Buurtbewoners in opstand

EELDERWOLDE - Bewoners van de wijk Ter Borch in Eelderwolde voeren vanaf vandaag actie tegen grondtransporten.

Grond voor bouwprojecten in de gemeente Tynaarlo wordt via Ter Borch aan- en afgevoerd. De zanddumpers zorgen voor veel geluidsoverlast en vervuiling. Ook rijden ze te hard, stellen de omwonenden. De wijkbewoners hebben meerdere keren geklaagd bij de gemeente, maar voelen zich niet serieus genomen.

bedrijf waar ik werk/stage loop.

Lees meer »

beertender

Reacties

Siebenga
Kansloos volk.. heeft overdag niks te doen en gaat dan maar wat actievoeren? Geef ze een schep
RvM96
Het gaat immers ook niet om de nederlandse inwoners zelf hè bouwprojecten, iedereen wil toch graag in een hutje op de hei wonen, lekker rustig en geen grond dumpers 😉
JD 6430 The Best
Die mensen hoeven ook niet te werken ofso cker? En dan dom trekkers aanhouden, kan wel begrijpen dat die mannen die aangehouden worden zo gestrest raken en vooral die laatste met die toeter en gebaren 😛
NHSanderJD
Politie denkt eindelijk keer mee 😃 laat die inwoners lekker zelf met een kruiwagen rond huppelen, ze hebben heel geen verstand van wat ze daar aan het doen zijn, ze denken dat het een gronddepot is voor heel de gemeente terwijl dat heel niet zo is.
chiel-fendt 936
Stelletje zeikers
beertender
@JD 6430 The Best die mensen hadden het over dumpers dus heeft hij zijne er achter weg gedaan en zo rondjes rijden was het ook geen dumper meer ja
JD 6430 The Best
@beertender Nee, die is wel goed bedacht van die man ja! 😃 Wel dikke jd's rijden ze 😛
Pfff gekken. Beetje andere mensen lastigvallen 😛
beertender
@JD 6430 The Best bij mij op stage/werk trekkers staan ook op mijn profiel
fendt-412
Als je werkt van 7 tot 5 heb je volgens mij nergens last van...
Koentjuh
Beetje jammer dit van die mensen.
jarifendt2
Lamzakken! niks te doen overdag ofzo profiteren van de belastings centen ofzo?
rick newholland
Een normaal mens werkt als hun aan het rijden zijn hun gaan een beetje op de weg alles tegen houden. als die mensen op de weg staan duurt het alleen maar langer
jelledexta
Dat zeggen jullie nou allemaal wel ff leuk.
maar dat probleem hebben wij dus ook, en niet voor een week, maar een aantal jaar.
Wij wonen in een oude wijk, en iets verderop wordt een nieuwe wijk gebouwd, en dus ook zand aangevoerd etc etc. wat is het probleem? ons huis is niet geheid dus bij iedere vrachtwagen/trekker met oplegger die iets harder dan 20kmu rijden lig je letterlijk te schudden in bed!
ik begrijp die bewoners eigenlijk best
mike_v
Al 4 jaar aan het rijden? Hoeveel zand hebben ze nodig daar :mrgreen: .
Zou het niet voordeliger zijn om met wat grotere vrachtwagens te rijden?
fendt trekkertje
Ik had een bak grond voor en achter die auto van ze neer gekiept. laat ze die maar mooi weer met de schep vrij graven,
MattijsDeSmedt
Actievoeren met twee, dan ben je sterk bezig...
NHSanderJD
@mike_v 4 jaar en om de 5 minuten een trekker+kieper en dan van 7 tot 5? hoeveel m3 leg daar nou wel nie.
beertender
@jelledexta voor jullie is het nog weer anders vindt ik, deze zijn in een nieuwbouw wijk gaan wonen die nog niet voor de helft klaar was dan kun je toch verwachten dat er de komende jaren nog veel bouw en werk verkeer langs komt
Fast Eddy
Als je geen last van gronddumpers of ander bouwverkeer wilt. Moet je niet in een nieuwbouw wijk in aanbouw gaan wonen.Het enigste wat ik wel kan begrijpen is dat sommige dumperchauffeurs als een stel los geslagen koeien rond rijden.
jelledexta
@beertender
daar heb je een punt.
al is de andere kant. als je daar gaat wonen, verwacht je niet dat ze om 07.00 al met zo'n wagen voorbij denderen.
beertender
@jelledexta daar heb je een punt
RvM96
@Fast Eddy
tsja maar als je al 4 jaar lang steeds over dezelfde weg rijd met dezelfde combinatie met zand dan kan ik me voorstellen dat je de weg toch vort aflegd met enige vaart er achter.
Man man wa een zeikers da zou bij mij nie pakke ze
Fast Eddy
Daar heb je ook wel gelijk in. Maar als het goed is hebben ze genoeg dumpers als ze dan allemaal de snelheid aanpassen kunnen ze constant doorrijden en staan ze niet heel lang bij de kraan te wachten.
mats jw
Ik zie ook echt veel zon 😉 maar zonder gekheid, ik snap de mensen die daar in de buurt wonen wel. Iedere dag die trekkers die langs je huis rijden, lijkt me ook niet altijd prettig. Maar ik vind het een beetje flauw dat die buurt bewoners de chaffeurs van die trekkers gaan ''aanhouden''. Het bedrijf dat daar de grond rijd, zal daar waarschijnlijk een opdracht voor hebben, de chaffeurs op die trekkers voeren gewoon hun werk uit. Dus ik zou zeggen, buurt bewoners ga naar de gemeente ofzo, maar val die chaffeurs niet lastig.
MF6480
Dit is toch complete onzin rij daar zelf ook vaak met dumper/haakarm systeem is een keurig nette asfalt weg die minstens 40m van de huizen ligt goed verhard geen hobbels en dergelijke dus getril in huis kunnen ze geen last van hebben. ik was zelf in die alfa gestapt en had m weggereden.. !
maartendankers
@beertender Is dat mensinga die toetert? 😃
anoniem
Och toch, arme mensen...
mats jw
@maartendankers Wel een mooi aktie dat toeteren, zou ik ook doen. Van die mensen die je de hele dag lopen aan te houden.
Koentjuh
Tjah als die wijk half afgebouwd is en je trekt erin dan kun er wel donder op zeggen dat je nog even last zult hebben van bouwverkeer. Beetje je verstand gebruiken en je had dit kunnen bedenken, maar ga dan niet idd de trekkers aanhouden maar ga dan actie voeren ofzo bij de opdrachtgever.
beertender
@maartendankers ja dat mensinga
maartendankers
@beertender Kon niet anders ja 😃

