Deutz D40 - oliedruksensor

Hoi,
Ik heb een D40 1S met een 812 motor, vooraan het blok rechts boven het grote vliegwiel zit een gat van M18 denk ik, ik vermoed dat dit van een oliedruksensor is, maar daarvoor is het te groot, en dan zou de olie er wel uitgelopen hebben denk ik, weet iemand waarvoor het is?
Benjamin1

Reacties

jorghofste
De oliedruksensor zit boven op het filter volgens mij heb je geen foto en hangt er in die buurt geen losse draad?
riessie
Ik denk dat jij het aansluitpunt voor je toerenteller bedoelt. Dat zit inderdaad net boven je Poelie aan de voorzijde
Benjamin1
Helaas, alle bedrading is weg, bij de oliefilter is een oliedrukmeter aangesloten, ik probeer nog een foto te plaatsen, maar weet nog niet hoe 😉
goeiedag eem
Klopt de oliedruk sensor zit bij het olie filter dus aan de zijkant van de motor, aan de kant waar ook de brandstofpomp zit, wat denk in bedoelt, is een gat voor op de motor, en dan denk ik dat dat het gat is waar de toerenteller kabel in moet. Maar maak voor de duidelijkheid even een foto en dan kunnen we het je zo zeggen
riessie
Op deze foto zie je de tellerkabel duidelijk en het gat waar deze in zit. (712 Blok)
Benjamin1
Aha, dat is het! De kabel is inderdaad ook weggehaald! Heb foto gezet, maar krijg hem niet bijgevoegd hier... Hartelijk dank voor jullie hulp! Is zo een kabel trouwens nog verkrijgbaar???
goeiedag eem
Ja hoor, zo`n kabel is nog wel verkrijgbaar , probeer het maar eens bij een www.histoparts.com , www.oldtimer-trekker.nl/.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!