Ford 3000 - versnellingsbak

Ik heb en ford 3000 versnelingsbak en daar waren en paar tandwielen van kapot. die heb ik vervangen maar nu werkt de 2 en de achteruit versneling niet meer. weten jullie hier het probleem van?

ik heb het gevoel dat en kogel (aan de kopeling kant) niet goed zit maar dat heb ik al en paar keer beken maar kan ik er niks aan zien

alvast bedankt
groeten rik

Deel dit topic

rikhuls

Reacties

Miss je schakelgafel niet goed ?
jmos
Zet je hem in de versnelling dat de trekker niet beweegt of kun je hem niet in de versnelling zetten?
rikhuls
Als ik die as er niet in heb dan kan de gafel wel in de versnelling zetten maar met die as niet het is net dat hij klem zit door en kogel
jmos
Quote @rikhuls:
die as

bedoel je daarmee die as die aan de versnellingspook vastzit?
JD7530-Ford
In de versnellingsbak zelf zitten 2 soort pooken, rechts voor giering, en links voor 1,2,3,4,5,6,7,8 en achteruit. bij de dexta hier was t zo dat die pooken in de versnellingsbak zelf goed waren maar dat de pooken waar je mee schakelt zeg maar, die je er op schroeft, die onderkant was versleten van die knoppen en daar beetje opgelast, en bijgeflext dat ze dr weer in pasten en toen deden ze t weer, maar t probleem was dat hij in de versnelling bleef haken en je hem wel in zn vrij had staan.
Wimsumar
Beste Rikhuls: Bedoel je dat de balladeur (de schuifstang met de inképing voor de versnelingspook) van de tweede- en achteruitversnelling onvoldoende wil schuiven om de tweede- of achteruitversnelling in te schakelen?
rikhuls
@Wimsumar ja dat bedoel ik wat is daar het probleem van?
Wimsumar
@Beste Rikhuls: Ik stel me er bij voor dat de arrettering ( de palletjes welke de schuifstang in de "vrijstand" of ''versnellingstand'' vasthouden) van de balladeurs vast zit/niet goed functioneerd.
Misschien is er een bepaald volgorde van monteren van deze onderdelen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!