Die andere is je broer zeker?
beertender
@mats jw er rijdt het laatste jaar al bijna geen dumper alleen af en toe een paar dagen .
beertender
@maartendankers dat is correct en tevens juist
Mensen hebben altijd wat te klagen. Waar ik me ook aan kan ergeren zijn rijke stadsmensen, die op het platteland komen wonen om zogezegd de frisse lucht op te snuiven. Als je er dan een tractor langsrijdt of een mesttank aan het rijden is, hoor je ze klagen langs alle kanten over geuroverlast enz....
Jah, het is nog altijd hun keus om naar het platteland te verhuizen. Als je rust wilt, kun je best in de woestijn gaan wonen.

En ok, ik snap de mensen op het gebied van hun klagen als ze al zo lang zouden bezig zijn. Maar daar wordt je evengoed aan gewoon hoor... Zoals hier al gezegd is: die mensen werken overdag normaal... Wat is dan het probleem... XD
superluc
Als er een putje in de weg is gaan ze zitten zeiken over dat het onveilig is voor de kindertjes en zo.
nu doet er een gemeente een renovatie en gaat men beginnen zeiken dat er teveel en hard word gereden.
ik snap het nooit zo echt van die mensen die denken dat ze de burgemeester zijn nog te lomp om een schop vast te houden.
mats jw
@beertender Tja, die mensen daar moeten ook iets doen. Als er de laatste tijd ook niet zo heel veel dumpers rondrijden moeten ze helemaal niet zeuren. Maar ik vind het gewoon flauw dat ze die chaffeurs gaan lastig vallen, die voeren ook alleen maar hun werk uit.
JD6930
Ik kan het wel met ze eens zijn. De ramen trillen als zo'n grote combinatie voorbij komt. Dat is hier al. Dus in een wijk vooral.

Je krijgt ook scheuren i nde muren als er vaak zwaar transport voorbij komt, daar hoef je neit blij mee te zijn.

