Case IH CS 110 - start slecht

Goede dag,

We hebben thuis een case cs 110 staan. als de trekker een paar dagen stil heeft gestaan start hij zeer slecht, maakt niet uit of het koud of warm weer is. Eerst dachten we dat het aan een slechte accu lag maar met een nieuwe accu doet hij ook nog niet goed?? en hij rookt heel erg veel als hij start, maar dat is na 2 minuten weer over.

Heeft iemand een idee wat het kan zijn....??

groeten,
casestein

Reacties

Roken?, wit blauw zwart?. Startmotor gaat wel op volle snelheid rond?. gebruikt geen olie?
casestein
Hij rookt wit / start motor gaat gewoon goed rond maar het lijtk wel of de motor niet aanslaat ofzo?? en hij gebruikt geen olie
selten
Witte rook is meen ik water... Denk dat of je bussen dan niet goed zijn of je koppakking... Hoeveel uren heeft ie al gemaakt?
casestein
Nog maar net 3000 ongeveer! maar als het kapotte bussen zijn of je koppakking dan blijft hij wit roken zolang hij draait, maar nu is het alleen tijders het starten dat hij een paar minuten wit rookt! daarna is het helemaal over
selten
@casestein
Dit heb ik van een ander topic. Dat ging volgens mij over een fordson dextra. Misschien dat je hier iets aan hebt.

Quote @malcon:
@jorisdexta je vlamstarter is defect. Er loopt diesel via je vlamstart zo techtstreeks je cilinders in. Daarom rookt hij wit. Dit is onverbrande diesel. En ook zal hij traag starten als er allemaal diesel boven je zuigers zit. De verstuivers kunnen hier niet de oorzaak van zijn, want de brandstofpomp sluit deze af.. 3 verstuivers testen is 10 min werk dus dat zal de kop niet kosten..

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Wat ik hieruit haal. De verstuivers laten controleren. En nieuwe vlamstarters...
casestein
Hier heb ik zeker wat aan! dankjewel
CVT6230
@casestein Wat is het bouwjaar, en heeft hij LS hydrauliek?
AW217
Kan het zijn dat er brandstof terugloopt\hevelt bij de brandstofpomp vandaan? Bij een 745xl haden we dit en is verholpen door een terugslag klepje in de leiding te monteren. De CS110 heeft er ook last van gehad. Die had ergens een lekje zodat er lucht bij kwam, en dan leeg hevelt. Ik deed toen voor het starten eerst flink pompen met het brandstofopvoer pompje.
Onze CS110 heeft ergens een lekstroompje denk ik. Staat ie een paar dagen, (vooral in de winter) stil, dan heeft ie tekort stroom. Nieuwe accu hielp hier niet tegen. Zet nu de massa schakelaar die naast het blok zit uit, en sinsdien doet ie het wel.
casestein
@AW217
bedankt voor de tip! 😃 ik denk dat we hier zeker wat mee kunnen, we gaan het testen!!!!
AW217
@casestein Succes, en we willen natuurlijk wel weten hoe het afloopt.
de yanmarman
Vroeger was er vlamstart, nu zijn het allemaal gloeibougies.
Een Cs110 heeft echt geen vlamstart.. denk eerder dat het gewoon in wegzakken van de diesel zit, wit roken is ind water.. krijg je ook druk in radiateur bij een niet al te warme motor?, of raak je water kwijt?. koppakking zou me eerlijk gezegt wel verbazen omdat dat geen bekent iets is bij deze trekkers..
tom 53
Ik had deze symptonen ook bij mijn 745xl, nieuwe koppakking, nieuwe kleppen en nieuwe injecteurs waren bij mij de oplossing.
Vendel
Kan ook zijn dat het massaslot slecht verbinding maakt, verbind deze eens door.
AW217
@casesteinEn ???????????????
malcon
@casestein je vervroeging van je brandstofpomp is verlopen. De pomp iets vroeger draaien en je probleem is opgelost..
nhmonteur
@martijnsteyrdriver
wit roken is water??? ik denk eerder onverbrande diesel die uit je uitlaat komt.
Vendel
Het lijkt op slechte verbranding tijdens het starten, oorzaak is waarschijnlijk te lage startsnelheid, accu, startmotor, massaslot. Als dit in orde is zal het aan de inspuiting liggen, staat de pomp op tijd? ik heb nog nooit gezien dat pompen bij deze trekkers van tijd af raken dus lijkt me sterk, verstuivers testen is een optie en dan gelijk compressie meten, een enkele keer gaat er een klep kapot.
evertdutch
Hoe oud is de traktor
mathijs1
Op het werk hebben we het zelfde probleem met een cs110 acu is ook na 1 x starten gelijk leeg bij lmb weten ze niet wat het is
Welgerap52
Meet de startstroom een x op ! Misschien trekt de startmotor wel heel veel stroom is is de accu heel snel leeg
mathijs1
@Welgerap52 dat doet hij ook maar we hadden hem vervangen en hij bleef gewoon veel ste hoog ze weten niet waar het aan ligt
@mathijs1 Als je hem start, uitzet en terug probeert te starten. Gaat ie dan wel aan? Of wilt hij niet starten als hij bv een nacht heeft stilgestaan?
GerbertXL
Wat is een nieuwe accu, 1 jaar oud, uit een hoekje bij de leverancier of weet je zeker dat ie echt net nieuw gemaakt is?
Het is een beetje een probeersel maar sluit er een lopende trekker met (goede) startkabels bij aan. Halve dag laten lopen en dan weer proberen.
Op 't werk was er een steyr versie en dat gekke ding deed hooguit 2 jaar met een accu, en het was geen kleintje.
mathijs1
@tractorquintentje maakt niet uit of hij nou warm of koud is lang stil gestaan of niet hij gaat gewoon altijd moeilijk rond
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!