Illustratie van:

International 743 XL - Kachel

Hallo,
Ik wou van het weekend de kachel van de International 743 XL maken. De schakelaars heb ik doorgemeten en die zijn goed. Ik dacht dat het aan de blower ligt (dat die geen stroom krijgt of stuk is). Weet misschien nog iemand waar het anders aan kan liggen? Of heeft iemand hier ervaring mee? Alvast Bedankt

Deel dit topic

Reacties

ronald73
Ik denk dat je de lagers binnenin die blower even na moet lopen.
eddyscania
En als de fan draait,..........of ie schoon gemaakt moet worden...........
Herald
Als je een spanningsverschil hebt bij de motor moet die draaien. zekering gecheckt? Spanning bij de schakelaar?
DaanHaar
Even meten of je stroom op de blower krijgt, zo niet dan is de kans groot dat het niet aan de blower ligt zo wel dan is waarschijnlijk de blower kapot. Als je de zaak toch uit elkaar hebt maak dan ook even de radiateur schoon, kun je dan mooi even bij.
mbvaltra
@DaanHaar
Stroom meten? Volgens mij bedoel je spanning 😉 Je krijgt niet eerder een "stroom" wanneer de fan ook echt draait 😉
Haye
Over electronica gesproken... Als ik de ruitewisser van onze fiat aanzet gaat het hele radiosignaal weg en is er alleen wat geruis. Hoe kan dat dan?
kees 956
Heb je er genoeg koelvloeistof op???? (tjonge wat is typen moeilijk om half 3 's nachts :P)
krolsteyr
@Haye Mischien een kleine kortsluiting , ik heb bij onze steyr 8090 dat de radio zachter gaat als ik de werklampen boven is de cabine aanzet.
Schluterfan
@krolsteyr

Nee dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat de radio zijn spanning haalt op de zelfde kabel waar de werklampen op zitten. Ik heb de voeding van de radio rechtstreeks van het omschakelrelais gehaalt, die kabel die daar toekomt komt toch rechtstreeks van de baterij 😄.
DaanHaar
@mbvaltra, ja hoor je hebt helemaal gelijk. Maar snap je wel wat ik bedoel dan, daar gaat het toch om. Oh ja, als er geen stroom op de motor zit van de fan hoe kun je dan spanning meten? Nou ja, ik hoop dat ik de topic oprichter heb kunnen helpen.
Rega
Massakabel aansluitingen eerst eens opschuren, scheelt vaak al een hele boel. Kijk eerst eens of die blower vrij draait en kijk dan pas naar je elektrisch circuit.
krolsteyr
@Schluterfan Jah zoiets dacht ik ook al want die werlkampen die wij erop hebben zitten zijn niet standaard op die steyrtjes

@hidde97 mischien is er iets mis met je massa kabel, t is net wat iedereen zecht, bij de blaasunit spanning opmeten, dan weet je of je kabel nog heel is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 743 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!