Voerschuif band/bord

Wij willen graag het voer aanschuiven met de trekker, en willen het eigenlijk zo maken dat hij op de voorlader kan. maar dan wel in de kuilhapper zegmaar zodat we hem er zo in kunnen zetten. iemand ideeën? of foto's?

alvast bedankt 😄

Deel dit topic

Reacties

-lammert-
@bart H ooh mooi! maar werkt zoiets ook op de happer? want daar zitten pennen aan he..
jacco133
Zoiets bedoel je?
bennie john deere
Kan ook met kokers toch, zoals je vaak bij bumpers voor kuilbakken ziet
-lammert-
@jacco133 ja maar dan op de kuil happer. zoek ff de foto
-lammert-
@jacco133@bart H kijk hiero. foto met en zonder de maisplaat erop
bart H
Dat zou ook wel moeten kunnen maar dan moet je een soort u ijzer over de tanden schuiven denk ik
jacco133
Je kunt ook zelf een frame maken met kokers, die kokers doe je dan om de tanden van de vork van de kuilhapper. Daar boven op maak je dan een balk, zodat als je de happer dicht doet dat die hem dan vast houd. daaronder kun je dan een band of een schuif doen 😉
-lammert-
Aah ja zo
maggi
@-lammert-

Je kunt ook zoiets als bart h heeft, en dan maak je op de plek waar normaal de tanden van de pelikaanbak komen een dik stuk rubber, zo beschadig je het mes niet. 😉
newholland6640
Deze kan aan allebij. De buitenste kanten kan een een grondbakkie. maar als je dat smaller maakt kan hij natuurlijk ook aan de kuilhapper.
wout820
Heb je der geen snelwissel op me oom heeft er ook zelf 1 gemaakt met een oude band en as
Siebenga
Snelwissel is leuk maar dan moet je alsnog er uit om de hydroleidingen van de bak te halen..
Hurli356
@Siebenga nog geen gecombineerde hydrolische snelwissel waarbij de hydroliek meteen mee afkoppelt? 😃
sametje

wij hebben ook en kemp voerschuif die in de hef en aan de voorlader kan
RvM96
@-lammert-
gebruik een voerband met twee stangen die om de zijkant van de bak hangen, dus een stang zit aan de buitenkant van de linker/rechter wand van de bak en een aan de binnenkant, deze kun je gemakkelijk neerzetten en aan de andere kant hangen, hierbij heb je geen hydroliek ofzo nodig.
Maar ik zou zeker voor een band gaan deze rolt nog mee met het voer en het hoopt zich niet op waardoor je op het einde een grote hoop over houd.

*gebruik vooral geen rubberschuif met ijzer daarin verwerkt dat schijnt niet goed te zijn voor de koeien omdat ze dan ijzerdeeltjes opeten.
newholland6640
@RvM96

Dat is 10 keer niks! gewoon 2 banden. heb je het gelijk voor elkaar. anders moet je steeds de stal uitrijden of een brede voergang hebben. gladde banden kosten je ook de kop niet!
RvM96
@newholland6640
voor jou misschien niet maar, als er weer een dag niet gevoerd is ligt er minder voor de koeien dus kan het ook dichter tegen het hek aan worden geschoven, wat niet kan als er een grote bult voer voor ligt, veder is niet elke voergang even breed dus dan zit je ook weer met de verkeerde breedte van de 2 voerbanden. Misschien is het voor jou/jullie ideaal maar niet voor iedereen.
-lammert-
@newholland6640 wij hebben een enkele voerhek. maar in de andere 2 stallen wel 2 voerhekken. maar het gaat dus om de melkstal met 1 voerhek dus. en daar zijn geen banden voor nodig
newholland6640
@-lammert-

je hebt dus maar an 1 kant een voerhek?
-lammert-
@newholland6640 klopt. op de linker kant. kunnen de stal nog uitklappen naar rechts snapje. hebben voergang op de buitenkant zegmaar
newholland6640
@-lammert-

Open front?
-lammert-
Nee wel muur met gordijn

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
22