Valmet 505

Hallo,

Wie heeft er ervaring met een Valmet 505? Wij zijn op dit moment aan het kijken met zo'n trekker, en hoogstwaarschijnlijk wordt onze IHC 633 erop ingeruild. Het lijken me degelijke en sterke tractoren 😉 Het exemplaar wat wij op het oog hebben heeft nu 7000 uur gelopen en ziet er zeer netjes uit (ex-akkerbouw) Zijn er specifieke punten bij deze tractoren waar we op moeten letten? (dat we moeten kijken naar motor, schakelen, remmen, koppeling, banden, roest etc etc weet ik wel)

Alvast bedankt!!

Deel dit topic

Reacties

newholland6640
Vraag @valtraboerties Hun hebben er thuis een lopen. Volgens mij zijn het goede trekkers
ramrod
Olieverbruik. Maar dat kun je niet zien aan de buitenkant.
newholland6640
@ramrod

Dat zou kunnen. Die van valtraboerties rookt igg wel aardig.
casejxu
Waaro moet de 633 weg?? ( ff oftopic)
stannetje96
Vriend van me zus heb een 505, die is al klokje rond en loopt elke dag (veeboer) hun zijn er tevreden over
weurding
Hydrauliekpomp is niet het sterkste punt, buurman van me heeft er ook een, verder goede trekkertjes, je zit er alleen wat laag in vind ik, 3 cilindertje hoor je van verre aankomen, joelen behoorlijk en het gaspedaal is niet erg vast, maar daar heeft de deutz dx ok wel last van
Valtra-Fordpower
Een Sisu die niet rookt is ziek.
ihc633
@weurding

Weinig opbrengst bedoel je? Hij zal voornamelijk gebruikt worden voor voerwagen, schudder, hark en wat licht grondwerk (frezen etc)
ihc633
@casejxu

Omdat er aardig wat aan gebeuren moet, en hij afgelopen jaar ook al genoeg heeft gekost. Op een gegeven moment val je van het een in het ander. Daarnaast is die wat aan de lichte kant voor het werk wat wij ermee doen 😉
weurding
@ihc633 idd, heeft hem net weer vervangen ivm de frontlader
ihc633
@weurding

Ok, bedankt voor info. Zal bij ons geen voorlader opkomen, ivm shovel die we hebben. En voor het lichtere werk moet het wel kunnen, krijgt hetzelfde te doen als de 633 en die lukt het ook!
Jarno T190
Hi low ( tractrol bij valmet ) wil wel eens versleten zijn, denk niet bij 7000 uur.
Trekker belasten, tratrol gebruiken, laag hoog laag, als de platen slecht zijn slipt deze, voelt als slechte koppeling.
Verder onverwoestbare trekkers.
goeie overstap.
JordiValmetValtra
Wij hebben thuis ook een 505, fijne trekker. Onze schakelt goed en fijn maar dit is per trekker verschillend verwacht ik. Onze heeft 11,5 duizend uur gelopen en de koppeling en waterpomp is vervangen. Het is een mooi klein trekkertje die mooi wendbaar is.
walker1
Valmet zijn goede tractoren, maar goed, 7000 uur is aardig wat. Is er altijd netjes mee omgegaan en heeft de trekker altijd z'n onderhoud gehad, dan zal het best een goede koop zijn. Maar net zo goed kan er slordig mee omgegaan zijn, onderhoud niet netjes gedaan en dan kan je met 7000 uur dus een afgeragd exemplaar hebben.
Mc_douwel
Wij hebben er ook een heeft inmiddels het klokje rond geweest staat dagelijks voor 12m3 voermengwagen
zijn we simpele trekkers met weinig poespas
newholland6640
@walker1

7000 uur is helemaal niet zoveel hoor. Als hij tenminste beetje onderhoud heeft gehad. Meest trekkers van die leeftijd hebben meer.
ihc633
@Jarno T190

Bedankt, zal het uitproberen!
ihc633
@Mc_douwel

Ja, we zoeken ook een trekker met weinig 'rotzooi' erop. Deze staat bij Holvo, daar hebben jullie de trekkers toch ook van?
Valtraboerties
Wij hebben er hier ook een lopen, geweldige trekker, niet te stoppen en eigenlijk nooit problemen.
JordiValmetValtra
@ihc633

