Verschil Lely maaiers

Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen de Lely splendimo en optimo .

bvd

Deel dit topic

Reacties

rutger542
Wellicht met en zonder kneuzer???
boer
Optimo is de vroeggere benaming van simpele uitvoerig zonder kneuzer/ zij aanhang
Wimsumar
Beste Suggs: Ik vermoed dat de Optimo-serie de voorganger is van de Splenimo. ( Optimo is, denk ik, Splendimo-classic geworden).
De Optimo ( en Splendimo-Classic) hebben de aandrijving naast de maaibalk, met een zogenaamde binnenschoen ervoor. Door deze binnenschoen maait de maaibalk zijn eigen pad niet vrij: grote kans op opstropen van gras.
Optimo:
images.copart.com/website/data/…

De Splendimo heeft de aandrijving door de eerste trommel/schijf lopen en kan hierdoor wél over de volledige breedte van de maaibalk (zonder opstropen!) maaien.

Splendimo:
img.cdnm.mbdsrv.com/16_16553_20110302111642_3/…
zetor4ever
Volgens mij kan je alleen nog maar splendimo krijgen.
Werken goed hoor (ervaring) 😉
suggs 73
Ik stel deze vraag omdat ik een gebruikte Lely heb gekocht voor talud maaien , en de gesprekken met dealer alleen over splendimo gesproken en zag vandaag (niet opgelet op wat er op stond maar naar de staat ) dat er optimo op stond , zag op site van Lely alleen splendimo en geen Optimo , dus de verklaring dat optimo de vroegere benaming is van de splendimo is denk ik wel zeer aannemelijk . Heb eens gehoord dat er loonwerkers type was en boeren uitvoering , klopt dit? en zo ja waar kun je dat aan zien .

Bedankt voor alle reakties
Wimsumar
Quote @Beste Suggs 73:
talud maaien

De ( V-snaar aangedreven) OPTIMO kan (wel) taludmaaien van -50 tot +90 graden.
De ( aftakas met haakse aandrijving/vaste as aangedreven) SPLENDIMO heeft 'slechts' van -20 tot +20 graden maaihoek.
suggs 73
@Wimsumar

Klopt , ik wist dat je voor taludmaaien alleen v snaar aandrijving moest hebben , hadden voor deze een vicon cm 216 meende ik , ook v-snaar aangedreven , bedankt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5