Vicon 240 getrokken schijven maaier

Hallo,
ik heb een vraagje ik heb een leyland 262.
en ik zit te kijken naar een vicon 240 getrokken schijven maaier.
ik vroeg mij af of mijn trekker dat kan doen ?
mvg daniel

Deel dit topic

Reacties

mark1997-De meije
Makkelijk
leyland 262
Maait het ook een beetje mooi dan ?
leyland 262
Zit trouwens wel een kneuzer achter maar deze kan er ook wel af
DOLMAR
@leyland 262

je had tog ook een JF maaier ?
leyland 262
Ja heb ik verkocht beviel me niks .
1 snede liep er al gelijk een lager uit. die nog even gerepareerd en nog even mee gemaaid en weg gedaan , en die maaier trok trouwens ook wel heeel zwaar .
DOLMAR
@leyland 262

Mijn reactie was :
Quote:
62 pk is te weinig, voor een JF 245 heb je 80 pk nodig

Jou reactie was toen :
Quote:
weet je dat zeker se rest zegt namelijk van niet

:mrgreen:
Meneer Kool
Of het mooi maait ligt aan de maaier. Geen ervaring met Vicon. Maar zolang het lichter trekt als Krone (en heb horen zeggen dat het dat doet) moet 240cm met 62pk nog wel redelijk gaan. En anders rijd je maar wat langzamer 😉
marcpd
Een schijvenmaaier van 2 m 40 zonder kneuzer heeft ongeveer 40 pk nodig (folder Taarup)
SJB533
Wordt krap. De Leyland heeftheeft 62 pk? Die moet er voor werken, als je fatsoenlijk gras hebt...
KHD Deutz-Fahr
62 pk voor een 2,40 maaier met kneuzer, dat gaat net aan. Reken er maar niet op dat je 15 km/h kunt rijden. Maar met een lagere snelheid valt het wel te doen. Heb een keer gemaaid met een Deutz-Fahr D 6507 C (65 pk) met een Deutz-Fahr van 2,40 met kneuzer (is denk ik de zelfde maaier, of is de maaier heel oud?) en dat ging redelijk.
Meneer Kool
Onze opgepepte 104LS (65pk +- ) kon overweg met een Krone AM 243 CV. Maar dat hield met een goeie 1ste snede niet veel over.. Konden 12 km/u rijden, maar dan moest de kneuzer wel van 900 naar 600 toeren. 2e snede kon vaak wel op 900 kneuzer toeren, als ik me het goed herinner. Maar Krone trekt ook wat zwaarder dan andere merken? (maait daar in tegen ook altijd mooi..)
SJB533
@KHD Deutz-Fahr
De DMP in t groen? Heel bekend setje 😃 Inderdaad, je kunt in een fatsoenlijk gewas ineens niks te hard 😄
adje
Wij maaien 4.80 met 90 pk geet mooi
dx11
Quote @KHD Deutz-Fahr:
62 pk voor een 2,40 maaier met kneuzer, dat gaat net aan. Reken er maar niet op dat je 15 km/h kunt rijden.

Ik blijf er bij dat dat wel kan 😃 Maar heb uiteraard nog geen filmpje 😄

Hij moet er voor werken, maar komt serieus aan de 15km/h. Weet niet of de trekker het lang volhoud ivm tempratuur ed, want wij maaien altijd met een km of 12 er voor, maar was ff proberen of het in zijn 3hoog ook ging. En dat ging.
KHD Deutz-Fahr
Quote @dx11:
maar was ff proberen of het in zijn 3hoog ook ging. En dat ging.

En hoeveel honderd meter had je nodig om die trekker uit eindelijk in zijn drie hoog te krijgen 😃? Van zijn 1 naar zijn 2, dikke toeren daling, moet die weer op toeren komen, dan naar zijn drie, weer toeren daling, weer op toeren komen, en je bent aan het einde van het stuk 😃.
KHD Deutz-Fahr
Quote @dx11:
Weet niet of de trekker het lang volhoud ivm tempratuur

Bij onze agroprima 4.46 (84 pk), loopt de temperatuur meter al aardig hoog op, als ik 15 km/h rij, in een dik zwad. Ik denk dat een D 6206 in de zelfde situatie, het toch wel heel heet krijgt.
dx11
@KHD Deutz-Fahr nee, reed gewoon in zijn 2 hoog, en toen even door naar zijn 3. Duurde niet gek lang voor dat hij op toeren was. Was gewoon een nette 1e snede. 😄
Valtra-Fordpower
Hier heeft 78pk een keer vast gestaan aan een zware snede. Kneuzer stond licht en de 4 schijven waren totaal 2meter breed... 4 á 5km/h harder ging niet, dan viel de taaie motor onderuit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
4