Zit weinig rotzooi aan, wij zijn er te vreden mee. onze trekkers komen ook van de holvo, die hebben er al heel wat mee gemaakt en hebben er zeker wel verstand van.
net ff op de site van de Holvo gekeken, maar die 505 die te koop staat ziet er wel machtig netjes uit.
Mc_douwel
@ihc633 idd daar komen onze trekkers ook van lijkt me geen verkeerd trekkertje voor jullie is aardig het zelfde als die van ons
deze is een paar jaar ouder
die van ons met9000uur losgeweest voor aftakas koppeling en gewone koppeling verder nog nooit wat mee gehad
Wolf_miniatuur
Ik heb niet vaak zo'n strakke Valmet gezien van binnen, dus de vorige eigenaar is er zeker goed mee omgegaan!
uit gemonde
Super trekkertjes. mijn baas heeft er ook 1 en zo ver ik weet nooit problemen mee gehad. en start bij min 15 nog in 1 keer.
Thomastrekkerfan
Dit zijn zeer goede er betrouwbare trekkers, wij hebben er ook een gehad en had 17500 uur gelopen. Wij hebben er weinig onkosten aan gehad maar het ligt er natuurlijk ook aan hoe de vorige eigenaar ermee om is gegaan. kortom zijn dit wendare en fijne trekkers om mee te rijden en met een zee rmooi geluid erin!
valtradriver
@ihc633 Tja ik heb hier op TF in het verleden al veel lofuitingen aan de 05 serie gegeven,een type trekker die zijn tijd toendertijd ver vooruit was!
Dus gaat tie weer: hoge Hydro prestaties,hoge hefkracht,veel electro/hydro bediend,volledig gesychroniseerde bak,hy/lo op pook,ruime cabine,unieke bouwwijze waardoor je nooit frontgewichten nodig bent (motor boven vooras,hierdoor ruimte voor 180 liter dieseltank),deze bouwwijze is daarna 30 jaar gelijk gebleven!
En als laatst een juweeltje van een Valmet 3 cylinder motor,oersterk,onverwoestbaar,lekvrij en erg zuinig!!
Enige wat bij ca. 15000 uur vaak voorkomt is uitgedroogde O ringen onder de bussen,materiaal paar euro,maar bussen moeten gelicht worden,beetje arbeid dus.
Hier gaat de 505 richting 20000 uur zonder ooit noemenswaardige kosten te hebben gehad!

Wat de 505 bij Holvo betreft,je had een A een B en een C serie,door de tijd is hij steeds gefaselift dus,dit is een A serie 505 de eerste dus (begin 1980) techisch prima maar ik zou voor een B (zwarte handgrepen) of C (zwarte cabine) gaan, vaak snelgang en veel completer!

Dieze lijkt me beter (B serie): speurders.nl/overzicht/bouw-en-tuin/…
Valtraboerties
Heb ook even gekeken, ziet er echt heel netjes uit. denk dat je daar wel een goede trekker aan hebt.
NHtvt135
Idd, lijkt een hele mooie trekker.
NewHollandErik
Quote @uit gemonde:
en start bij min 15 nog in 1 keer.

Met zo'n verwarmingselement zeker.. :lol:
ihc633
Nou allemaal, de trekker is gekocht! Volgende week zal de laatste inter ons erf verlaten... Ik hoop dat we hier net zo'n goede trekker aan hebben! 😄
Mc_douwel
Nou moet je hem nog ophalen of komen ze hem brengen is anders nog wel eindje rijden met ploegwedstrijden ook altijd een mooi eindje toeren
hobbyfarmer woont vlakbij holvo
ihc633
@Mc_douwel

Ja, met de auto zijn we er in een half uur, trekker duurt wel wat langer. Vertegenwoordiger woont hier in de buurt dus die brengt de Valmet langs en neemt de International mee als die naar huis gaat 😉 Anders had ik nog wel even bij @hobby-farmer op de koffie gekunt ja haha! Van 't najaar de grond bij jullie zwart leggen ofniet? 😉
Mc_douwel
Klopt idd
fendt-farmer


proficiat met de aankoop.
hebben jullie de 744 ook niet meer ?
Joop3
@ihc633 Hehe, dan is het dus geen Same! Gefeliciteerd met deze keuze....
Maar je kent natuurlijk het aloude gezegde: "Het is natuurlijk geen Mercedes!" 😃
ihc633
@fendt-farmer
Beetje late reactie, maar beter laat dan nooit zegt men wel eens... 😉
De 744 is al een half jaar voor de 633 vertrokken. De versnellingsbak begon rare geluiden te maken en de koppeling lag er zowat uit. Ook begon die in korte tijd aardig olie te verbruiken, dus hebben we ervoor gekozen deze te verkopen. De 633 staat nog steeds wel bij Holvo, mocht je interesse hebben in een onverwoestbare trekker!!! 😃
Alles goed verder? Nog druk met de melkstallen op het moment?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
35
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
7