Fendt 308 LSA - Zwaailamp of achterwerklampen aan, radio uit?

Hey,

Als wij de zwaailamp of achterwerklampen aan zetten,
Dan valt de radio uit 😞
Zet je de zwaailamp uit springt de radio weer aan.
Je krijgt de radio wel aan als de zwaailamp of werklamp aan staat, maar is hier ook een makkelijkere manier voor?

Mvg,

Daan Knol
daan knol

Reacties

Wimsumar
Beste Daan Knol: Bij de "nieuwe" 308?
Vermoedelijk zijn radio, werklamp en zwaailamp op dezelfde stroomdraad aangesloten waarbij de draad naar de radio nu slecht contact maakt.
Eerste controleplek: Haal de radio eruit en bekijk hoe de kabeldoorverbindingen daar boven in de cabine zijn gemaakt.

Andere mogelijkheid: de zekering, waar radio + werk- + zwaailamp op zijn aangesloten, zit los. ( Maar dan zou bij het inschakelen van een lamp de lamp natuurlijk ook niet gaan branden).

Deze 308?:
daan knol
Jep, die 308
Lijkt me meer een massaprobleempje... zat er bij fendt niet een dikke massastrip achterop de cabine die dan niet goed contact maakte?
tom 53
Kan ook zijn dat door ze op dezelfde kring zijn aangesloten de radio uitvalt door de piekstroom die de werk- of zwaailamp trekt. Ik had hetzelfde probleem, gewoon een andere kring gebruiken.
mbvaltra
Ik denk ook hetzelfde wat @tom 53 zegt. Lijkt mij geen massa probleem. Door de lampen aan te zetten heb je een hoge piekstroom. Daardoor valt je radio uit.

Die piekstroom heb je alleen maar bij het "opstarten" van je lampen.
Zwaailamp en werklampen zeer waarscheinlijk op zelfde draat als de radio of je heb een legte masse op je zwaai en werk lamp kan ook als goed is gaat je radio naar een tijdje weer aan als je lampen aan staan duurt meest maar effe
Rega
Eerst massakabel(s) checken, dan de rest.
DESLAGERURRE
Volgens mij een te dunne stroomvoorzieining .. ... als een moderne radio onder de 10 volt komt valt ie al uit ..
Payton
Als je volt meter heb, op de goede contacten op je radio aansluiten, kijken hoeveel die aangeeft, onthouden, werklampen aan zetten, en dan weer kijken, het kan zo maar zijn dat je radio dan te weining krijgt, en ie het niet meer leuk vind.
Valtra-Fordpower
Als je nou je werklampen aanzet, en daarna de zwaailamp, dimmen je werklampen dan veel? Zoja, dak los halen en een nieuwe voeding trekken voor het zwikkie. neem voor de voeding maar een 4mm².
Wimsumar

Dat hebben de Fendtverkrachters( 'monteurs' bij de dealer) ook heel vaak gedacht en gedaan: "Zo ja, alles ( radio, ventilator, werklampen en zwaailamp) op 1 voedingsdraad. Dan houden we tenminste werk! 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!