Illustratie van:

John Deere 920 - Hydrauliek-hef storing

Mijn John Deere 920 (met tandwielpomp) heeft al een behoorlijk tijdje de storing dat de hef niet omhoog wil. Hefdeksel gelicht, alles nagekeken, ventielspeling afgesteld alles 100%. Bedien je de externe hydrauliek dan doet hij het in 1 keer wel en blijft het goed doen. De buitenwerkende hydrauliek is ook traag. Bedien je de hef tegelijkertijd dan is de snelheid 2x zo hoog. Sinds kort beinvloed de hf ook de externe hydrauliek. De olie kiest de weg van de minste weerstand. Wie heeft er nog een hydraulisch schema van dit machientje en kan me helpen zodat ik weer harken kan?

Deel dit topic

Reacties

RobinBos
Wat voor hark heb je dan? hydraulisch aangedreven?

Wij hebben wel eens een hydraulisch aangedreven bezem via een enkelwerkend ventiel en de drukloze retour achter onze 1120 (plunjerpomp), en dan doet hij precies hetzelfde, dan moet ik eerst de bezem uit zetten, en dan pas gaat de hef omhoog. Ik heb er nooit echt bij nagedacht, maar is dit niet zoals het altijd al geweest is en dus zo hoort te zijn?
aldertjd
Het regelventiel van de 920 gaat waarschijnlijk zwaar.
OhDeere
@RobinBos nee de hark is niet hydraulisch aangedreven maar wordt op de wendakker hydraulisch opgeklapt, vervolgens doe je de hef omhoog en kun je over een andere wiers heerijden. Ik denk dat ik er al uit ben. Op de tractor zit een klein prioriteitsventieltje de de olie naar de hef en de buitenwerkende hydrauliek stuurt. Hierin zit een kogel met 2 veertjes. Als 1 vand deze veertjes gebroken is krijg je volgens mij bovenstaand verhaal...... Verder is op deze trekker niets hydraulisch aangedreven dus een vrij eenvoudig cirquit....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 920 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
252