Helaas staan de gemeentes en landelijke overheid de laatste jaren niet meer zo open voor commentaar als voorheen.
Siebenga
@JD6930

Oke jij bent er dus zo iemand
Johndeere6210r
@JD6930

Het is wel voor een nieuwe wijk te kunnen aanleggen dat ze moeten voor bij rijden he. En dan nog, als je al niet tegen trillende ramen kunt... Normaal gezien is de werkende mens overdag ook niet thuis gedurende de werkzaamheden, dus hebben ze er geen last van... en een actie met twee buurtbewoners... Komaan
JD6930
Quote @Siebenga:
@JD6930

Oke jij bent er dus zo iemand

Hier is enkele jaren geleden tot eind voorig jaar de ruilverkaveling geweest. Er zijn toen foto's van het hele huis gemaakt door een of andere instantie omdat wij langs de route van de grondtransporten lagen. Sindsdien zijn er wel wat grote scheuren bijgekomen in de gevel en binnen. Alleen volgensmij wordt er neit veel met die foto's gedaan.
JD6930
Quote @Johndeere6210r:
@JD6930

Het is wel voor een nieuwe wijk te kunnen aanleggen dat ze moeten voor bij rijden he. En dan nog, als je al niet tegen trillende ramen kunt... Normaal gezien is de werkende mens overdag ook niet thuis gedurende de werkzaamheden, dus hebben ze er geen last van... en een actie met twee buurtbewoners... Komaan

Tja dat wel ja. Die mannen zijn weg voor hun weer thuis komen. Alleen ik kan niet geloven dat er geen enkele andere weg daarheen is. Ofja, alst in een dorp als Hilvarenbeek is waar ze 3 wijken teegelijk uit de grond stampen wel enigsinds.

Maar met twee personen actievoeren is idd gekkenwerk wand dat win je nooit.
anoniem
@JD6930 of je zeurt gewoon niet zo !!
beertender
@JD6930 die singel is de enige weg daarheen
harold82
En als je scheuren in de muren krijgt van een nieuwe woning moet je je aannemer bellen
deutzfanJos
Ze moete die trekkers ff van verchroomde pijpen voorzien en wat lucht hoorns! en dan lekker brullen door die wijk heen:D
jd4050
Quote @Fast Eddy:
Het enigste wat ik wel kan begrijpen is dat sommige dumperchauffeurs als een stel los geslagen koeien rond rijden.

dat zeker, zonet nog een hier in de straat. hij reed harder de straat in dan de meeste mensen met de auto.
jeroen13
Is da ni normaal da ze om 7u al beginne? ik vind da dood normaal en ze moete zo ni zeike!
JD6930
Quote @harold82:
En als je scheuren in de muren krijgt van een nieuwe woning moet je je aannemer bellen

Zie jij in het buitengebied veel nieuwe woningen?

Hoe jong of oud je woning ook is. Als je nooit echt scheuren hebt gehad en wel in een keer als er zwaar grondtransport vaak in grote getallen achter elkaar langs je huis komt denk ik niet dat de aannemer er in trapt dat zei hun wekr niet goed gedaan hebben.

En in de straat komen ook scheuren. Wat doen ze daar me,. Een keer beetje asfalt erover en klaar.
dennis fordson
Haha ik zie ze elke dag rijden ik it namelijk in eelde op school
Husqvarna
Zag ik daar een bordje van Oosterhuis staan? 😃

Maarre ga in het vervolg de oprit van het Gemeentehuis blokkeren vanaf 3 uur 's middags, die bedrijven en personeel zijn al blij dat ze werk hebben, heb het ook wel eens meegemaakt dat ik net een paar dagen op een werk was dat er lui met een auto de weg blokkeerden en allerlei dreigementen gingen roepen, gingen ze auto's zo parkeren dat je net niet de spiegels er af reed.
JD6930
Quote @jeroen13:
is da ni normaal da ze om 7u al beginne? ik vind da dood normaal en ze moete zo ni zeike!

Hartstikke normaal. Hier stond met de ruilverkaveling de kraanmachinist uit het midden vant land om half 7 of eerder bij zen kraan. Dus de dumpers zullen dan niet veel later ook wel aant rijden zijn denk.
jeroen13
Jonges jonges niet te gelove zo'n zeikers! mijn meter woont al meer als 40 jaar tege een drukke steenweg met zwaar transport ons hoor je niet zagen hoor! als er bij zo ene moest tege houden, klein viteske en ik rij door dan zal hem wel uit de weg springen
jeroen13
@JD6930 in u geval als u huis kapot is erna ja das anders
selten
Kunde niks mee met zon mensen. Die snappen der zelf niks van stelletje juppen.
JD6930
Quote @jeroen13:
@JD6930 in u geval als u huis kapot is erna ja das anders

Tja kapot is anders. Maar die scheuren zijn neit fijn.

