Illustratie van:

Deutz D30S - start motor deutz d30s

Hallo Tfers!

wij zijn een deutz d30s aan het restaureren en wij wouden hem vandaag starten maar hij liep natuurlijk niet meteen (nog steeds niet trouwens) maar waar het ons over ging is dat de startmotor gloeiend heet wordt als wij hem proberen te starten. is dat normaal?

Mvg Deutzfanjos

Deel dit topic

Reacties

Schluterfan
Heb je al een keer aan de motor met de hand gedraait? Gaat die wel een beetje licht? Want het kan zijn dat de startmotor veel moeite moet doen om de motor rond te krijgen omdat die zo lastig draait. Ofwel propeer je te lang starten, dan willen ze ook wel warm lopen geloof ik.
deutzfanJos
@Schluterfan hij gaat wel aardig licht maar we hebben best lang geprobeerd dus dat kan het zijn Dankjewel!
Schluterfan
@deutzfanJos

Maar als hij niet wil aanslaan, al gecontroleerd of hij brandstof krijgt? Komt er rook uit de uitlaat? Is de baterij niet te licht? Ik heb vorige zomer ook een Deutz gerestaureerd, een F2L514, en die wou ook niet direct aanslaan, door het te lang stil staan. We hebben hem toen in gang getrokken en na 300meter liep die. We hadden ervoor geprobeerd ook met startpiloot maar dat hielp niet. Er lag wel een rode Optima baterij in, maar blijkbaar was die toch te licht om de 2 cilinder draaiende te krijgen.
deutzfanJos
@Schluterfan hij krijgt in iedergeval wel brandstof maar hij staat ook al 4,5 jaar stil dus kan zijn als hij klaar is en slepen hem aan dat hij het ook wel doet
Schluterfan
@deutzfanJos

Ja kan best, wij hadden hem in 3de of 4de versnelling staan geloof ik, plots was die weg, tot euforie van mij en de eigenaar haha 😃
Valtra-Fordpower
Startmotoren zijn ontworpen om een korte tijd veel kracht te leveren. Ze zijn niet gekoeld, dus niet geschikt voor langdurig gebruik. Advies is ook om maximaal een halve minuut te starten, en dan weer even een pauze van 15 seconde.

Als de accu ook minder wordt, daalt de spanning en stijgt de startstroom. De stroom door de startmotor kan zo hoog oplopen dan, dat deze stuk gaat.
Altijd zorgen voor voldoende capaciteit van de accu, en desnoods een hulpaccu bij schakelen. 😉
deutzfanJos
@Valtra-Fordpower ja we zetten mis morgen de 6806 met startkabels dr ff bij en anders slepen we hem aan zo als @schluterfan al zij
stijntje113
Hallo,

Ik heb mijn Deutz weggebracht ter reparatie.
De brandstof pompen schijnen versleten/kapot te zijn. (zoals ik al dacht)

Degene die hem in reparatie heeft zei dat je ze op kon polijsten; of nieuwe onderdelen moest bestellen.

Wat is een redelijke prijs wat iemand hiervoor kan vragen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1