Toertocht wat en hoe

Misschien is hier wel eens een topic over geweest maar kwam er zo niet achter.
we hebben een proeftoertocht gereden met 30 trekkers en halverwege de rit moest van de politie alle kinderen en bijrijders van de trekkers af als we door zouden rijden zouden we een bekeuring krijgen.
ik zie en maak vaak foto's bij toertochten en valt me op dat er vaak mensen meerijden met zo'n tocht.
als er een zitplaats aanwezig is op een trekker kan men toch niet verbieden om mensen mee te laten rijden.
ik wil graag duidelijkheid wat wel en niet mag, waar kan ik dat vinden, graag reakties en ervaringen, alvast bedankt groeten warmerbros

Deel dit topic

Reacties

1046
Is raar, naar mijn wete mag men meerijden mits er idd een zitplaats aanwezig is
Schluterfan
Bij de toertochten die ik al meegedaan heb, of zien passeren zaten er altijd wel mensen op de spatborden of in een stoel achter de trekker of wat dan ook. Dus ik weet niet waarom het niet zou mogen. Meestal is er bij zo'n rit politie aanwezig, om over drukke weken te helpen enzovoort.
warmerbros
Ja dat vraag ik me af stel dat je een proefprocces uitlokt hoe groot is de kans dat je dat wint, ik denk zelf groot want er zit een zitplaats op dus wat willen ze nog meer.
christelthijssen
Naar mijn weten mag je niemand mee nemen in of op een trekker. ook niet als er een stoeltje erin of erop zit. een trekker is een landbouwvoertuig en geen vevoers middel voor derden.. dat men het toch doet mag ieder voor zich weten.
selten
Als er een ECHTE originele bijrijdersstoel inzit mag je volgens mij gewoon mensen meenemen. Tenminste ik ga er ook vanuit als ik met ons pap iets moet ophalen dat ik/hij gewoon op de bijrijdersstoel mag zitten. Maar bij toertochten zijn het vaak oudere tractors die niet met bijrijdersstoel zijn geleverd. Ik denk dat dat een van de problemen is.
Valtrapowerr
Moet er ook een gordel om, opa van de zomer ook aangehouden, neefje zat er los naast, maar agent deedt verder niet moeilijk.
wel: je kwam aardig hard aanrijden ofniet? Opa: kzou het niet weten km teller klopt niet 😃
lindehydrocart30
Hier bij ons is ook een toertocht, met 200 trekkers, altijd super geregeld met de wegen oversteken enz. hier zitten ook altijd wel bijrijders op de spatborden ed. je moet wel een speciale vergunning aanvragen dacht ik. voor zo'n toertocht. 😄
newholland6640
Hopen dat dat gehandicapte meisje wel weer mee mag!
jd4050
Je mag maximaal 1 passagier meenemen op de trekker op een officiële zitplaats
warmerbros
Als je een oldtimer auto heb zitten daar vaak geen gordels in maar je mag er toch mee de openbare weg op, als je een scooter heb en je zet daar jezelf en 2 kinderen op kunnen ze je niks maken, volgens de wet zijn er geen regels voor.
waar staat ergens dat er op een landbouwvoertuig geen passagiers mogen meerijden, ik wil dat wel eens weten.
selten
Quote @warmerbros:
als je een scooter heb en je zet daar jezelf en 2 kinderen op kunnen ze je niks maken