Dat ze met zen 2en actie gaan voeren zal niet veel helpen. En voor lawaai hoeft het ook niet, wand daar kies je zelf voor, je kunt van te voren bezwaar indienen tegen die plannen.
jd4050
Die chauffeurs moeten gewoon telkens precies 25 km/u langs die huizen gaan. dan hebben die mensen ook geen recht meer om die zandrijders lastig te vallen.

ben benieuwd hoe die lui dat gaan vinden als er telkens een grote langzaamrijdende 'file' langskomt 😃
Wat een volk die actievoerders de loonwerkers doen ook gewoon hun werk in opdracht van de gemeente ik zeg respect voor de loonwerker en die lui ga wat nutigs doen ipv actie voeren
selten
@jd4050
of 16 😃
jeroen13
Gistere was mijne pa kalk aant smijte en hij moest wachte omdat er een loopwedstrijd was en hij kon niet omdraaien dus heeft hij een half uur moete wachten. hij wilt terug vertrekken en hij ziet tussen zijn trekker en kalkwagen een fietser tusse wringen mijne pa wacht tot diene voorbij is. diene fietser zet gewoon zijne vlo tegen onze pa zenne voorste band en ga na de plakke kijke waar hij ene moet, onze pa heeft eerst vriendelijk gevraadd dat hem zijne vlo wilt herzetten en da deed hem ni want als onz pa er na stond zach hem de plakke al van veel verder! dan heeft onze pa hem wel ne keer goe uit gemaakt! als ik het was had ik zijne vlo in de kant gesmeten of te wel er over gereden. oei ni gezien spijtig voor hem. dit heeft mss ni veel met dees te maken maar dat zijn dezelfde soort mensen! ze denken dat ze alles mogen en dat alles van hun is!
ford5000
Gewoon gas erop en doorknallen.
Laten ze gaan werken ipv actie voeren.
selten
Hebben die mensen soms geen werk ofzo? Dat ze overdag mensen kunne lastigvallen?
Die tractor moet trouwens gewoon doen of hij doorrijdt. Dan zetten ze die auto zomaar aan de kant 😉
walker1
Ik zie in het hele filmpje 2 actievoerders en 1 trekker met dumper. nou nou het is me wat, maar goed, het is Tynaarlo, het zal we het spannenste zijn wat daar tot nu toe gebeurd is in 2012
uit gemonde
Hier in de buurt zijn de laatste jaren ook veel stads mensen komen wonen. dat is opzich geen probleem zolang ze maar normaal doen en dat is wel een probleem. want als je iets doet wat ze niet leuk vinden of ze hebben er ff last van dan komen ze niet naar je toe om te vragen van duurt dit nog lang en wat doe je precies nee sturen meteen de politie, aid of brandweer bij je de stoep op.
johndeere3640fan
Wel moi spul bij da bedrijf, ik zou het nie erg vinden als ze elke minuut bij ons langs komen rijden 😛
Payton
Laat die zeikers maar eens hier komen, als ik naar school rij en der zou geen scheiding tussen de weg en het fietspad zitten ga je veel voorzichtiger rijden zoveel trekkers e.d. komen er langs rijden.

Stelletje zeikers, laat de dan lekker maar zelf rondlopen met een kruiwagen en een schepje.
walker1
Niet iedereen die overdag niet werkt is werkloos he, er zijn ook zat mensen die in weekenden of 's nachts moeten werken, zorg, brandweer, storingsdiensten, wegenbouw.
als je net hele nacht gewerkt heb en net in bed ligt, dan snap ik wel dat het niet grappig is als er elke 5 minuten een dumper voorbij jaagt. Nou zullen de meeste mensen best wel begrijpen dat als er woonwijk gebouwd wordt, dat er transport bij hoort, maar voor een normale woonwijk zijn ze echt geen 4 jaar grond aan het rijden.
MF 2725
Ik weet wel, dat ik m'n ketting die op het frontgewicht hangt aan die auto vastmaakte en dan eens zien hoe snel ze die auto wegzetten.
walker1
Altijd lachen, al die kortzichtige reacties lezen hier.
harold82
Mensen uit de stad heb ik geen problemen mee maar ze moeten (ons domme) boertjes niet gaan vertellen wat wel en niet mag
janPaParazie
Die mensen die op de trekkers zitten gaan ze tegen houden. alsof zij beslissen waar ze langs moeten. die domme stadjes kunnen dan beter naar de uitvoerder of aannemer van dat project stappen.
Boemrang
Jongens toch, ik geef deze bewoners groot gelijk, het is hun goed recht om te protesteren.
Je zult er maar wonen en dan elke dag die dumpers langs je huis, lekker is dat.
Mijn menig is dan ook, de gemeente moet dit toch serieus nemen en eventueel een alternatief zoeken waar de dumpers wel en zonder overlast kunnen rijden.
driver-roy
Als ik die chauffeur was zal ik ze rap aan verstand brengen dat ze aan de kant moeten ipv er dom voor gaan staan
walker1
Al zo vaak meegemaakt dat er iemand meent dat die mijn werk zomaar stil kan leggen. eeste wat ik doe is rustig pen en papier pakken en naar naam, adres, tel.nr. vragen en vanuit welke functie en bevoegdheid ze menen dat ze mijn werk stil kunnen leggen.
MF 2725
Alsof dat indruk maakt.
harold82
Weet je in elk geval waar je de rekeing heen kunt sturen
MF 2725
Alsof ze die betalen.
JD7530-Ford
Hhaha klopt, ik las het al op teletext van rtv drenthe, een stel gapstokn zijn het mrja.
ferguson-6475
@JD7530-Ford

