dat de tip van Johnny MF (eerst warmdraaien) al aangeeft dat de olie niet in orde is.
HansMF1080
De trekker heeft altijd buiten gestaan in de brandende zon waardoor de verf compleet van kleur veranderd is. Er zit relatief weinig roest op. De trekker is al lekker warm geweest maar de aftakas blijft stug doorlopen. De olie is nagekeken en ziet er goed uit. Het oliepeil is ook op niveau.
HansMF1080
Overigens hij heeft mij 450 euro gekost. Is dat een redelijk bedrag??
Wimsumar
Beste HansMF1080: € 450,- is "als voor niets"!
kramer
Ik ben in het bezit van een amerikaanse werkplaatsboek van een 1080 is technisch hetzelfde ik hoor het wel
DB_jansen
@HansMF1080 sow 450 maar? goede koop 😃
HansMF1080
Heeft er nog iemand een werkplaats handboek van de MF 1080??
Ik wil hem wel overkopen, of misschien is hij wel digitaal te verkrijgen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!