Illustratie van:

David Brown 850 - stand motor bij cilinderkop opzetten

Beste, ik wil mijn cilinderkop terug op mijn david brown 850 zetten maar weet niet hoe de stand moet zijn van de motor en de zuigers als je de cilinderkop er op zet, iemand die dit weet?
alvast bedankt 😉

Deel dit topic

Reacties

dalton
Het maakt niet uit hoe je cilinders staan. je moet echter wel rekening houden dat je stoterstangen goed zitten. ( of heb je de tuimelaars er nog niet opzitten, dan kun je naderhand de stoterstangen plaatsen)
lennert
Tuimelaars staan er al op, ik was van plan eerst de stoterstangen in de motorblok te steken en dan de cilinderkop er zachtjes op te laten zakken zodat ik alles goed kan zetten,
dalton
Zo heb ik het ook gedaan. maar stand van je zuigers maakt niet uit want die raken de kop niet
( als alles goed is in ieder geval haha )
lennert
Oké 😃 alvast bedankt 😉
Remi_91
Ook oppassen dat je de motor niet draait zonder kop! Hierdoor kunnen de zuigers de cilinderbussen meenemen naar boven en evt. afdichtingen beschadigen.

Tenzij je geen losse bussen hebt natuurlijk.
Wimsumar
Beste Lennert: Omdat de kleppen (speling) toch helemaal opnieuw afgesteld moeten worden, eerst de stelschroefjes zo ver losdraaien dat de (losse) cylinderkop niet op de stoterstangen kan zweven. Het kan de exacte (correcte) plaatsing van de kop iets beïnvloeden.
dalton
@Remi_91 klopt wat je zegt maar een 850 heeft naar mijn weten geen losse bussen.
lennert
@winsumar bedankt voor de info 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
4