Weilandbloter (Perfect) restaureren

Hoi,

de weilandbloter ( een fijne Perfect 245) begint toch wel ernstig te roesten.
Ik ben van plan deze netjes op te knappen.
Oftewel roest d'raf en netjes in de verf zetten.
Enkele vragen:
- hoe ontroesten naast nobel schuurwerk?
- hoe de verflagen opbouwen?
- hoe de plaatsen behandelen die je niet schuren?
- zou de originele kleur verf er nog zijn?

Hier enkele foto's:


Deel dit topic

Reacties

superluc
Ik doe een staalborstel op een haakseslijper(kost +-15euro).
daar schuur je mee.
dan 2x grondverf en 2x originele kleur en dat werkt best goed.
maak het eerst eens schoon met de hogedrukspuit op 70graden
Straw
Wat superluc zegt alleen ik zou alleen met staalborstel doen slijptol weglaten en grof schuurpapier
daarna keer met luchtslang en ontvetter
roest plekken in de premier dan alles nog keer het liefst 2 dunnen lagen goed laten drogen tussendoor dan paar lagen aflakken dunnetjes met een paar uur ertussen
De zwarte beugel zou ik effe demonteren in de premier en dan effe paar spuitbussen zwart halen bij de action en gwn paar goede lagen er op zetten

Verder zou ik messen effe vervangen daarna de V snaren kan ie weer jaare mee heb ik ook jaar geleden gedaan ding werkt nog perfect nu
Wimsumar
Beste Tim Speelgoedboer: Niet aan beginnen A.U.B.!
De waarde van zo'n weilandbloter is veel te laag zo veel tijd en materiaal aan een opknapbeurt zoals jij in gedachten hebt te spenderen!
salemink
@Wimsumar
licht er eenmaal aan hoe je het bekijkt ,
wat kost het opknappen ?
wat kost een andere ?
Wimsumar
Quote @Beste Salemink:
ligt er eenmaal aan hoe je het bekijkt

Ja: Hoe lang gaat de maaier nog mee zonder en hoe lang gaat de maaier nog mee met de opknapbeurt.
(Weinig verschil).
deutznoud
@Wimsumar miss wil hij het wel gewoon omdat dat een soort van ''enige'' machine van hem is, en gewoon een beetje mooi houden 😉
Straw
Mis wil hij hem gwn voor de hobby en heeft dan graag een net machientje achter zijn tractor hangen
pino
@Wimsumar Dat is net hoe je het bekijkt, Misschien zie jij het zo in als het is de moeite niet waard. Maar als je tijd zat hebt en je bent er wijs mee waarom niet ?
salemink
@Wimsumar

dat klopt , als hij de v-snaren en messen niet vervangt gaat hij niet langer mee dan nu ,
Wimsumar
Quote @Beste Pino" en anderen::
waarom niet ?

Kijk, ik heb zelf ook zo'n ding: ruim 20 jaar oud en er is niet meer te zien welke kleur verf er ooit op heeft gezeten maar hij doet het nog steeds.
De bloter van Tim Speelgoedboer ( overigens maar een 2,45 m. blotertje waarvan voor, bij wijze van spreken, een paar honderd euro 13 in een dozijn te koop zijn) zal ongetwijfeld ook nog vele jaren draaien zonder enig onderhoud! ( Alleen doorsmeren en slijtdelen vervangen).
Nee, als Tim Speelgoedboer dan toch zo graag iets netjes wil onderhouden, dan kan hij beter TRACTORFAN worden, en zijn International in perfecte staat houden.
( Om te beginnen met het monteren van een afgeknotte driehoek achter op de zitting. Dat is belangrijker dan de maaier!). 😄
ADB996
De kleur van de maaier na vragen bij van WAMEL beneden leeuwen, want dat weet ik zo niet, je kunt daar ook gaan kijken(en daar vragen), ze hebben binnen kort een opendag, het is wel de moeite waard!!!
Tim Speelgoedboer
@Wimsumar De 633 houden we inderdaad in topvorm 😄 Nog niet zoveel ervaring (5500uur) en moet eigenlijk weer eens echt aan het werk. Met wat schudden (5m) en ander geneuzel lukt dat niet zo 😄

De bloter dan; ik heb/maak in de avonduren er tijd voor om dat ding weer netjes te hebben. Zoals aan de trekker te zien is moeten de spullen gewoon goed en onderhouden zijn.

DE vraag die staat; hoe kun je nou de plekken behandelen waar je zowel niet met een schuurmachine bij kan als met een andere machine?
Wimsumar
Beste Tim Speelgoedboer: De (zware) roestplekken waar je met schuurmachine niet bij kan zijn eigenlijk alleen te behandelen door middel van zandstralen.
weurding
En als je hem dan gestraald hebt zou ik hem galvaniseren 😉
Wimsumar
Quote @Beste Weurding:
galvaniseren

In deze tijden van crisis een paar honderd kilo (oud) ijzer laten galvaniseren à € 1,- /kg ? :?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
5