haha danny, je jaagt zelf ook hard zat 😉
harold82
@MF 2725 als zei niet bevoegd zijn om het stil te leggen en je laat het voorkomen denk ik dat je wel in het gelijk gesteld word alleen kost je het dan ook nog handen vol geld en een hoop[ ergernis
harold82
@Boemrang Dat zou dus betekenen dat we uitgebouwd zijn in nederland
leo en irm
@walker1 ach allemaal jong honden die keffen en nog niks hebben geen eigen huis wat kapot kan waar je elke dag voor kromligt
hadden ze dat wel dan piep je wel anders als er scheuren in je huis komen want wie gaat dat betalen
de mentaliteit laat heel veel te wensen over ik zeg leven en laten leven en met een dialoog los je meer op als met geweld
o ja ben er 1 uit de stad utrech en woon op het platte land
zetordrivertimo
Wat'n onzn die vervuiling daar hoeven die lui niks over te zeggn 😛 geef ze een schop en een kruiwagen dan mogen ze zelf alles doen 😄
harold82
@leo en irm Dat zijn de ergste haha
JD7530-Ford
@ferguson-6475
haha en met wie praat ik hier 😛 ?
Boemrang
@harold82

Dat heb ik niet gezegd, heb alleen gezegd dat het elke nederlander hun goed recht is om te protesteren of de demonstreren.
En de gemeente kan best een kijken voor een alternatieve route en een gesprek aan gaan met de bewoners.
En als er maar iets gebeurt waar jullie het niet mee eens zijn, gelijk bla bla bla.
Maar ga dan eens in de schoenen staan van die mensen, maak daar eens een voorstelling van.
harold82
@Boemrang Als je het hele topic leest staat er dat dit de enigste toegangs weg is
leo en irm
@harold82 dat klopt maar helaas ben ik elke dag van 5 uur s,morgens tot vaak 7a 8 uur s,avonds aan het werk voor mijn gezin en mijn huis dus heb ik geen tijd om te protesteren
maar kan ik wel begrip er voor opbrengen
zie het hier bij mezelf elk jaar dan worden de sloten schoongemaakt voor mijn deur het liefste als het 4 dagen 30mm heeft geregend je wil niet weten wat een bende dat geeft op de weg op mijn pad dus ja ik heb er wel begrip voor wil niet zeggen dat ik het zo zou doen ik stelde de opdrachtgevers aansprakelijk voor alle schades die ontstaan tijdens deze werkzaamheden en zorgde voor voldoende bewijs foto,s film enz:
Siebenga
Dit soort mensen kost ons Nederland klauwen met geld! Proces hier proces daar en dan ook nog eens de mensen die werken voor een baas verbieden te werken. Ik heb dus totaal geen respect voor dit soort mensen. Als je op kosten wordt gejaagd met je huis en je kan bewijzen dat die trekkers het probleem zijn sta je sterk. Maar uit dit gehele artikel krijg ik het idee dat het een impuls actie is. Bijna nog erger dan dat volk wat in tentjes zit te protesteren op niks! BAH
harold82
@leo en irm Maar het is al jaren zo dat als jij schade krijgt door modder op de weg dat diegene die dat veroorzaakt aansprakelijk word gesteld
selten
harold82
@Siebenga jij bedoelt die Occupy mensen maar die zitten ergens voor en zijn verder geen mens tot last
leo en irm
Oh en dan de vervuiling op de weg toen ik in een ver verleden mijn trekker rijbewijs haalde heb ik geleerd dat de wielen schoon moeten zijn voordat je de openbare weg op gaat of is dit veranderd??
vorig jaar kreeg mijn werkgever nog een hele dikke rekening voor het opruimen van dieselolie op de weg welke had gelekt uit een service bus
Siebenga
@harold82

