Oude type Vicon schotelmaaier

Een goedendag! Wij hebben thuis een vicon schotelmaaier voor aan de mini shovel zitten, daar maaien wij het gras onder het rik/draad mee weg. Wij hebben er toendertijd 2 schotels afgehaalt en zijn met 2 schotels door gaan maaien. Nu zijn deze shotels aan vervanging toe, maar omdat deze zo oud zijn kunnen we niets vinden. Heeft iemand nog een 2 de hands of sloper vicon schotolmaaier staan?
Het gaat over een ronderig type schotel, met 2 mesjes en geen 3!!
Ik heb hier op marktplaats wel een voorbeeld om wat voor type het gaat. Met vriendelijke dank Mark.

Deel dit topic

Reacties

john deerefan
Dan koop je die toch
martijnfendt104
@baltus wat wil je nu dat wij doen dan? ik denk dat als iemand hier zo'n ding kwijt wil dat hij dat dan wel op marktplaats zet hé
dickt
Heb je die twee schotels niet bewaard die je er af gehaald hebt? 😃
old man jose
Bij LMB G Timmer in Uppel ( Almkerk )
Claas01
We hebben wel zon maaier hier staan van 35 jaar 😛 Gebruiken hem alleen nog om wat kantjes te maaien. Volgens mij krijg je die schotels gewoon nog hoor, hebben hem een aantal jaar geleden uit elkaar geschroefd en toen kregen we ook nog gewoon specifieke onderdelen.
Eric MFUF
Ze maken de schotelmaaiers toch nog steeds.... laatst bij de Vicon demo nog wel.. veel op de kleigrond.. dus daar ff zoeken (polder) of anders nieuwe
fendtjuh
Dealer kan ze niet bestellen? Kan me bijna niet voorstellen.
ronald73
Ik heb er nog wel een paar, van die echte ronde, ze zijn nog net niet met de rest het oud-ijzer op vertrokken. Kom ze gerust maar halen.

Die nieuwere schotels passen er toch ook zonder probleem op?
Baltus_steyr
@ronald73

kom maar halen, volgens jouwn account woon je in polen haha. En ze zijn (mischien) ook wel nieuw te bestellen maar dan kosten ze ook zo 100 a 130 euro, en dan per 2 heb ik er ook niet voor over. sloop ik liever een oude krone.!
dx11
@Baltus_steyr kun je niet gewoon een andere schotel bestellen en het hard een beetje netjes omlassen? Of gaten omboren?
fendtjuh
Jan, allerverschrikkelijkste beunhaas 😛, zoiets krijg je nooit 100% gelast met als gevolgd onbalans en weer gare lagers...
fendt-412
En van een gare lager de overige kogeltjes bij de andere gare lager instoppen zodat die weer goed is 😛
fendtjuh
Joa dat kan best, zo fixte ik de lagers van m'n voorvork van de crossert ook altijd 😃
keeko
Vicon heeft ook ooit maaiers gebouwd op basis van Kuhn maaibalken. Is dit niet toevallig zo'n oudje? Het kan het aanbod wellicht vergroten.
ronald73
@Baltus_steyr
Account liegt niet, en je krijgt echt wel een bakkie koffie als je langs komt 😉
Baltus_steyr
@ronald73
Ik geloof wel dat je in polen woont, maar dat wordt mij te ver om voor een paar schotels heen te rijden haha! En jongens ik heb al wat gevonden.En ronald, ben je daar melkveehouder??
ronald73
@Baltus_steyr
Nee hoor, ik wilde hier wel met de koetjes beginnen, maar er waren wat opstartprobleempjes. Uiteindelijk is het alleen bij de akkerbouw gebleven.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
6