Illustratie van:

David Brown 1200 - motor reviseren dan wel een andere kopen met 7000 uur?

We staan voor de volgende keuze :

Oftewel reviseren we de motor van onze DB1200 oftewel kopen we een andere DB1200 met 7000 uur. De prijs is hetzelfde. Wat doen we? Wie kan ons hierin goerde raad geven?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste DBRaymond: In het reviseren van (D.B.)-motoren ben je inmiddels specialist (;) ). Dus als de andere verder (uiterlijk, versnellingsbak, hefinrichting, cabine, banden) niet veel beter is, mooi de eigen D.B.-1200 reviseren. 😄
Adri-JD850
Ligt er al veel aan hoeveel uur je DB gelopen heeft voordat je aan revisie toe was,7000 uur is ook veel en waar gebruik je de trekker voor kijk even hoe alles erbij staat, het zal wel reviseren worden want een trekker die niet loopt brengt ook alleen maar de schroot prijs op, mijn keus zou zijn die andere kopen dan heb je altijd nog een donor trekker voor de onderdelen.
PatrickZ
Als jij je moter voor ziet van nieuwe onderdelen. Weet je meteen dat het goed is, of ander mans ellende kopen.. 7000uur is ok wel wat mja het is maar net wat je er mee doet..
ford5000
Als de rest van de trekker nog goed is mooi je eigen blok reviseren. 😉
DB_jansen
Mooi de eigen reviseren, je weet niet wat er met de ander is gebeurt 😉
eddie
7000 uur valt nog wel mee als die gewoon werk heeft gedaan hoor,
DBRaymond
Onze trekker (DB1200) heeft + 8000 uur gelopen, maar heeft nu behoorlijk carterdruk en is er duidelijk werk aan de motor.

Dus : oftewel kopen we een andere DB, oftewel reviseren we die van ons. Want we willen nog steeds DB. Momenteel hebben we op het bedrijf een 5-tal DB's lopen, dewelke dagelijks worden ingezet.

De revisie kunnen we zelf aan, daar we dit in het verleden, met de hulp van o.m. Wimsumar, een revisie uitvoerden.

Zelf denken we ook dat een revisie beter is, daar we ervan uitgaan dat 0 uur (voor de motot dan toch, want we doen dan telkens een volledige motorrevisie) inderdaad beter is dan 7000 uur.
Bovendien iets kopen waar iemand anders vanaf wil is nooit goed.
jd4020slepper
Gewoon een paar nieuwe zuigertjes en nieuwe zuigerveren insteken, want een andere kopen met 7000 uur weet je ook niet wat je hebt waar schijnlijk zitten daar de zuiger veren ook aan stukken om de zuiger

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 1200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2