Illustratie van:

Fiat 480 - Raar geluid uit versnellingsbak.

Hallo allemaal,

Vandaag was ik met onze Fiat 480 aan het wiersen (harken), na 3 uur bezig te zijn geweest begon de trekker af en toe een raar geluid te maken, een soort schurend geluid. Dit was maar minimaal, dus ben ik door gereden. Nog geen 5 minuten later begon de trekker nog meer lawaai te maken. Het leek alsof het uit de versnellingsbak kwam. Het is een soort tikkend en ratelend geluid.
Toen ik hem in zijn vrij zette, en de koppeling los liet, kwam er weer geluid uit de versnellingsbak, en had de trekker de neiging om verder te rijden.
Als ik hem weer in de 4e versnelling zette, en de koppeling los liet, begon de trekker een klein beetje te gillen en het gas nam af en kwam er weer lawaai uit de versnellingsbak.In zijn achteruit leek het goed te gaan, maar toch weer hetzelfde geluid. Ik ben toen gestopt met wiersen en voorzichtig naar huis gereden in de 5e versnelling, met aardig wat gas, en af en toe de koppeling intrappen kon ik thuis komen.

Daarna met een andere trekker verder gaan wiersen..

Weet iemand wat er aan de hand is?

Groetjes Rob.

Deel dit topic

Reacties

Rega
Drukgroep, veren van je drukplaat. I.i.g. een koppelings kwestie.
jacco133
Tijd om de versnellingsbak te reviseren 😉
fiatfan
Je kunt hem het beste verkopen aan mij. dan ben je van de problemen af....
weurding
Nam het gas af omdat de motor er moeite mee had? bak en motor staan los van elkaar, bij nieuwe trekkers wordt het wel elektronisch geregeld, maar denk tch echt dat als de motor in toeren zakt er iets zwaar loopt in de aandrijving, koppeling zal wel goed zijn maar ben bang dat je ingewanden aan vervanging toe zijn
fiat 666
Hoeveel uren hft hij?
G210
Het heeft met de drukgroep/koppeling temaken,toplager of druklager
guy
Zolang er genoeg olie op is kan je die versnellingsbak niet stuk rijden.. Kan eerder een probleem zijn bij de koppeling, of het butelager
fiat350
@guy

je kan natuurlijk alles kapot krijgen maar onder normale omstandigheden moet je je geen zorgen maken i.v.m. de bak 😉
fiat350
@guy

je kan natuurlijk alles kapot krijgen maar onder normale omstandigheden moet je je geen zorgen maken i.v.m. de bak 😉
guy
@fiat350

Onze 550 was grat versleten, maar maakte geen lawaai..
9600power
Hebben wij bij onze fiat ook gehad druk lager kapot bij de koppeling
Rob Hoving
Bedankt voor de reactie's allemaal!

Het probleem is alweer opgelost. De koppeling zat vast op een of andere manier. Je kon hem wel gewoon intrappen en schakelen, maar blijkbaar bleef hij dan een beetje hangen, en begon dan lawaai te maken.

Me vader heeft dat opgeslost. Gelukkig geen duur grapje!
Wimsumar
Quote @Beste Rob Hoving:
opgeslost.

Okee, dan nu je toetsenbord. 😉

B.T.W.: Houd wel rekening met toch wel schade aan de koppeling! De bijgeluiden die je opsomde waren kennelijk herkenbaar genoeg voor een aantal T.F.-ers om een mankement te noemen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 480 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
349