Andere schudder

Hallo,onze lely schudder lotus 600 is aan vervanging toe,
nu zag ik op marktplaats nl een krone kw 8.50/8 staan,(advertentie 546653121)
waarop zou ik moeten letten bij aankoop van deze schudder?
of zij er betere schudders?

Deel dit topic

Reacties

tjnoordhorn
Die schudder ziet er redelijk uit en krone is een goed merk dus ik zou even gaan kijken als ik jou was.
weurding
Goede koop denk ik, in het verleden waren er problemen met de haakse kast van deze krone's, maar die op mp is nog een hele nette, maar kijk ook eens naar een kuhn 8501 mho
ValtraT202
Ik zeg kuhn of claas goede ervaringen mee
newholland6640
Krone zal opzich wel redelijk spul zijn. Maar wil echte kwaliteit. (betaal je dan ook voor) moet je kuhn kopen.
Wimsumar
Beste Burnie: Voor de minimum biedprijs ( € 1.750,-) is een kijkje de moeite zeker waard. Ik vraag me alleen af waarom de schudder met een spanband bijeen gehouden wordt en waarom er een nieuwe aftakas bij is. ( Overbelast geweest? :?)

P.S.: Lijkt me een verschrikkelijk zware machine in de hef!

Link: link.marktplaats.nl/546653121/
weurding
Oepsss, dat ding van 1750?? had een gezien voor 8500 en 3 jaar oud, sorry, net wat wimsumar zegt, zoek een van een stoppende boer of iets jongers, dit is vragen om problemen
burnie
Vind ik ook wel een zéér zware schudder
JDeerefan
@burnie Zijn deutz-fahr goeie schudders
fendtjuh
Is inderdaad een zwaar ding, en die van de link staat ook bij een handelaar. Probleem is vaak dat er speling op komt bij die krone's en dat lastig en duur te vervangen is, moet een nieuwe soort opzetbus op en lagers. Kuhn is wat dat betreft veel makkelijker.

Staan ook geregeld mooie kuhn 8501's op marktplaats, meestal voor rond de 4500. Dan heb je goed spul, is ook zwaar maar hangt niet zover naar achteren als deze.

Erg opletten met speling dus, zowel op de rotors als de scharnierpunten.

Als je er geen kijk op heb ik zou ik niet zomaar een schudder van internet plukken als ik jou was...
Wilting NH
Ik weet zeker dat als je zon lely bent gewent dat je die schudder gaat tegen vallen

met deze schudder heb je minstens net zo veel cappacitijd als die krone
fendtjuh
Denk ik niet, lotus 600 is een 4 elemements met enorme elementen, vaste bok alst geen stabilo is, dat is ook allemaal niet alles.
burnie
Die lely is met vaste bok en volle wielen.........
zou beter op zoek gaan naar een getrokken schudder ,ik kan dan met 70pk voort.
711feldliebe
En lely 900 ? is dat niet wat '?
burnie
@ JDeerefan
weet ik niet?is dat niet het zelfde als PZ?
iemand ervaring met fella schudders?
Valtrapowerr
@burnie geen ervaring, maar zou niet graag met een Fella gaan rijden 😉 vind ik er toch een stuk lichter uitzien als een Lely of Kuhn.

zou zelf voor een van die 2 merken gaan 😉
case 745 xl
Ik zou een lely 675 proberen als ik jou was
daar heb ik goede ervaringen mee
remcotrekker
Ik zou gwn kopen! zijn hele sterke schudders, en zoiets hebben wij ook ooit gehad, nooit problemen mee gehad! kopen zou ik zeggen!
nhmonteur
Op zich zijn dit goede schudders, maar wat de meeste zeggen zijn ze vrij zwaar voor in de hef, dus met een licht trekkertje kan je er niet mee uit de voeten.
Waar je goed op moet letten bij deze schudder is of er niet te veel speling op de rotors zit, is dit wel het geval dan heb je grote kans dat de schudder van tijd af gaat.om dit te repareren moeten en nieuwe assen in gezet worden wat niet heel makkelijk gaat. dus kijk goed of er dus geen speling op de rotors zit.
Ook moet je op de aftakaskruizen letten die bij de schanierpunten zitten. vaak word zo'n kapot kruis over het hoofd gezien.
daniel-2142
Ik zou kuhn kopen wij hadden eerst deutz farh maar altijd problemen en met de kuhn nooit in de 4jaar dat we hem nu hebben ook nog nooit 1 tand afgebroken en met die deutz zo 5 int jaar
Wilting NH
Quote @burnie:
die lely is met vaste bok en volle wielen.........
zou beter op zoek gaan naar een getrokken schudder ,ik kan dan met 70pk voort.

