Luchtremmen platte wagen

Hallo,

Wij hebben vorige week een andere platte wagen gekocht voor stro en graspakken.

Deze is luchtgeremd en hier hebben we enkele vragen over.

Als we de rode en de gele leiding aan de trekker koppelen, loopt de ketel vol en hoor je nergens fluiten. Wanneer je remt of de handrem opzet, fit het aan de achterassen van de wagen. Dat is nu niet echt het probleem.

Het probleem is dat als we de leidingen loskoppelen, hij begint de fitten achteraan de wagen. Als de we leidingen terug insteken (en er dus druk opkomt) fit hij niet meer.

Weet iemand een oplossing voor dit probleem? Want elke keer we laden en de wagen afkoppelen, loopt de luchtketel van de wagen leeg en moeten we elke keer terug wachten.

Gr

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Is er vermoedelijk toch een regelventiel lek.
RZweerink
Vermoedelijk een rempetje lek, als je de slangen er af haalt zal de wagen automatisch op de rem gaan staan. daarom lekt hij ook als je op de rem trapt.

je kunt normaal gesproken zo een ander membraampje in je rempetje zetten
Fast Eddy
Of de aanhangerkoppelingen zijn niet goed.
staaf
Hoevaak ga je de kar gebruiken? Want als dat niet vaak is zou ik er gewoon hydrauliekremmen opzetten, luchtremmen willen nog wel eens vast gaan staan na een lange tijd.
Valtra-Fordpower
Het principe van luchtremmen is heel simpel. In de luchtbalgen van de remmen zit een inwendige veer die de boel op de rem zet. De luchtdruk met werkt deze veer tegen en zal hem van de rem halen. Ga je remmen dan zal de druk minder worden. en gaat de aanhanger remmen.

Op je aanhanger zit ook een knop, zodat je hem van de rem haalt zonder hem aan te koppelen, daar is die ketel voor. 😉
RZweerink
Als het het zelfde werkt als bij een vrachtwagen klopt je verhaal niet helemaal, voor een handrem heb je soms wel een veerrembooster die moet je idd op druk zetten om hem van de rem te halen
Valtra-Fordpower
@RZweerink

Was meer een veronderstelling. Correct me if a'm rong! 😛
fendt-714
@ staaf: De wagen wordt bijna wekelijks gebruikt dus daar heb ik geen schrik voor.

ik ga het eens bekijken wat er gebeurt als ik die knop induw, dan kan het misschien opgelost zjn.

Alvast bedankt!
agrotronfan
Als jij die knop in drukt gaat die van de rem af en dan loopt de tank niet leeg heb zelf namelijk dat probleem ook bij mij zit ook ergens een lek dus ik moet ook elke keer luchtpompen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
7