Illustratie van:

Lely ROTORKOPEG - demoteren tandhouder van de as

Ik heb een kapot onderlager in een lely rotoreg 300-32
nu wil ik de bak open maken maar dit gaat niet omdat de as van de aandrijfbak vast zit aan de tandhouder onder de bak.
hoet krijg je de tandhouder van de as wie weet hoe je dit voor elkaar krijgt

alvast grote damk

Deel dit topic

Reacties

RobDeutz104
Veel plezier ermee,die tandhouders kunnen goed vastzitten
lindehydrocart30
Eeeehm, moer eronder weg draaien, en dan met pulleytrekker eraf halen.
lindehydrocart30
Maar als je het onderste lager kapot hebt, dan hoef je de bak toch niet helemaal los te hebben? dan draai je gewoon dat dekseltje met 4 boutjes eraf, en dan kan je er vanaf daar bij toch?
Fendttrisixfan
Heb deze week toevallig nog lager vervangen van onze rotorkopeg (wel geen lely) ik heb eerst het dekseltje bovenaan gedemonteerd, dan bovenste lager afhalen, daaronder zit een grote moer dat je van de as moet draaien en dan kan je de as en tandhouder eruitslaan naar beneden en kan je de keerring en lager onderaan vervangen
RobDeutz104
@Fendttrisixfan
Maar dat gaat bij de lely niet op
ravestijn
Dr af halen is een heel getob maar voor het er op zeten van nieuwe hebben wij een speciale bus gemaak dan draai je ze er zo op
Ares RZ
Flink spanning op de tandhouder zetten door aan beide kanten een wig tussen te slaan en daarna op zijkant van de tandhouder slaan met een dikke hamer of warm stoken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely ROTORKOPEG ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
906