Capaciteit bemester

Goeienavond,

hoe kun je de capaciteit van een zodebemester verhogen?
wij hebben thuis bijvoorbeeld een bemester met 32 uitlopers, maar naar elke 2 uitlopers gaat maar 1 slang. dus de verdeelmolen heeft maar 16 uitlopers.

zou je de capaciteit van de bemester kunnen verhogen door een grotere slang naar de verdeelmolen te leggen of door een verldeelmolen met meer uitlopers.

- met capaciteit van de bemester verhogen bedoel ik: sneller rijden en toch evenveel bemesten.

Deel dit topic

Reacties

hobbyboer
Wat voor tank heb je? en hoe dik is de slang nu? Als ik sneller wil ( of beter: kan) rijden zet ik de pomp een versnelling hoger.
NHSanderJD
Grotere kopen 😃
Het is een vacuumtank. Ik zie op je foto's dat de slangen niet dik zijn, en dat voor 2 elementen. Denk dat je dan een andere verdeelmolen moet met 32 uitlopen. Zowieso heb ik al m'n vraagtekens bij een verdeler met de uitlopen aan de zijkant. Ik denk dat je niet weet wat je overkomt als je er een andere verdeler opzet. De toevoerslang dikker maken helpt denk ik weinig. Goed mixen werkt trouwens ook heel goed 😉
janPaParazie
Dit is de tank en bemester
janPaParazie
@hobbyboer
volgensmij zitten er geen versnellingen op een vacuumpomp.
janPaParazie
Maar het heeft dus niks met de toevoerslang te maken, het gaat er dus om dat de verdeelmolen niet zo veel kan verwerken.
SJB533
Ooit gedacht aan een centrifugaalpomp (=turbolosser)?
janPaParazie
@SJB533 dat lijkt me een dure oplossing
janPaParazie
Ik hoef eigenlijk ook niet sneller maar vraag me af hoe het sneller zou kunnen.
dx11
Verdeelmolen omdraaien,en een dikkere toevoerslang
DESLAGERURRE
@dx11 juist 😉 of een betere tank/bemester kopen 😉
dx11
@DESLAGERURRE dat 2e sowieso
Wimsumar
Beste JanPaparazie: Vermoedelijk zit er een smoring (rubberplaat met "klein" gat) tussen de tankafsluiter en de blauwe slang die naar de verdeler gaat. Dit smoorgat kun je groter maken.

Zo niet, dan de druk verhogen bij uitrijden. ( Pomp heeft waarschijnlijk een verstelbaar overdrukventiel gekregen met de opbouw van deze Wifo-bemester.)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2