een 70 pk kan een 10 m lely ook zat doen

deze trekt um ook en heeft de helft (heeft de broek er ook wel vol aan hoor)
Meneer Kool
Wij hebben een jaartje of 3-4 een Fella 6 elements 5.40 meter breed. Relatief kleine elementen dus en dat schud wel net zo mooi. Prachtig egaal, mooi schuddertje, kunnen hem bij de Fendt 103 en Fendt 104 redelijk tot goed(bij de 104) in de hef hebben.

We wouden eerst een gebruikte kuhn kopen (Ervaring met kuhn, goede doch erg zware machines) maar een gebruikte Kuhn die redelijk in orde was, was al net zo duur als een nieuwe Fella (bouwpakket, zelf in elkaar zetten). Dus die keuze was niet zo heel moeilijk.

Fella is verder prima spul, mits je het goed onderhoud natuurlijk, maar dat mag voor alles gelden.

Dus ik weet niet precies wat je budget is. Maar Fella is zo gek nog niet. (We hebben overigens ook een 6 jaar oude hark van Fella en zijn we ook erg tevreden mee)
teejet
En een vicon is da nie wa
MaartenMandemaker
Vanaf de 2e helft van de jaren 90 is Fella met grote sprongen vooruit gegaan qua bouwwijze en afwerking. We werken er nu 17 jaar mee en dat bevalt ons prima. Goed doordachte machines.
KHD Deutz-Fahr
Quote @JDeerefan:
@burnie Zijn deutz-fahr goeie schudders

Nee daar kan ik heel kort over zijn, het zijn niet de beste schudders. Het frame wil nog wel eens scheuren. En de schudder laat nog wel eens gras liggen. Ook is het drijfwerk ouderwets. Nog geen vinger koppelingen, zoals bij Kuhn.
MF- 4255
Niemeyer vindt ik ook degelijk spul..
fendt patser
Getrokken lely zou ik doen.
wat voor trekker komt er voor te staan
JD1640
Burnie, ben je tevreden over de Lely, ik wil zelf een Lely Lotus 520 kopen met volle wielen en die speciale tanden. De kanten vrij gooien door de tanden om te zetten, werkt dat goed.
KOETIE


machtig mooi en fijn werken
case 745 xl
@JD1640 ja die tanden om zetten werkt goed (ik gebruik het zelf nooit) ik draai altijd gewoon buitenom met minder toeren
en volle banden zou ik niet doen lucht banden stuiteren tog minder
JD1640
@case 745 xl Ok bedankt, en die speciale tanden met de hoek onder werken die goed, en zijn deze tanden niet duurder als de standaard rechte.
newholland6640
@MF- 4255

Dat kun je wel vinden! maar dat is het niet!
AW217
Ik heb ruim 20 jaar Lely gehad met haaktanden. Een ding weet ik zeker, ik koop nooit meer een Lely. Neemt gras slecht op en schud op hopen\dotten. Ik weet dat er ook veel voorstanders van Lely zijn, sorry, ik in ieder geval niet.
burnie
@JD1640,tevreden wel maar ik ben op zoek naar iets groter
burnie
@KHD Deutz-Fahr
zijn dat niet dezelfde schudders als PZ of vicon?
AW217
@burnieDe oudere deutz\vicon waren duidelijker minder dan de nieuwere. En die nieuwere scheuren niet, hebben vetbad boven elke rotor, en hebben grotere tanden voor meer veerkracht(minder breken)
gudo
Lely lotus 1020 of 900 vind ik goede schudders, en ze hebben nie veel trekkracht nodig vergleken met de breete.
MF- 4255
@newholland6640 Wat vind jij er niet goed aan dan? Wij hebben er helemaal nooit problemen meegehad...
KHD Deutz-Fahr
Quote @burnie:
zijn dat niet dezelfde schudders als PZ of vicon?

