Ts 100 new holland

We hebben nu onze new holland en nu laat hij de hef steeds zakken als je hem uit zet en als hij loopt maakt hij oook een raar geluid in de hefpomp dealer zegt dat het bij ts 100 hoort weet iemand hier meer over

Gr

Deel dit topic

Reacties

remco1234
Bij een ts 90 hoort dat niet dat weet ik wel
newholland6640
Inderdaad. Bij onze TS 115 is het ook niet zo. Lijkt me dus geen typisch een 100 probleem. Misschien dealer stevig aan de tand voelen! Waarschijnlijk wil hij er zo makkelijk vanaf komen!
cvdebegaaiers
Is het raar geluid over als je de hef een klein stukje laat zakken? en zakken als hij uitstaat hebben ford en new holland na een aantal jaar meestal wel last van.
Case ih 845 xl
@cvdebegaaiers nee gewoon als ie gewoon zo staat en de hef niet gebruikt
newholland6640
@Case ih 845 xl

voor zover ik het kan bekijken hoort dit echt niet! Lijkt me heel vreemd. Ook omdat de TS`en allemaal nagenoeg hetzelfde zijn. En de 90 het niet heeft. En de 115 ook niet.
Case ih 845 xl
@cvdebegaaiers

ja dan zullen we maar eens naar de dealer terug gaa;p
Valtra-Fordpower
Bij de NH dealer zelf? Hebben julie nog bij meer LMB's rekening lopen/ oid? Probeer daar eens heen te gaan 😛
NHtvt135
Idd, ga eens naar een andere dealer kijken wat die ervan zegt.
MF- 4255
Maakt hij een raar geluid als je iets in de hef hebt of eigenlijk altijd?
Case ih 845 xl
@mf-4255 gewoon altijd
remco1234
@newholland6640

ja ik heb het trouwens wel een keer gehad een raar geluit uit de achter brug van een ts 90
de olie stond zo laag dat je het op de pijlstok niet meer kon zien
newholland6640
@remco1234

Ooh okey, Maar zakte de hef toen ook dan?
remco1234
@newholland6640

ja heel langzaam en dat had ik eigelijk niet eens door allen toen viel de stuurbekrachteging weg en toen had ik pas door dat de hef was gezakt en dat de olie op was
newholland6640
@Case ih 845 xl

Anders moet je nog even nakijken wat @remco1234 zegt
remco1234
@newholland6640

het kan inderdaat nog aan het olie pijl liggen
en aders moet het ergens in de pomp of zo zitten
Sjoske
Als wij onze TS90 's avonds met de hef omhoog lieten staan (zonder machine er in) dan was ie 's ochtends wel wat gezakt (is wel uitkijken als je er een wagen achter hebt hangen). En een jankende achterbrug hoort volgens mij wel bij NH, dat deed onze TS en onze TSA's doen het ook allebij!
remco1234
@Sjoske

een 6640 van een akkerbouwer hier in de buurt die jangt wel en dan met zn ts die jankt dan weer niet dus i denk dat het gewoon heel veel verschilt van trekker
Sjoske
@remco1234

De ene doet het ook meer als de andere en ook niet altijd.
Maar het verband heb ik er nog niet in kunnen vinden, laat staan de oorzaak. Volgens onze dealer kan het ook geen kwaad.
remco1234
@Sjoske

ja een baby die jankt is ook gezond zeggen ze dus dan zalt het wel he

maar er is inderdaat geen verband met type of bouwjaar of zo iets
Case ih 845 xl
Jongen bedankt we zult eem noar het olie pijl kijken:) en anders bellen we dealer wel even:
jd user
Volgens mij staat je positieregeling ,trekkrachtregeling niet goed.Deze hebben wij ook al ontregeld gehad.Deze goed zetten en dan moet ie goed zijn.Ook het oliepeil zal het janken deels aan liggen.Maar nu moet ik zeggen dat mijn ts ook jankt als je de hef of hydraulische functies bedient.
deeremeneer
De TS115 hier jankt wel iets in de achterbrug maar de oliepomp maakt geen aparte geluiden. ook de hef blijft netjes omhoog als de trekker uitstaat. Zit je soms nog in de garantie periode?
boerekebart
Wij hebben ook een ts 115 en als je de trekker stil laat staan, zakt de hef een beetje. dat is volledig normaal bij een 115 heb ik me laten vertellen maar janken in de achterbrug doet de onze niet echt, hoor 😉
newholland6640
@remco1234

Janken doen de 6640 en de 115 bij ons alleen als moter erg warm is. maar anders hoor je ze niet.
jammermaarhelaas
@Case ih 845 xl

Het is maar een suggestie, want ik ken het probleem niet, maar volgens mij zou het heel goed kunnen dat er een electrisch mechanisch bediende hydrauliekklep blijft hangen omdat er bijvoorbeeld iets vervuiling tussen zit of andersins.
Kan ook goed zijn dat de dealer het ook wel wist maar om de een of andere reden er niets aan heeft gedaan.

Zelf hebben we destijds een gebruikte Ford 6640 SLE gekocht, bij afleveren bleek dat deze netjes gespoten en gepoetst was door de dealer, zonder dat we er om gevraagd hadden, is natuurlijk erg mooi.
Maar ze hebben niet even de bowdenkabels van de versnellingshendels op maat gesteld waardoor ie dus heel lastig in de 2e versnelling te schakelen was. Je denkt dan dat dat komt omdat ie al heel wat uren heeft gelopen, maar blijkt een klein afstelwerkje te zijn van 15 minuten waarna alles weer prima schakeld.
vandewalje
Nooit last van gehad met onze ts 100
Rob Same mf
@Case ih 845 xl bij welke dealer zitten jullie dan ?
Case ih 845 xl
@Rob Same mf

timmerman
malcon
Dat geluid maken kan liggen aan je filters op de pomp. Of hij zuigt lucht tussen het slangetje tussen je ventielen blokken. Heb je een mechanische hef of een elektronische? Dat zakken kan liggen bij de afdichting van je inwendige hefcilinder. Als deze lang stil heeft gestaan kan daar een platte kant op zitten, waardoor deze lekt.. dit hoort zeer zeker niet bij een ts
newholland6640
@Case ih 845 xl

Welke plaats? wierden harden berg ommen?
jammermaarhelaas
Zoals @malcon al zegt dat het ook aan de hydrauliek filters kan liggen, wil ik even zeggen dat Ford bij de 40 serie waar de TS serie volgens mij nagenoeg gelijk aan is, een vervangingstermijn van 600 bedrijfsuren heeft voor de 3 oliefilters van de achterbrug/transmissie/hydrauliek olie.
Deze 3 oliefilters zitten dicht bij elkaar, onder de cabine, voor de achteras, aan de rechterkant tegen de achterbrug.

Hier werd ik zelf destijds door een zeer ervaren monteur nog met nadruk op gewezen bij aflevering van onze Ford 6640.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
5