Meen je dit serieus? Kan jij hier begrip voor opbrengen?
selten
@leo en irm
je kan je wielen niet schoonhouden als je gaat strontrijden....
harold82
Dieselolie dan kom je in het milieu gebeuren terecht dat is heel andere koek
maartendankers
@selten Dan moet je de weg schoon houden en waarschuwingsborden plaatsen.
selten
@maartendankers
ik moet 40 meter over de weg... Ik kan nie de hele tijd met de shovel de weg schuiven.... Dat mag ik niet eens!
harold82
Ik ga er zelf niet zitten maar de hele wereld word toch 1 grote hebzucht bijelkaar ik kan mij op sommige daar wel in vinden
leo en irm
@selten dat klopt maar als ik met mijn auto een ongeluk krijg door de stront op de weg is de veroorzaker verantwoordelijk
selten
@leo en irm
Dat snap ik. Maar dat zie je best goed aankomen en dan moet je nou eenmaal snelheid minderen...
harold82
@leo en irm Je neemt me de woorden uit de mond
harold82
@selten dat vind jij dat vind ik ook maar de wet zegt anders
selten
@harold82
Dat klopt, dat vind ik. De rijinstructeur zegt ook dat je snelheid MOET minderen. Omdat je anders zeker weet dat je een ongeluk krijgt. Ik snap het probleem niet. Wij moeten toch over de openbare weg? En daarna blijft een heel klein beetje vaak zand liggen. Hierbij plaatsen wij borden. Die vaak genoeg weer worden vernietigd door baldadige jeugd. En schoonmaken hoe kan dat? Het is een drukke 80km weg. Ik kan daar niet met de shovel en bak het zand afhalen. En dat mag ik niet eens i.v.m. mijn leeftijd en de shovel een zelfrijder te zijn.

En je kunt er lang en breed over discussiëren. Maar als je in het platteland woont. En je rijdt over B-wegen weet je gewoon dat je een beetje moet oppassen. Je moet elkaar de ruimte gunnen werk te verzetten. Klaarblijkelijk gunnen over het algemeen mensen uit de stad je die ruimte niet.
leo en irm
@selten nee dan draai je de boel om ik hoef geen rekening te houden met een andermans vervuiling op de openbare weg

