Zetor 3511 - luchtkompressor aan de motor van een 3511

Ik heb nu een zetor 3511 gekocht en ik heb er al veel gezien waar een kompressor zit bevestigd net voor de injectiepomp. bij vele was er ook geen opslagtank bij. mijn vraag is nu waar deze compressor dan voor dient. bij mij zit er ook een kompressor op maar geen opslagtank.

groetjes,
bart

Lees meer »

boerekebart

Reacties

boerekebart
...
Valtra-Fordpower
"Volg de leidingen" al eens geprobeerd? Werkt vrijwel altijd 😄

Zetor is één van de weinige die al jaren de compressor standaard erop heeft zitten, en dat zonder luchtremmen 😃
boerekebart
@Valtra-Fordpower
grappig ; leidingen volgen al geprobeerd, haha
1 leiding gaat naar een potje bevestigd aan de motor en de andere naar de inlaatbuis. maar zou'k vanaan dat potje mss een leiding kunnen maen naar een drukvat voor luchthoorns of hoe zit dat?
SLammers
De compressor dient nu nergens voor ik denk dat jou compressor ook nog uit staat. je kunt hem aan zetten door eerst het linker hendeltje naast de cilinder van de compressor omhoog te trekken daarna kun je het hendeltje rechts van de cilinder in drukken. dit gaat het beste als je de motor laag stationeer draait. Als je dit probeert zorg dan wel dat lucht weg kan. waarschijnlijk zit bij jou de leiding van de compressor aan een waterafscheider. aan het water afscheider zitten drie stoppen de met de kleinste kun je water af tappen. aan de zij kant zit nu waarschijnlijk een stop in gedraaid aan deze aansluiting zou je een lucht tank op aan kunnen sluiten. de onderste dop kun je er af draaien hier kun je dan een zelfde soort stop op draaien alleen dan met een slang waar je banden kunt op pompen. als de onderste stop los draait wordt de toevoer naar de tank automatisch gesloten. ik heb zelf een 3011 waar ik een compressor met lucht tank opgebouwd het ik zal er wel effe een paar foto's van maken.
Valtra-Fordpower
Geen idee, daar kan ik niet over oordelen vanaf een foto.

Heb je de drukafslag ook al gevonden? Bij ons was dat een doorvoer apparaat die na het afslaan de lucht gewoon naar buiten blies. Het omschakelen ging gepaard met een frisse Psst 😃
boerekebart
@SLammers
ik dank u zeer.
van hieruit kan ik tenminste verder. bedankt!
bart1997
Wij hebben ook een zetor 3511. Toen mijn grootouders hem kochten werd er gezechd dat die compressor enkel dient voor bijvoorbeeld een band op te pompen maar niet voor uren aan een stuk te draaien
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 3511 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!