Weet je dat zeker? Volgens mij geeft de wet aan maximaal 1 passagier op een bromfiets.
warmerbros
@selten een kennis van me z'n maat werkt bij de politie had zelf ook een scooter en had het uitgezocht dat schijnt zo te zijn
selten
@warmerbros
hmm, dan weet ik dat ook weer 😛. Wou gewoon even zeker weten omdat het theorieboek Bromfiets anders aangeeft 😉. En vooral hoe je aan die info bent gekomen 😉. Maar er staat wel in de wet dat er fatsoenlijke zitplaatsen moeten zijn. Voor kinderen zelfs met voldoende rugsteun, enz.
warmerbros
Wat dacht je op een fiets dan, daar zitten ook dikwijls 2 kinderen op, let maar eens op die moeders bij school
jd4050
Moet je dit zien 8-O

woonwagenvakantie.nl/Trekker.html/

word verhuurd met 5 plaatsen op 1 trekker
Boemrang
@Warmerbros, ben ook even aan het neuze geweest op internet.
Wat een gezoek, maar heb volgens mij toch iets gevonden wat zo'n beetje in de buurt van jou vraag komt.
Ik zou zeggen, bekijk onderstaande link maar eens, verder kan ik maar alleen maar zeggen, succes verder.
wwww.landregels.nl
warmerbros
@jd4050 schiet mij maar lek haha
jd4050
@warmerbros

ben benieuwd hoe dat met de verzekering gaat als er wat gebeurd, en dan nog politie die dat niet leuk vind 😛
warmerbros
@Boemrang dit is wel een goede uitleg op de aanhanger mag niet maar daar kan ik inkomen maar op de trekker zeggen ze dit als volgt: U kunt wel één persoon op de bijrijdersplaats van de trekker vervoeren, omdat dit een officiële zitplaats is. Zie ook de vraag over bijrijderszitje.
deutzfanJos
Dit is dus het bezuinigen in nederland. dat volk gaat gewoon overal boetes voor uitdelen, bij alles wat je doet. maar naar mijn weten mag je gewoon bij opzitten maar dan moet je wel een orginele goedgekeurde zitbeugel hebben...
Inter1246fan
Quote @christelthijssen:
naar mijn weten mag je niemand mee nemen in of op een trekker. ook niet als er een stoeltje erin of erop zit. een trekker is een landbouwvoertuig en geen vevoers middel voor derden.. dat men het toch doet mag ieder voor zich weten.

dat is onzin wat jij nu verteld. Punt 1, je mag 1 passagier meenemen per officiële zitplaats en dat een trekker een landbouwvoertuig is klopt ook niet altijd. Bij toertochten zul je geen of maar weinig tractoren tegen komen die als landbouwvoertuig in de papieren staan. Meestal zijn ze oldtimer. En daarmee mag je gewoon toertochten rijden. En dus ook daarbij passagiers meenemen op de daarvoor bestemde zitplaatsen.
fiatfan
@warmerbros
Hier staat dat het wettelijk mag. print dit maar uit, en breng het maar naar de betreffende politieagent..
landregels.nl/themas/recreatie-zorglandbouw/…
warmerbros
Ja klopt marcel die hadden we al gevonden staat er idd letterlijk ik heb hem maar even gekopieerd:


Thema Recreatie, zorglandbouw

Meerijden op trekker?



Bij mijn camping komen veel kinderen, en die laat ik wel eens meerijden op het bijrijderszitje op de trekker. Kan dat?

Een bijrijderzitje is een officiële zitplaats en dus is het daarop plaatsnemen en meerijden van een persoon toegestaan volgens de wet. U bent als eigenaar en bestuurder van de trekker wel verantwoordelijk voor de veiligheid van de meerijdende kinderen. U bent daarom ook aansprakelijk als er iets vervelends gebeurt. Omdat een bijrijderszitje in een trekker een officiële zitplaats is, kan uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij een ongeval geen dekking weigeren. U moet zich echter wel afvragen of een bijrijderszitje een veilige zitplaats is, zeker voor kinderen en andere onervaren passagiers; de verantwoordelijkheid hiervoor ligt altijd bij de bestuurder.

bron: wwww.landregels.nl Eindredactie W. Bruil, IAR en C. van Rossum, de Onze Verzekeringen, MvB, oktober 2011

Trefwoorden: evenement, huifkar, rondleiding, speeltoestellen

< terug

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
10