Deutz D40 - olielek dieselpomp

Als ik de olie bijvul op mijn diesel pomp van mijn D40 (met FL812 motor)dan loopt hij er via een gaatje aan mijn membraampomp er grotendeels weer uit voordat hij aan de niveauplug komt.... Is dit een bekend probleem? Is er dan een lek aan het kleine membraampompje of ergens aan de grote dieselpomp?? Ik weet namelijk niet of de kleine pomp ook zijn smering krijgt via de olie van de grote dieselpomp... Kan iemand me hiermee helpen?
Benjamin1

Reacties

lindehydrocart30
Volgens mij is dat gewoon het niveau, bijvullen, en het overtollige loopt er weer uit. volgens mij heeft een branstopfpomp geen niveau-plug. , maar ik kan het ook helemaal verkeerd hebben!
Benjamin1
Volgens de handleiding moet er olie uitlopen als je de niveauplug eruit draait, dat niveau bereikt hij nu dus niet...
goeiedag eem
Zo hebben ze het mij verteld, de oude olie er af laten lopen middels de onderste aftapplug van de brandstofpomp, mooi uitlaten lekken, plug er weer in draaien en bij vullen totdat de olie uit het pijpje komt en is hij weer precies op nivo.
Benjamin1
Heb euvel gevonden, dichting in de opvoerpomp defect zodat de olie van de grote pomp in de kamer van het membraampompje kwam en zo via de verluchtingsgaatjes eruit kwam, weer wat bijgeleerd!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!