Illustratie van:

Case International 956 XL - ombouwen schakelbare aftakas 956 xl

Iemand toevallig ervaring met het ombouwen van een 2 stomps aftakas (540 en 1000 toeren) naar een van binnen uit schakelbare aftakas? Aan de buitenzijde is alles gelijk maar passen de binnen assen ook op elkaar.

Deel dit topic

Reacties

ErDee
Dat gaat niet werken denk ik. En waarom zo moeilijk gaan doen, een machine kun je maar met 1 toerental aandrijven
inter633733
Gaat ook niet werken want dan moet je een andere bak erin hebben een van een 1056xl MAAR WEL EEN VAN DE LAATSTEN! je kan hem zo niet ombouwen omdat er achterin bij de aftakas stompen 2 tandwielen hebt zitten een grote en een kleine. grote voor 540 en de kleine voor 1000
teunis
@inter633733

De bak hoeft niet speciaal van een 1056 te komen.
Mijn 956 uit 92 is ook van binnen uit schakelbaar
monteurtje
@teunis

jij hebt toch 2 aftakas stompen achterop teun??

wat er hier bedoelde word is een uitvoering met 1 stomp die binnen vandaan van 540 naar 1000 te schakelen is (of andersom)
teunis
Nej k kan van binnenuit omschakelen van 540 naar 1000 ( of andersom natuurlijk;-) )

@daanhaar
K snap alleen niet waarom je t wil aanpassen
monteurtje
@teunis

oh ok. hebben t pas nog uit mekaar gehad maar ik wist t nie meer haha.

ik snap ook niet waarom ie dat om wil bouwen.
teunis
Hahaha verder hebbie wel goed gekeken??? 😎

Nu loopt ie weer as een naaimachientje
SJB533
@monteurtje
Hangt er vanaf, wat de trekker voor werk doet 😉 Voor sommige werkzaamheden is het wel makkelijk, dat hij "zo" schakelbaar is... Voorbeeldje is een stronttank met transmissie 😉
monteurtje
@SJB533

waarom zou dat nu INEENS niet meer gaan dan??? dan moet er minimaal aan de trein iets gewijzigd zijn, of andere tank of andere trekker, als dat niet goed werk toch maar een andere trekker ervoor die t WEL kan.
SJB533
@monteurtje
Tijdsbesparing. Stronttank met zuigarm werkt sneller. Zeker als je voor de toeren van een (verdringer)pomp niet meer hoeft uit te stappen. Heet hier arbeidsefficientie 😉
teunis
Hier noemen ze dat lui;-)

Hahaha
DaanHaar
@teunis, dat was een klant die mijn trekker kopen wou en hem voor de voerwagen wilde zetten. Om de wagen op het laatst goed leeg te draaien wilde hij hem dan op 1000 toeren kunnen zetten zonder elke keer de aftakas met de hand te hoeven omsteken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 956 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4