Illustratie van:

Fordson Dexta - veel meer toeren na motor opknappen motor.

Hallo,
ik heb de motor van mijn dexta een beetje opgeknapt( nieuwe zuigerveren, nieuwe drijfstanglagers, verstuivers schoongemaakt, nieuwe brandstoffilter) en luchtfilter helemaal schoon gemaakt (niet met diesel dus hij is tijdelijk niet vettig) maar nu ik dit dus allemaal gedaan heb maakt de tractor veel meer toeren als ik gas geef eerst ging hij vol gas max 2300 toeren maar als ik nu ff flink gas geef schiet hij makkelijk zo door naar 3000 toeren dus toen heb ik maar niet meer gas gegeven. maar heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen? ik heb wel een het luchtfilter er af gehaalt en toen kreeg hij ook veel meer toeren (niet zo veel als nu) maar nu is het luchtfilter goed aangesloten. dus ik weet niet of het een combinatie is van al deze dingen maar als iemand een idee heeft laat het even weten.

mvg joris

mvg joris

Deel dit topic

Reacties

hilbertvdberg
Waarmee heb je het lucht filter schoongemaakt?
jorisdexta
Eerst met benzine daarna met heet water en afwasmiddel
hilbertvdberg
Oke het kan dus niet zijn dat hij last heeft van de benzine die er in zat.
jorisdexta
Nee die is er allemaal uit
boerekebart
En ook aan de injectiepomp gesleuteld?
dat je het regelvijsje van de gas niet te hoog hebt afgesteld waardoor die los over de 3000 toeren gaat.
1 voordeel je fordson gaat veel rapper en sterker lopen 😃
malcon
@jorisdexta zit je luchtfilter aanzuigkapje er wel op? daar ligt het aan. Druk die er maar eens op. Dat blauwe potje op je motorkap
IH-Jansen
Zit hier een droog lucht filter op dan?
malcon
@jorisdexta en je luchtfilter eerst allemaal weer terugplaatsen. Je hebt een vacuum geregelde brandstofpomp.daarom loopt hij nu harder stationair.
Wimsumar
Beste JorisDexta: Heb je wel nieuwe olie in het schoongemaakte luchtfilter gedaan?
dennis fordson
Das nieuwigheid
ferguson-6475
@jorisdexta

vooral naar dennis luisteren met z`n startpilot 😃

@dennis fordson grapje 😉
jammermaarhelaas
@IH-Jansen

Standaard heeft een Dexta en ook een Super Dexta een oliebadluchtfilter.
ford5000
@jorisdexta Ik durf met enige zekerheid te zeggen dat je het advies van @malcon op moet volgen, want de kans dat dat jouw probleem is is heel groot.
jorisdexta
Ik heb niet aan de brandstofpomp gezeten en ik heb het filter helemaal aangesloten inclusief het voorfilter en de olie die in het filter zit is bijna nieuw.
jeet
Heb je er niet te veel olie inzitten of te dunne olie want dan kan hij dat opzuigen en over zijn toeren gaan
old man jose
De vorige eigenaar heeft waarschijnlijk het toerental opgedraaid.
Dat doe je met de schroeven op de lucht inlaat, het kan zijn dat na het reinigen van het filter de doorstroming groter is geworden.
Terug draaien op de gasklep is de enige manier.
Je zij het zelf al meer toeren zonder het filter.
RobDeutz104
Het kan zijn, dat de leiding van de vacuum geregelde pomp niet goed vast zit, en anders kan het zijn dat je membraam in je brandstofpomp gescheurd is, motor loopt waarschijnlijk ook hard stationair?
jorisdexta
Hij loopt 1050 toeren pm stationair en er komt klein beetje diesel uit dat rietje dat onderaan de brandstofpomp hangt, een paar dagen voordat ik hem ging opknappen zakte zijn max van 2300 naar 2100 en toen begon hij volgens mij diesel uit dat rietje te lekken.
malcon
@jorisdexta is het een gewone dexta, of een superdexta..
jorisdexta
Gewone dexta en ik denk dat het aan het membraam kan liggen want de leiding zit goed vast het kan zijn dat er ergends een beschadiging in de leiding zit maar ik denk het niet
malcon
@jorisdexta als je je luchtfilter hebt gemonteerd inclusief het bovenste afdekkapje, en hij maakt nog steeds meer toeren dan normaal. Kan het aan je membraan liggen in je brandstofpomp. Deze is makelijk te controleren. Het deksel achterop je pomp eraf schroeven en kijken of er geen scheuren in je membraan zitten
johndeere920
Waarschijnlijk toch het membraam in de pomp heb ik ook gehad voor 38,- heb je al een nieuwe.
jorisdexta
Ik heb het membraam bekeken en er zitten niet duidelijk grote beschadigingen in hij is wel poreus. maar kan het aan het membraam liggen dat er diesel uit het rietje onderaan de brandstofpomp komt?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!