ik weet waar ik over praat woon al ruim 20 jaar in de nop en daar kunnen ze er wat van met die vette klei
selten
@leo en irm
Hoe zou jij het dan doen? Banden eerst schoonspuiten voordat je de weg opgaat?
EN ik draai hier niks om. Ik zeg gewoon hoe het is.
Je moet gewoon voor elkaar opletten. En een ander zijn werk laten doen.
harold82
@selten de rijinstructeur kan zoveel zeggen
selten
@harold82
Ja maar 1 ding is zeker. Die weet het beter als jullie als het op rijden in het verkeer aankomt.
harold82
@selten Jij probeert het probleem te verleggen
harold82
@harold82 wij hebben het nu niet over het rijden maar aansprakelijkheid
selten
@harold82
Nee, ik zeg gewoon dat de bestuurder van de tractor ook een beetje ruimte moet worden gegund. Iedereen klaagt er altijd over. Maar waarom? Het is een beetje zand op de weg. En vaak maar een paar meter. Nou nou wat is het erg om eventjes 60 te moeten rijden. Scheelt misschien 1 seconde!
harold82
@harold82 probeer je weer de boel te verdraaien
selten
@harold82
De aansprakelijkheid heb ik het niet over. Meer over het gevaar...
En ik verdraai het niet. Ik leg het gewoon duidelijk uit. Als je elkaar niks gunt. Kun je beter mej kapot vallen. Dan heb je hier niks te zoeken.
leo en irm
Zou geen slecht idee zijn ik kom heel veel op vuilnisbelten en daar moeten alle auto,s vrachtwagens tractoren over een was straat en wordt de wielen en onderkanten schoon gespoten
en is er ook i mobiele uitvoering dit kost hooguit 2a3minuten
harold82
@harold82 Ga d'r vanuit dat jij nog nooit auto hebt gereden anders praat je wartaal
harold82
@selten Wat blieft
selten
@leo en irm
Wie betaald? -> de boer
Wie kan zijn kosten er nooit uitkrijgen? -> de boer
Wie gaat er verlies lijden? -> de boer
Zo vernaggel je alleen de economie. Voedsel is goedkoop... Luxe goederen gruwelijk duur... Sterker nog, je verdient meer je mais naar een vergister te brengen als voor voedsel te verkopen. Hier kunnen ze beter iets aan doen als aan een beetje zand op de weg...
selten
@harold82
Zand op de weg is niet zo gevaarlijk als jullie doen ogen. En hoe groot is de kans dat je daardoor een ongeluk krijgt? Nou ik heb zat gezien. En zat gereden. En ik snap ook wel dat je een beetje op jezelf moet passen. Tis toch niet dat je perse een ongeluk wil krijgen om die boer schuld te geven? Wat jullie doen is zeggen Ja die boer is fout. Zeker zelf weinig ervaring ermee?
harold82
Dan moet de boer misschien maar gaan protesteren
harold82
@selten Wat wordt zand als het gaat regenen?
selten
@harold82
modder.
harold82
@selten Heb jij weleens moeten remmen in de modder?
selten
leo en irm
De meeste boeren die ik spreek hier in de buurt hebben het zo slecht niet en wat is goedkoper elke keer heen en weer crossen met watertank en schuif wat ze hier doen of een wasstraat huren of kopen met een aantal zo ingewikkeld is zo,n ding niet
stalen bak met 2 rvs pijpen en een dikke pomp
harold82
En nou ben je het weer aan het verdraaien wij zeggen niet dat het die boer zijn schuld is dat zegt de wet
selten
@harold82
Ik verdraai helemaal niks. Ik geloof best wel dat het die boer zijn schuld is. Maar ik vind jullie beetje onredelijk dat jullie het daarmee eens zijn. Het is de samenleving die niet meer goed meewerkt. Ik heb verhalen gehoord dat het heel normaal was dat er een beetje zand op de weg lag. Toen gaven mensen der nog niks om. Maar nu zijn het allemaal van die zeurmensen die zelf geen f*ck uitvoeren. De hele dag op kantoor zitten en maar klagen en maar klagen. Aan zon mensen heb je iets. Kom je ze tegen gaan geen centimeter aan de kant met hun kleine pis auto's. En dan moet je met je 3m machines erlangs. Das fijn. En dan vinden ze dat jij asociaal bent als je met je band half op de weg rijdt. Ze moesten eens weten.
harold82
@selten Begrijpend lezen is niet je sterkste vak of wel
leo en irm
Een ieder moet het zelf weten wat hij doet maar ik ken er een paar hier die hun bedrijf konde opdoeken en nu nog betalen voor het leed wat is aangericht door modder op de weg en dit blijven doen tot aan hun dood
want vergis je niet als de verzekering er onderuit kan zullen ze het niet laten vooral in dit soort gevallen
en nu wens ik jullie welterusten want de wekker gaat weer om kwart over 4
selten
@harold82
wil jd daarmee zeggen dat ik niet voor de sectp mag komen?
Dat jij kijkt met een eenzijdige blik is niet MIJN probleem. Ik snap dat zand op de weg niet optimaal is. Maar het probleem is niet te verhelpen. Er is geen goede manier om het tegen te gaan. Ik geef hier een goede blik op de andere kant die jij klaarblijkelijk nooit hebt meegemaakt. Tenminste als ik in jullie profielen kijk geloof ik niet dat jullie beide actief werkzaam zijn met tractoren en zodoende beide afdoende oordeel kunnen geven hierover. Ik ga erover ophouden omdT ik van zon koppige mensen toch geen.overtuiging kan behalen. Hierbij ken ik de gevallen zand op de weg goed. Zelf als brommer bestuurder kleeft er dergelijk meer gevaar aan. Maar daar houd ik gewoon rekening mee omdat ik weet dat het haast niet anders kan.
KHD Deutz-Fahr
Quote @harold82:
Begrijpend lezen is niet je sterkste vak of wel

Doe is ff mak aan joh!
selten
@KHD Deutz-Fahr
zijn gwoon van die mensen die alleen hun kant snappe omda ze zelf niet actief in de akkerbouw bezig zijn. Ik laat het over me heenkomen. Vooral omdat het enige argument dart hun kunnen opbrengen is, dat het tegen de wet is en gevaarlijk. De hele tijd herhalen is ook zo saai 😉
EJBFarming
Kom wel ff langs met me fordje met open uitlaat.

Dan hebben ze geen last meer van de dumpers.

Wand dan zijn ze allemaal Stomdoof 😛
jouwstra
Ga voor het gemeentehuis staan actie voeren haha beetje zinloos zo'n prikactie
Valtrapowerr
Quote @fendt-412:
als je werkt van 7 tot 5 heb je volgens mij nergens last van...

inderdaad.