Beste Burnie, klopt helemaal. Sommige onderdelen zijn nog uit de PZ tijd (van de huidige DF schudders). Andere onderdelen zijn weer door ontwikkeld door Vicon/Taarup. En Same Deutz-Fahr koopt die schudders op dit moment bij Kverneland in (net over genomen door Kubota, om het verhaal nog maar eens ingewikkelder te maken).
KHD Deutz-Fahr
@AW217
Vind de huidige DF schudders nog steeds te licht gebouwd, vergeleken met bijvoorbeeld Kuhn of lely. Die DF schudders van 10 jaar terug wilde nog scheuren, ik weet niet hoe dit, op dit moment is, het frame is in mijn ogen nog weinig veranderd.
mf6495driver
Wij hebben al 9 jaar zo een krone schudder en we zijn er best over te spreken. Daarvoor hadden we een Kuhn 8elements, maar dat was een echt rampeding. Ik moet er wel bijzeggen dat de kuhn een jonge tweedehands was toen we hem kochtten. Misschien dat de vorige eigenaar hem overbelast had ofzo...
Wilting NH
@AW217 wij nemen nooit meer wat anders dan een lely
AW217
@Wilting NH Mooi he, zijn we allebei blij!
MaartenMandemaker
@AW217 Die ervaring van jou komt me bekend voor. En veel tandbreuk. Terwijl de eerste Fella hier pas in het 9e seizoen z'n eerste tand brak.
AW217
@MaartenMandemaker Rechte tanden hebben twee "pennen" die over de grond gaan en het gewas opnemen. Bij die kromme tanden poetst er één haakje over de grond en de andere zit in de lucht een beetje dotjes te gooien. En wat je dan vaak hoort dat je met een lely harder kunt rijden? Ja ja, natuurlijk, als je voor je blijft kijken gaat het wel goed.
MaartenMandemaker
@AW217 En om bij een Lely het gewas goed op te nemen moeten de tanden een beetje over de grond slepen, anders pakt ie het slecht op. Ik ben er niet zo'n fan van. En dat harder rijden geloof ik ook niet zo in. Dan krijg je net als met iedere andere schudder ook meer bulten. Waar ik wel achter ben is dat een schudder met kleine rotoren beter werk levert als grote rotoren. We hadden hier eerst een 8 meter 6 elements, nu de 2e 9 meter 8 elements, maar die schudden toch netter, met minder bulten. En de snelheid kan omhoog.
fendtjuh
Nou jullie zijn van harte uitgenodigd deze zomer voor een bak koffie en om te bekijken of je met een lely schudder echt aardig hard kunt rijden 😃!

Hoe natter het gras hoe mooier hij verdeeld. Dat de rijsnelheid omhoog kan met kleinere rotoren is wel logisch, ze hebben minder te verwerken dan grote rotors.

Om even op het topic terug te komen, ik heb geen idee dat je te besteden heb, maar dit is ook een mooi ding:

olterterp.nl/aanbod/…
Kuhn 8501, zgan, 6500,- excl. Geen gek geld.
KHD Deutz-Fahr
Quote @fendtjuh:
Kuhn 8501, zgan, 6500,- excl. Geen gek geld.

Die Kuhn's zijn vast lopers, zou ik zeker niet aanraden. Er is zo weinig ruimte tussen het wiel en de ophanging dat je niet eens je wijsvinger er tussen kunt stoppen. In nat gras betekend dat om de 3 rondjes gras plukken. Zo erg dat heel compleet vast loopt, en de band helemaal warm word.

Wij hebben een GF 7601 MH, van 2002, en we zitten er over te denken om die machine in te ruilen voor een nieuwe Kuhn (zo ziek zijn we van al dat gepluk, zorg bij zo'n schudder dat je altijd een scherp mes hebt 😉 ), want ze hebben de ruimte tussen het wiel en de ophanging verruimd.

