Illustratie van:

Mc-Cormick D 432 - Mc D432

Hallo Tracktorfans,
ik heb een D432 en naar 8 jaar in mijn bezit te zijn wil ik hem wel een op de weg kunnen rijden,maar er zijn dingen die nagekeken moeten worden(remmmmmen).ik heb zelf weinig/geen ervaaring,maar twee rechter handen en niet bang voor vieze vingers.Wie O Wie kan en wil mij hier bij helpen.

Groetjes Norbert

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Hij remt niet? of slecht? je kunt de pedalen opstellen. hoe dat precies bij een 432 zit, dat weet ik niet. @Caseih212 weet dat wel.
HarmBoer
Of het met 2 rechter handen lukt is maar de vraag een linker er bij is ook wel makkelijk maar als je bij de pedalen begint en alles soepel lopend maakt kom je van zelf bij de rem schijven controleren of ze nog goed zijn of anders nieuwe voering er op klinken,Norbert veel mensen kunnen dat dus jij ook wel.
IH214d
Aan de zijkant van de achterbrug zitten net voor de trompetten aan een pot, die kun je losdraaien, daar zitten de remvoeringen achter. Dat is de snelste manier om te constateren of ze versleten zijn.
Mischien volstaat schoonmaken al, als voeringen vettig zijn.

De voeringen worden bekrachtigd door een balletje wat in een kom ligt, als je het pedaal indrukt, wordt dit balletje uit de kom, tussen de voeringen gedrukt, heel simpel gezegd.
caseih212
@IH214d: als ze vettig zijn, moet je de keerringen van het differentieel wel vervangen he, anders zijn ze morgen weer vettig 😃

inderdaad gewoon de rempotten afnemen met dop 14 op de ratel, vervolgens rempot afnemen, als de remvoeringen versleten zijn vervangen, de kogeltjes van de remautomaten invetten met kopervet en vervolgens vetvrij weer in elkaar zetten, dan remt de trekker weer als een blok 😃
D432
Hallo Allemaal,
Bedankt voor de vele tips,maar de remmen is maar een van de vele punten waar heen gekeken moet worden.
Ik zal naar de remmen kijken en zien of de potten er af gaan.

Groetjes norbert.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 432 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5