'illegaal' gronddepot, waar slaat dat op? waar is dat op gebaseert? als de gemeente iets doet ik het nooit illegaal :?
krolsteyr
Eej witte wa? wij zijn nou met pensioen, dan gaan we op het platteland wonen, daar hou ik van!

dan moete ok tege de heerlijke strontlucht en tegen de herrie kunne!
joellll
Gewoon lekker blijven blazen met die dumpers
ruud-trekkers
Tijd dat wij gaan actievoeren tegen die kansloze wielrenners/motorijders die hier ieder weekend de boel komen verzieken. En dan ook nog denken de baas te zijn.
ferguson-6475
@ruud-trekkers

dan doe ik mee, daar wordt ik ook scheitziek van
ruud-trekkers
@ferguson-6475

Afgelopen week werd er zelfs een bord geplaatst dat de buurtbewoners rustig moesten rijden voor die wielrennertjes. Wat een brutaliteit he? Nooit gaan ze aan de kant. Onze buurman die zijn afvalbakken had staan werd zelfs verzocht om ze te verwijderen. Ongelooflijk..... Om nog maar te zwijgen om die aandacht-zoekende motorijders die met z'n honderden de rust komen te verstoren. Tijd dat die stadspikken een keertje daar gaan rondjes rijden en files veroorzaken.
ferguson-6475
@ruud-trekkers

had van de week bijna zo`n kl*te wielrenner onder de verrijker, rechts inhalen terwijl mij een auto tegemoet komt! k*t volk
ruud-trekkers
@ferguson-6475

Ja en erachteraf zit jij volgens hun altijd fout. Ze denken gewoon de baas te zijn. Je moet je aanpassen op je eigen weg/oprit.
selten
@ferguson-6475
Maareh dan zou ik toch maar eens goed oppassen met die verreiker. Jij bent nog geen 18. En dat is een zelfrijder 😉
ferguson-6475
@selten

nu je t zegt 😃 , ach aardapelpoten is toch al gebeurt 😃
fendt308-driver
Quote @jeroen13:
vlo

vlo :?
jeroen13
fendt308-driver
@jeroen13
niks waarschuwen 1X toeteren gebaar maken en gas optrekken 😛
jeroen13
@fendt308-driver haha ja had hij beter gedaan 😛
porschestandard
Ik zou daar niet langer dan 1 minuut gewacht hebben, en als hij dan nog niet weg is knalde ik hem wel over de vluchtheuvel.
DESLAGERURRE
Echt ... wat een kleuter-reactie's hier !!!! jullie hebben geen idee waar het over gaat ... geef die buurt bewoners groot gelijk ! ben er 4 jaar geleden ook aan het dumperen geweest !! toen was het al een zand "verzamel" plaats .. en een bende ... niet normaal ... en toen het ging regenen was het helemaal een bende ! ... het riool zat bijna dicht gespoeld van de modder ....
DESLAGERURRE
dit was er op de hoofd weg door die nieuwe wijk loopt ...
woutercase
Geen verkeerde trekker's
DESLAGERURRE
Klopt ...
KHD Deutz-Fahr
Quote @ruud-trekkers:
Afgelopen week werd er zelfs een bord geplaatst dat de buurtbewoners rustig moesten rijden voor die wielrennertjes. Wat een brutaliteit he? Nooit gaan ze aan de kant. Onze buurman die zijn afvalbakken had staan werd zelfs verzocht om ze te verwijderen. Ongelooflijk..... Om nog maar te zwijgen om die aandacht-zoekende motorijders die met z'n honderden de rust komen te verstoren.

Ja over asociale wielrennetjes en motorrijdertjes kun je hele boeken vol schrijven. Altijd de binnen bocht pakken op smalle dijkjes/landweggetjes. Kom je er net aan met je trekker, zijn ze nog kwaad ook dat je ze bijna over hoop rijdt. Ik woon tegen Amsterdam aan dus de hele zomer komen die wijze stadspikkies mijn mooie platteland verkrachten.
ruud-trekkers
@KHD Deutz-Fahr

Jep we wonen gewoon in ''hun speeltuin'' bij wijze van spreken.
rudyhooi
De Reactie van de buurtbewoners is misschien wel te verstaan want iedereen weet wel dat een groot grondwerk met een groot aantal trekker,dumper combinaties best wel lawaai en slijk/stof hinder mee brengt. Maar er is niet erg langover nagedacht denk ik,ik ken de situatie ter plaatse niet ,toch lijkt het mij een werk van tijdelijke aard dus dit zal vroeg of laat toch afnemen,er zal altijd wel is een trekker rijden,ook als de werken gedaan zijn,misschien had de hoofdaannemer er ook iets aan kunnen bijdragen door s.avonds een borstelwagen te laten rijden,en beetje verantwoordelijke chauffeur met ervaring weet zelf wel waar en waneer je verantwoord welke snelheid kan rijden al dan niet geladen!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!