Illustratie van:

New Holland TM 115 - Hydrauliek

Hallo,

We hebben sinds kort een TM115 voor zomerstalvoedering. Nu weet ik niet hoe de hydrauliekslangen van een vitesse 230 E gemonteerd dienen te worden. Ik heb geen losse retour, en als ik hem aan een ventiel koppel, schiet de drukslang eruit. Hoe los ik dit op?

Deel dit topic

Reacties

Wiebe
Heb je ook een foto van je hydroliekaansluitingen?
Siebenga
Hydroventiel op drukloos zetten! Maar heb je geen losse retour op de wagen? of geen lossen retour aansluiting op de trekker? Waarschijnlijk dat wel maar dat is een hele grote koppeling.
boer
Hender zo ver mogelijk van je af drukke hendel dan staa drukloos
bert8210
Een losse retour monteren is zeer eenvoudig. Er zit een grote moer op de achterbrug ongeveer boven de topstang dacht ik. Daar kun je heel eenvoudig een snelkoppeling monteren.
boer
Maare op de plug van de vul dop er uit en nippel er op draaie
db880
Kheb er een foto opgezet :
db880
Het probleem is dat er continu oliedruk moet zijn om een opraapwagen te bedienen en hendel vrije retour blijft dan niet in positie staan
nhmonteur
Ik zie dat ze de drukloze retour al gebruikt hebben voor iets.
als je naar de bruine klepjes kijkt dan zie rechts daarvan die slang zitten, dit is normaal je drukloze retour.

Maar springt de slang in alle verntielen eruit?
Siebenga
Al geprobeerd de retour in een ander ventiel te steken en zet je die op drukloos? Dus bv in de bruine? Zo hebben wij ook een maand lang gras gereden met een wagen omdat de nieuwe trekker er nog niet was. in de onderste steken dacht ik
ravestijn
Klopt sibenga zo doen wij hebben we dat ook gedaan toen onze tm voor de aardappel rooier moest en de kopeling van der drukloos vast geroest zat en we geen andere in huis haden
tm115
Als je continu olie wilt moet de de drukkant in de bovenste doen en de hendel van je af zetten, dan blijft ie wel staan. en dan moet de retourslang in de onderste of liever in een drukloze retour die je evt. op de vuldop kunt monteren.
tm115
Kijk anders even in het instructieboek, daar staat het ook in.
jd user
@db880,

Ik ga je troosten,want mijn ts 90 deed het al toen ie nieuw was.Ik vind dat hydrauliekgebeuren bij nh maar niets.Zelfs de sprintmasterslang spat eruit,als je deze omhoog doet.

De oplossing: In de vulbuis zit een stop.Deze eruit draaien en dan een mannetjesventiel erin draaien.En dan gaat je slang er niet meer uit.Zo heb ik het gemonteerd.
bert8210
@jd user dat kun je bijregelen dat de hendel wel in positie blijft staan. achteraan het ventiel waar de kabel inkomt
db880
Dr zitten wel splitpennen achter blok, waar kabels komen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 115 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
17