John Deere 6400 - brandstof problemen

Eey,
Onze 6400 start goed maar bijna direct nadat ie loopt valt hij weer uit. Als je hem daarna in zn vooruit zet en hem probeert te starten dan gaat het opvoerpompje draaien en denken wij dat je extra diesel naar het filter pompt. Dan goed veel gas bij het starten en dan blijft hij lopen. Al gaan we er dan mee rijden kan hij hem niet goed op toeren krijgen en valt soms bijna uit. Hoop dat ik nu t probleem heb uutgelegd.

Ik heb het brandstof filter al vervangen goed ontlucht. Dit hielp niet dus opvoerpompje uit de tank gehaald en gecontroleerd. hij werkt goed alleen het filtertje wat daaronder zat was smerig dus ik dacht dat ik t probleem gevonden had. Bleek niet zo te zijn.

Nu is mijn vraag hebben jullie enig idee wat het kan zijn? Volgens mij krijgt hij niet genoeg diesel. Moet ik nu alle leidingen na gaan kijken?

Mvg jd6620
jd6620

Reacties

ErDee
Heeft deze de dieselleiding tussen opvoerpomp en inspuitpomp over de motor heen liggen? Het probleem kan daarin zitten, oplossing is de leiding omlaag leggen, kan ook zijn dat deze poreus is en ergens lucht zuigt. Of het opvoerpompje heeft te weinig kracht meer.
johndeerefiat
Bij de motor zit een slangetje van 20 cm als die zweet trekt hij valse lucht, dan moet je daar een nieuw slangteje tussen persen. Maar het kan ook zijn dat je pompje te erg vervuilt is, dan hij eigenlijk gewoon stuk is. en niet goed meer werkt. Wij maken eens in de 5 jaar onze tanken schoon zo blijft de tank mooi schoon en het pompie blijft heel.
JD3010
De brandstofslangen kunnen inderdaad poreus worden, ik heb dat met mijn 6600 gehad. Als je ze vervangt, gebruikt dan goede, rubberen brandstofslangen en niet die slangen zoals ze er nu opzitten.
Opvoerpompjes willen wel eens capaciteit verliezen. Zoals hiervoor genoemd van dat slang verplaatsen is ook mar tijdelijke oplossing. Teken dat je opvoerpompje slechter wordt.
Tom VB
Is je stroomtoevoer van het pompje wel 100% ?
jd user
Ja ik heb dat ook gehad.Helaas zijn de brandstoffilters van deze serie snel verstopt.Je hebt eerst het brandstoffilter vervangen en toen de drap van je opvoerpomp verwijderd.

Ik zou zeggen,probeer eerst maar weer een nieuw brandstoffilter te plaatsen.Dat was mijn remedie.Toen was het al een stuk beter.

In je aanvoerslang zit ook een plastic stukje tussen met daarbinnen een afsluitkogel.Soms kan deze ook niet meer goed functioneren.

Verder kan er weinig mis gaan met deze typen trekkers.
In het ergste geval de verstuivers.Maar goed....probeer eerst weer een nieuw filter zou ik zeggen.

succes!!!
JD3010
@jd user Een filter dat snel vestopt zit, ligt aan de troep in de tank.

Dat terugslagklepje zat bij mijn 6600 er niet en heb het er zelf tussen gezet. Uiteindelijk waren bij mij de slangen porreus. Een bekend probleem, ik heb het ook met mijn auto gehad.
jd user
@jd3010,

Dan zou zijn probleem bij dezen, opgelost moeten zijn.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!