Illustratie van:

Hanomag R19 - aftakas

Hallo,
Ik ben in het bezit van een hanomag R19. De aftakas blijft ondanks dat de handel in nulstand staat doordraaien en met kracht. Pas als ik de handel met meer kracht naar achteren trek en vast houd dan stopt hij met draaien.
Kan iemand mij vertellen wat ik hier aan kan doen? Groetjes en bdankt voor de moeite Paul

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Even kijken of je handle niet verbogen is, of deze niet verschoven is op de schakelas.
Anders even in de bak kijken of de gaffel niet verbogen is.
Suc 6
RF-HanomagR19
Er zitten toch kleine aanslagjes? hoe kan je hem dan verder trekken.
Waarschijnlijk zal het een van de problemen wezen die old man jose beschreven heeft.
boer_paul
Helaas geen suc6, heb hem al los gehad maar het helpt niet
boer_paul
Heb het probleem gevonden. Was waarschijnlijk al eens los geweest.Heb de gok genomen en de trekker door midden gehaald tussen de achterbrug en de tussenbak. Bleek dat een opsluitring voor het naaldlager die binnen in de uitgaande as draait er verkeerd om in te zitten. Alles draait nu super
RF-HanomagR19
Mooi dat opgelost is. Had je het snel gevonden dat de ring verkeerd om zat?
boer_paul
Als je het open maakt en nuchter bekijkt zie je meteen dat het verkeerd om is gemonteerd, het is alleen veel werk om de boel helemaal los te draaien zonder dat je weet of het de juiste oplossing gaat worden. Achteraf ben ik blij dat ik het gedaan heb. Nu allen dit najaar of deze winter de zuigers en bussen bekijken en indien nodig vervangen dan moet hij weer lopen als een zonnetje. Nu loopt hij stationair nog niet zo goed en hij rookt nogal, verstuivers zijn al vervangen en brandstofpomp is gereviseerd. Als iemand noch tips heeft hoor ik het graag.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag R19 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4