Vier landbouwtunnels in rijksweg N48

In de rijksweg N48 tussen Ommen en Hoogeveen worden vier landbouwtunnels aangelegd.

BRON RTV Oost

Deel dit topic

Reacties

Heldern
Vooral even de reactie lezen van Piet Pelle
newholland6640
Wat een zeikert! kan niet zo goed tegen zulke mensen. Ze hadden ook stoplichten kunnen maken en de auto lekker voor de trekkers laten stoppen! Of de weg naar 60 en trekkers gewoon laten oversteken!
chiel-fendt 936
Die boeren betalen er zelf ook aan mee hoor: belasting 😄
anoniem
Ow ow ow, jongens we moeten bezuinigen! en waar gaat het geld naar toe? zo'n fietstunneltje...
fendt-412
Waarom zetten ze van dat geld geen fatsoenlijke ruilverkaveling op? Al het land om huis en hoef je ook niet zon eind te jagen over de weg, op lange termijn maak je ook veel minder kosten en dorpjes worden ook veiliger ipv alleen die 4 kruispunten.

Ruilverkaveling is hier in de buurt aardig goed gelukt. Boeren hebben sowiezo 3/4 van hun land als huiskavel. Hebt hoge capaciteit omdat je je tijd niet verdoet op de openbare weg. Bereken eens wat je aan CO2 bespaart en je hebt alle ambtenaren en milieurakkers aan je kant staan.

voor 8miljoen kun je aardig wat grond verzetten en mannetjes bij de boeren langs laten gaan om het te regelen.
jd4050
Eentje komt (waarschijnlijk) bij mn baas in het land
newholland6640
@fendt-412

Dat is inderdaad een veel beter plan!
fendt308-driver
Geklikt op deze reactie is ongepast 😛
Heldern
@fendt-412

Dat is in de jaren 70/80 jaren volgens mij ook al gebeurd.
Claas01
@fendt-412 Kan je vertellen dat een ruilverkaveling niet altijd bepaald een succes is.. Je moet altijd grond inleveren en betalen (of je er beter op wordt of niet) en die wat het regelen zorgen er toch alleen maar voor dat ze er zelf beter op worden 😄 Maargoed het zal vast op plaatsen ook wel goed gaan. Hier was het drama
jd4050
Ik ben trouwens benieuwd wanneer ze gebouwd gaan worden. er word al zolang over die tunnels geschreeuwd en de n48 is allang verbreed.
fendt-412
@Heldern

Moet je om de 25jaar herhalen. Kijk eens hoeveel boeren er gestopt zijn en er af en toe een hoekje grond bij is gekocht. Beetje gemiddelde boer koopt er toch wel een hectare per jaar bij en melkt jaarlijks 2 koeien extra.

Ruilverkaveling is in veel gebieden een lening van de staat die je over een jaar of 20? terug moet betalen. Is een hectareprijs die je per jaar betaalt. Meen iets van 150euro, afhankelijk van de grote van de ingreep. Verdien je makkelijk terug als je anders 5km moet jagen met stront en voer.
newholland6640
@Heldern

Ja! alsof dat nu nog nut heeft? Boeren zijn allemaal meer dan een keer zo groot geworden, hebben her en der land bijgekocht. Dus daar merk je niks meer aan. Ruilverkaveling zou inderdaad wel het mooiste zijn. Maar van ruilen komt heel vaak huilen!
newholland6640
@fendt-412

Jij was net wat eerder 😃
Heldern
@newholland6640

Ja soms moet je keuzes maken.
Vind het persoonlijk erg jammer dat er toen der tijd veel verkaveld is. zijn veel oude houtwallen mee omgekomen.
fendt-412
@Claas01

daar ben je zelf bij. Per definitie mag er nooit iemand minder van worden. Als dat wel het geval is wordt het gecompenseerd, vaak financieel. Zitten altijd wat stugge boeren bij, heb zelf ook in een ruilverkaveling meegewerkt. bij 9vd 10 boeren gaat het uitstekend. Het kan zijn dat je er een keer een halve ha moet inleveren. wat is een halve ha tegenover de kostenbesparing en betere afwatering en ontsluiting van het gebied.

Heb het zelf ook meegemaakt. was een boer die perse een kromme sloot wou houden omdat zijn grond zoveel beter moest zijn. Ipv een geer eruit graven. Dat noem ik nou kansloos, als je dat nog niet kan verdragen maak je het jezelf wel heel moeilijk. Het kan niet alleen maar nemen, nemen en nemen zijn, moet af en toe ook eens geven zijn.
newholland6640
@fendt-412

Er kan hier in de buurt ook nog hele hoop veranderd worden. Poosje terug op eigen initiatief ook wat verkaveld. Ons land ligt vlakbij een boer die heel veel weidt. en hij had een stuk dat hij niet kon weiden. Maar we hebben toen geruild.

Hij kon met de koeien naar dat land toe en hoeft maar 1 ipv 2 km te rijden. En wij hoeven ook maar een kilomter minder te rijden.

Zo zijn er hier heel veel boeren die wat kunnen ruilen. Maar vaak komen ze niet op het idee 😛
Claas01
@fendt-412 Ja heb je gelijk in!
Maar hier gingen ze overal perceel randen innemen en er paaltjes met draad langs zetten. Nu blijkt dat niemand die randen wil en mogen we ze voor veel geld terug kopen. Het was zelfs zo erg dat ze tegen ons zeiden dat de buurman de perceel grens schuin wou hebben, en tegen de buurman zeiden dat wij dat wouden en zo tegen elkaar uitspeelden. Bij de toedeling namen ze ons een stuk van de huiskavel af en gaven het 500 meter verderop terug. Die schuine grens ligt er nu, die huiskavel hebben we gewonnen 😄 Zal wel aan de comissie hebben gelegen dan hier

Ach, voor de boeren daar zullen die tunneltjes wel makkelijk zijn. Wel te hopen dat ze ze hoog genoeg maken voor combines, zou ook niet de eerste keer zijn dat ze dat vergeten.
zwieber17
Dan gaan toch eindelijk die gevaarlijke oversteken dicht 😄 bij een van die oversteken is in het begin van het jaar ook een tf-er omgekomen bij een ongeluk 😞
dylo101
@Mf-6160 haa toin

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1