Dan krijg je dus zulke situaties :D:
newholland6640
@MF- 4255

Heb een keer met een nymeijer geharkt. En dat is een keer en nooit weer! Langzaam rijden, en ze zien er gewoon niet solide uit. Als je echt kwaliteit wilt kom je toch bij lely of kuhn uit.
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Bijna nooit problemen meehoor. Vind Kuhn geweldig apperaat!
KHD Deutz-Fahr
@newholland6640

Best, 6640, Oh ik heb inmiddels gemerkt, dat veel meer er last van hebben. In de buurt, en de reacties op mijn foto's (waarvan ik sommige foto's heb moeten verwijderen) Ook van de Big-Balloon banden in het midden, waarvan het ventiel telkens afscheurt. Voor de rest is een Kuhn schudder een top apparaat! Vooral de aandrijving, het sterke frame, en de kleine elementen die het gras heel net oppakken, en een mooi schud beeld achter laten.

Maar het is wel grappig dat Kuhn mijn kritiek punten heeft opgelost, bij de nieuwe generatie schudders, nu 3 jaar geleden. De ruimte tussen de ophanging en het wiel is nu ongeveer 8 centimeter ivp 1 centimeter, ook zijn er bescherm kapjes gelast om de ventielen 😃.
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Jaja, jij hebt ze even n mailtje gestuurd 😃
Ik heb het afgelopen jaar bijna 200 bunder geschud maar heb het 1 keer gehad. Snap niet hoe ze erbij komen. En schudder is n jaar of 10 oud. Is inderdaad geweldig apperaat! rijsnelheid heeft amper invloed. Gewoon geweldig. Alleen is het af entoe beetje lastig dat hij zwaar is. Maar hij hangt redelijk dicht achter de trekker 😉 Maar ik vraag me echt af hoe ze dat redden dat het zo vaak ertussen zit.
Siebenga
@KHD Deutz-Fahr

100 procent afstelling als je het mij vraagt! of misschien type gras. Nou schud ik gelukkig niet zo veel meer.. Maar nooit ja geen last eigenlijk. En het is ook te verwoorden. je wilt toch het gras schudden? Dan mag het wieletje ja niet eens in aanraking komen met het gras. Te hoge rijsnelheid of de tanden te hoog staan? we schudden nu al vanaf 2003 met een 11 meterse schudder. Daar hebben we nog geen band lek gehad door afscheuren van het ventiel en 10 jaar met een 8.5 meterse gewerkt en daar is ook nooit ene band van lek gegaan
KHD Deutz-Fahr
@Siebenga

Hé beste Siebren, tijd niet gesproken! Ik dacht al waar blijf je met dit onderwerp 😃!
Onze dealer word helemaal gek van lekke banden van Kuhn's. Het gaat dan om de twee middelste grote banden. De andere zijn nog nooit lek geweest. Nu opgelost door er een buisje om het ventiel heen te lassen. Sindsdien nooit meer lek geweest. En wat doet Kuhn, op zijn nieuwe modellen beschermkapjes rondom de ventielen lassen. Heeft die getrokken schudder trouwens wel big-balloon banden in het midden?
Siebenga
newholland6640
@Siebenga

Wat je zegt klinkt inderdaad goed in mn oren. Want als het tussen het wiel en de kap komt moeten de tanden op dat moment inderdaad het gras vast hebben. Heb er nog bijna nooit last van gehad. Volgens mij klopt dat verhaal van jou dus als n bus 😛
Siebenga
Ik denk dat het veenland ook grote invloed heeft op de klachten van KHD
newholland6640
@Siebenga

je bedoelt dat het gras dan meer plakt ofzo? Wij zitten op zand dus daar zo het inderdaad mee te maken kunnen hebben.
KHD Deutz-Fahr
@Siebenga

Heb van alles al geprobeerd. Diep in stellen, hoog in stellen etc, problemen blijven, we zijn nu op het punt dat we de schudder misschien gaan in ruilen, en dat doe je niet zo maar.

