Krone AM - 242z As maaibalk en poulie

De poulie op de ingaande as van de maaibalk is los gelopen. De as en poulie zijn hierbij dermate beschadigd dat deze vervangen moeten worden. De maaier is van bouwjaar 1991 van het type AM 242Z.
Weet iemand toevallig een sloper te staan? Of iemand die deze delen heeft?

Lees meer »

assink

Reacties

Robert87
Je hebt een PB
Wimsumar
Beste Assink: als ik de foto bekijk, dan lijkt het dat het lager eruitgelopen is. Dan zullen de tandwielen in deze haakse overbrenging ook wel schade hebben.
assink
@Wimsumar
Dus het is misschien beter om de gehele haakse overbrenging vervangen?
krone-na.com/2-144-2b.pdf/
Blz 8.
Wimsumar
@Beste Assink: Eerst de boel maar eens demonteren om de schade op te nemen.
Zulke maaiers zijn er bij ''bosjes'' geweest maar verdwenen haast net zo snel. Het zal vast goed mogelijk zijn een sloper te vinden met grote kans dat de haakse overbrenging nog prima is.

P.S.: Bij montage de beide kunststof ringen waar de maaibalk in scharniert vervangen door "gewoon" metalen ringen (stukje buis) en deze in de 'oren' vastlassen. De speling op dit scharnier/knikpunt is dan aanzienlijk kleiner. (iets wat met nieuwe kunststofringen niet meer lukt).
assink
@Wimsumar
Zie idd nu ook dat daar flinke speling op zit. Maaier staat nu nog bij de lmb, aanvankelijk dachten we dat alleen een lager moest worden vervangen. Maar dat valt dus tegen. Maaier zal het over 2 weken wel weer moeten doen, dus weer wat te klussen deze vakantie.. 😄
assink
Nog wat terreurplaatjes:
Beetje onrond gat in de poulie:
tinypic.com/r/5wfqr5/…
Dit was ooit een spie:
tinypic.com/r/169i6c3/…
Dit was ooit een spiebaan:
tinypic.com/r/33vdjy9/…
Valt weinig op te lappen aan deze onderdelen zoals je kunt zien..
Wimsumar
@Beste Assink : Je hebt de radio erg hard aan gehad tijdens het maaien want zo'n aanschavende poelie dat hoor je mijns insziens gauw.
overigens ziet de maaier er op de foto's in je T.F.-fotoboek er nog keurig uit.
Ik heb precies zo'n A.M.242. Die had kennelijk op "De Woeste Hoeve" gedraaid want toen ik 'm op + / _ 5 jarige leeftijd kocht moesten heel wat gescheurde lassen hersteld worden. Kijk ook eens naar de holspieën waarmee het driepuntsgedeelte mee in elkaar gehouden wordt. Ik heb er geen kneuzer meer op en heb toch nog wel eens zo'n spie ( met binnenspie) kapot.
assink
Tis mij niet overkomen, maar m'n pa afgelopen zaterdag.
Maar als je 't horen kunt, ben je meestal toch al te laat..
Maar eens zien wat we d'r aan doen kunnen, maaier is verder nog prima op een paar klepels die vastzitten van de kneuzer na. Dat dan ook direct maar ff aanpakken, kan me voorstellen dat de lagers best op z'n donder krijgen door die onbalans op 800 toeren.
buorman
Iemand nog een krone am242 sloper liggen?
Aandrijving van v snaren naar maaibalk defect, nog niet gedemonteerd dus wat de precieze oorzaak is weet ik nog niet, maar als iemand nog iets heeft liggen hoor ik het graag.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone AM ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!