Illustratie van:

International 724 - Hefprobleem

Het volgende probleem doet zich voor bij onze International 724, waarvan de hef lange tijd niet is gebruikt.

Toen de trekker gestart werd, ging de hef gelijk helemaal omhoog, terwijl de hendel voor de hef omlaag stond. De hef wil niet meer zakken, zelfs met een zware rotereg erachter. We dachten eerst aan lucht in de leidingen, maar de trekker is nu ontlucht en het probleem blijft. Alle filters zijn ook vernieuwd/schoongemaakt. Ook het hydrauliekpeil is in orde.

Uit andere topics kwam naar voren dat de smoorschroef helemaal naar rechts moet staan, ook dat helpt niet.

Wanneer ik de hefhendel omhoog beweeg hoor je de pomp duidelijk, en lijkt het net of dat hij toch nog probeert te heffen, terwijl de hef niet hoger kan.

Deel dit topic

Reacties

harald vrieling
Zit ook nog een 3e hendel bij die moet naar beneden staan en de kleine ook
LelyDechentreiter
Er zitten 3 hendels op, eentje om te heffen, eentje voor diepteregeling oid, En een hendel die wordt nergens op aangesloten zit, helemaal rechts.

De 2 hendels staan allebei omlaag.
Wimsumar
Beste LelyDechentreiter: (e.a.): Kan het zijn dat de chroomkleurige pen van de trekkrachtregeling (bij de topstangbevestiging) ingedrukt is blijven staan?
Arrie94
Ook is er linksvoor onder de stoel nog een soort pen met een soort spanstift erdoorheen. Er is een kans dat die verkeerd gedraaid staat. Maar ik denk dat het van de 2 of 3 poken rechte de meest rechtse/langste pook is. Als deze helemaal omhoog staat, staat de hef ook helemaal naar boven. De normale hefpook doet dan niets... Ik hoop dat dat het probleem is 😉
Arrie94
Een soort t is dat pennetje...
LelyDechentreiter
Het pennetje van de trekkrachtregeling zit volgens mij helemaal ingedrukt inderdaad, ik zal hier eerst eens naar kijken vanavond.

De smoorschroef onder mijn stoel staat nu helemaal naar rechts, ik zal hem eens de andere kant op draaien om te kijken of dit het probleem ook is.
1046
En in et ergste geval is et regel ventiel kapot
ErDee
Is het hefdeksel gescheurd?
LelyDechentreiter
Het pennetje van de diepteregeling heb ik uitgetrokken, nu zakt de hef wel, heeft alleen wel wat gewicht nodig, maar dat is normaal volgens mij.

bedankt voor het meedenken en voor de tips!
Wimsumar
Beste LelyDechentreiter: Mooi dat het weer zo simpel opgelost is, en, wees blij dat er geen electronische hefinrichting op zit (gezien de andere hef-storingen momenteel op de discussielijst 😃 ).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
8