Illustratie van:

Fordson Power Major - opladen accu

Een beetje vreemd probleem. De dynamo is goed, bij het opvoeren van het toerental gaat het controle lampje dynamo in het dashbord uit, is ook goed. Het vreemde is dat bij opvoeren toerental de spanning op de accu terugloopt, om bij te laden moet deze oplopen denk ik.Waar kan dit aan liggen? Spanningregelaar defect?

Deel dit topic

Reacties

Valtra-Fordpower
Wat zijn de gemeten waardes?
Rega
Capaciteit van je accu te groot voor je dynamo?
gerhardleusink
Idd even meten net zoals @Valtra-Fordpower zegt, als het hij moet zo'n beetje 13 a 14 volt laden. Als je een lucas spanningsregelaar hebt kun je dit bijstellen door deze open te halen en de schroef te verdraaien, wel even massa ontkoppelen van de regelaar anders kans op kortsluiting vindt je regelaar niet fijn. Het kan echter ook een massaprobleem zijn. even tijdelijk een draad aan het massapunt van de regelaar maken en aan de - van de accu houden. Als je dan nog geen goede waarde meet dan pas de stelschroef in de regelaar veranderen.
Major
Bedankt voor de reacties. Probleem is opgelost middels het verdraaien van de stelschroef van de Lucas spanningsregelaar. Meet nu ruim 13 Volt op de accu tijdens het draaien .
Valtra-Fordpower
Ruim 13? Dit mag/moet 14V zijn. 😉
Major
Bedankt voor de tip. Inmiddels bijgesteld naar 14V.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Power Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2