John Deere 3130 - brandstofpomp

Ik wil mijn brandstofpomp eraf schroeven maar nou vind ik het een beetje onduidelijk wat je met het tandwiel binnenin onder dat kapje moet doen.
moet die nog in een speciale stand staan ofniet.
ik weet wel dat je buiten op de pomp en op de plaat waar hij aanzit geschroefd een streep moet zetten.
wie heeft er tips hoor het graag
3130ls

Reacties

john deere 7810
Ik zou zowiezo de motor op tijd zetten 😉 weet alleen niet hoe dat zit bij een 6 cilinder.
JD3010
Volgens mij kun je de brandstofpomp er zo afhalen, omdat het tandwiel niet kan verdraaien. Er is daar geen ruimte voor.
JD-4450
Wat wil je met de pomp gaan doen? reviseren?
ik heb van de week toevallig van mijn jd 310 de pomp laten reviseren. ik ga er van uit dat dat ongeveer hetzelfde zal zitten
JD-4450
Check ff je pb
GROENEDEERE
Je moet de tandwielen markeren zet op beide tandwielen waar ze elkaar raken met een stift een streek zodat ze tijdens het terug plaatsen weer gelijk gezet kunnen worden doe hetzelfde ook bij eventuele flens als je de tandwielen van de as haalt.
JD3010
@GROENEDEERE Zover hoeft het helemaal niet los. Als je alleen de brandstofpomp eraf wilt hebben, dan hoeft alleen dat kleine plaatje dat ervoor zit eraf. Daarachter zitten 3 boutjes waar het tandwiel op de pomp mee vast zit. De rest kan gewoon blijven zitten.
GROENEDEERE
@JD3010 en dan moet je het nog wel merken. Bij een revisie verdraait de as van de pomp altijd. Of deze moet.met een dpiebaan zitten
JD3010
@GROENEDEERE In het tandwiel zit nog een extra pennetje, waardoor deze maar op 1 manier op de flens van de brandstofpomp past. Anders is het ook niet te doen.
JD-4450
Wat JD3010 zegt klopt. op die as zit een spie. die kun je niet verkeerd monteren. en het gedeelte wat in de brandstofpomp gaat zit een merkteken op
@john deere 7810 Ik wil bij mijn John-Deere 2130 ook controleren of de brandstofpomp op tijd staat. Ik zelf heb daar geen ervaring in dus ik heb een vriend gevraagd die bij een motorrevisie bedrijf werkt. Weet jij op hoeveel graden hij moet staan, of waar een merk teken staat?
john deere 7810
@johndeere1020power

merkteken staat op je distributieplaat en op je brandstofpomp. zal zo even een foto uploaden 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!