Massey Ferguson 65 - MF 65 MK I Te hoge oliedruk

Hallo,

Ik heb hier een MF 65 staan met te hoge oliedruk. De oliedruk was eerst te laag, veer van het overdrukventiel van de oliepomp gebroken. Heb er nu een nieuwe (originele) veer ingezet. Na het starten is de oliedruk veel te hoog. Ik heb alle olieleidingen die langs het blok lopen gedemonteerd in een bak met benzine gelegd, doorgeblazen met compressor en vervolgens weer gemonteerd, na het starten weer te hoge oliedruk. Heb de trekker zonder oliefilter laten draaien, weer te hoge oliedruk. Wat kan dit zijn?
gerhardleusink

Reacties

ford5000
Ik ken de Perkins A 4.192 niet echt dus weet niet wat er precies in dat overdrukventiel zit.
Wordt er door het veertje een kogeltje, of een klep in zijn zitting gedrukt?
Indien het een kogeltje is, zou het dan misschien kunnen zijn dat die na hermontage vastgeklemd in zijn zitting is komen te zitten, en daardoor niet door de oliedruk van zijn plek kan worden geduwd?
gerhardleusink
@ford5000 Er zit een plunjer in. Dat zou kunnen, ik haal hem morgen toch los dan daar ook maar even kijken.
ford5000
@gerhardleusink Ben benieuwd of je wat aan de weet komt.
Hou ons op de hoogte. 😄
gerhardleusink
@ford5000 Zal ik doen. Ik weet dat er ook nog een olieleiding in het distributiegedeelte zit voor smering van de tandwielen. Deze zou ook nog verstopt kunnen zitten maar morgen eerst kijken of de plunjer los is.
Wimsumar
Beste GerhardLeusink: Meter ( in dashboard) defect?
( Of heb je met een externe meter gemeten?)
CVT6230
@gerhardleusink Hoeveel smeerdruk had je dan?
gerhardleusink
@Wimsumar Ik heb met een andere meter rechtstreeks aan het blok gemeten dus dat is dan buitengesloten.
gerhardleusink
@CVT6230 Wat bedoel je? Hoeveel bar, dat weet ik niet ik heb geen meter wat erop past
deeremeneer
Nu spreek je jezelf tegen. Je zegt dat je op het blok gemeten hebt en je zegt dat je geen meter hebt?? Waar baseer je nu eigenlijk op dat de druk te hoog is?
Wimsumar
Beste GerhardLeusink: Volgens een reactie van jou op een foto is de trekker van een kennis. Afgezien van het gebruik van een goede oliedrukmeter of niet, weet je misschien ook of de olie in de motor wel de juiste is? Niet een veel te dikke?

Picturecomment:
ramrod
Net wat Wimsumar zegt, misschien is de olie te dik. Sowieso is de druk bij koude olie hoog. Laat de trekker even goed warm draaien, en meet dan met een klok.
CVT6230
@gerhardleusink Haha, bar ja, anders weet je toch niet of de druk te hoog is? Meten is weten.
fendt-vario
@CVT6230 denk dat zijn meter gewoon in het rooie springt en geen bars aangeeft
gerhardleusink
@CVT6230 Ik had nog een IH meter liggen die heb ik rechtstreeks aan het blok gedaan, deze geeft de druk niet in bars weer maar ging zelfs klokje rond. Maar intussen ben ik er wel uit heb het veertje van de overdruk ingekort nu staatie netjes halverwege.
gerhardleusink
@deeremeneer Ik bedoel dat ik geen meter heb die de druk in bar weergeeft wat erop past.
gerhardleusink
@Wimsumar Er zit 15W40 synthetisch op. Nog niet eerder problemen mee gehad.
Wimsumar
Beste GerhardLeusink: Op zich niet veel op aan te merken ( S.A.E.-tolerantie is goed) echter gebruik liever geen synthetische olie bij dergelijke oude trekkers maar 100% minerale olie. ( synthetische olie vreet pakkingen en afdichtingen van oude trekkers aan.)

Instructieboek:annatefka.nl/mf_instr_boek/xx_serie/…
ramrod
Nog groter probleem van gebruik van synthetische olie na minerale is het oplossen van vuil wat in de motor zit. Dit opgeloste vuil kan zich ophopen in de smeerkanalen, met als mogelijk gevolg krukas(lager)schade
Wimsumar
Quote @Beste Ramrod:
Nog groter probleem

Nu niet te dramatisch worden. Het opgeloste vuil zal in het filter zijn blijven hangen. 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 65 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!