Wees gerust, het word toch wel weer een Kuhn 😃. De problemen zijn immers opgelost.
MaartenMandemaker
@fendtjuh 2 buren hebben een 1020 dus ik kan dicht bij huis blijven om het te zien 😄
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Onze staat op z`n hoogst met topstang gewoon goed ingesteld ( dat hij net niet de grond raakt)
fendtjuh
Quote @MaartenMandemaker:
2 buren hebben een 1020 dus ik kan dicht bij huis blijven om het te zien :)

Hehe idd. En die rijden zacht dus?
frank_mf
@KHD Deutz-Fahr Onze Kuhn schudder is van 2006 en hebben helemaal niet zoveel last met gras tussen de wielen.. Wij zweren bij Kuhn 😃
fendt-412
Hoe meer gras, hoe beter met zon lely. En dan kun je ook wel flink snelheid maken. Alleen een hele lichte najaarssnede kunnen ze niet zo heel best mee overweg. Hebben ze meer de neiging om wat proppen erbij tussendoor te gooien.
Alleen of dat nou zoveel beter is met normale tanden vraag ik me af, resultaat was misschien iets netter, alleen de capaciteit was toch minstens de helft lager. Wat is dan optimaal, alles heel exact verdelen of toch alles tussen 11 en 3uur kunnen schudden?
KHD Deutz-Fahr
Quote @newholland6640:
Onze staat op z`n hoogst met topstang gewoon goed ingesteld ( dat hij net niet de grond raakt)

Beste 6640, Ik draai meestal de topstang redelijk ver uit. Instellen doe ik op het beton, dat die net niet het beton raakt, dan staat de schudder goed, is mij geleerd. Rij snelheid is ongeveer 12 km/h. Als mijn oom schud, zet hij de schudder altijd erg diep, en de topstang draait hij ver in. En in allebei de gevallen in nat gras, is het plukken soms om de 2 rondjes, vaak om de 3 rondjes. Ik heb nog wel een hele bak met foto's die bewijzen dat de schudder toch echt vaak vast loopt, maar die plaats ik niet op tractorfan, die worden toch weer verwijdert.
Kijk maar eens bij de reacties van mijn ene foto, ik ben niet de enigste die er over klaagt.
KHD Deutz-Fahr
Quote @frank_mf:
Wij zweren bij Kuhn :D

Beste frank, ik zweer ook bij Kuhn, de volgende word dan ook weer een Kuhn, de problemen zijn immers verholpen. Alleen ik zweer niet bij lekke banden en vast lopende wielen 😃!
KHD Deutz-Fahr
Quote: HollandNew - 8 maanden geleden
Wij hebben dus niet de enige Kuhn Schudder die dat heeft 😛
Met iets nat gras wil het er net mooi achter draaien :mad:
Maargoed, voor de rest een prima schudder en vooral dat Digidrive is ideaal 😄
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Jaja, ik geloof het wel. Maar ik vind het toch heel vaag.
burnie
Heeft er iemand ervaring met een Fella TH800 TRANS ,
zien er nog handige schudders uit.
burnie
Op marktplaats zag ik een Fella TH800 trans staan (advertentie 599068681 )iemand ervaring ermee?
Wimsumar
Beste @Burnie: Voor ervaring ("hoe goed deze schudder is") moet je bij de verkoper informeren.
Aan de prijs hoeft het niet te liggen.

link.marktplaats.nl/599068681/
burnie
@Wimsumar kzal morgen eens bellen
fendtjuh
Dat is Laak hier op tractorfan. Heb er tijdje terug nog bij gestaan.
MaartenMandemaker
@burnie Wij hebben 10 seizoenen met zo'n schudder gewerkt. Ik heb er goede ervaringen mee. pas in het 9e seizoen braken er een paar tanden uit. Voor de rest hebben we er nooit wat mee gehad. We hebben er ook 45 pk trekkers voor gehad, en dat gaat ook goed, alleen in een zwaar gewas moeten die er stevig aan trekken. We reden er altijd zo'n 8/9 km/u mee, en dan was het schudbeeld goed. Al geeft een schudder met wat kleinere rotors een iets beter beeld over het algemeen, tenminste bij hogere rijsnelheden.
burnie
@MaartenMandemaker alvast bedankt,met een trekker van 65pk moet dat dan zeker lukken.
MaartenMandemaker
@burnie Geen dank. Ja met 65 pk gaat het makkelijk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!