Illustratie van:

MB Trac 900 - versnellingsbak

Hallo,
Ik heb een vraag over de MB 900: hebben deze dezelfde versnellingsbak als een unimog?
Met vriendelijke groeten
Lode

Deel dit topic

Reacties

Fendt 311 LSA
Nee ik dacht van niet.
Over welke Unimog hebben we het dan?
Joop3
Sorry, ik zag je vraag nu pas.

In wezen is de bak grotendeels hetzelfde, alleen anders opgebouwd. Bij geen van de Unimogs en MB-Tracs is de versnellingsbak direct uitwisselbaar. Wat het dichtst in de buurt komt bij de bak van de 900 is die van de Unimog 407, 417 en U90 t/m U140. Deze versnellingsbakken zijn in principe hetzelfde, alleen het schakelstangengedeelte is niet uitwisselbaar. Verschil is dat de oudere bakken (voor '86) rechte vertanding hebben, en daarna tandwielen met schuine vertanding.
Vanwaar deze vraag? Als je versnellingsbak versleten is, is revisie de beste optie. De bakken van bovengenoemde Unimogs zijn zo mogelijk nog zeldzamer als die van de MB-Trac 900....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MB Trac 900 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
9