CLAAS MARKANT 65 probleem

Heeft er hier iemand info over het afstellen van deze pers,De knopers zijn vernieuwd,nieuwe naalden,toch krijgen we ze niet goed werkend,na 1 of 2 keer knopen breekt de breekbout,de hefboom waar de naalden zijn op gemonteerd komt voledig terug op zijn plaats dus de veiligheid is ingedrukt maar dan verplaats deze,De rem is nog goed dus daar zit het niet denk ik?
Heeft er iemand ervaring of info over misschien?? Alvast Bedankt!!

Deel dit topic

Reacties

AW217
Ik denk dat je pers niet "op tijd"staat.
De blokkering van de kolf (perswagen) heeft tot doel de naalden te beschermen tegen beschadiging door de kolf bij een niet juiste afstelling van de machine of bij een defect aan de koppeling voor het knoopapparaat. De kolf wordt bij een storing geblokkeerd, waarbij alleen de breekbout aan het vliegwiel afbreekt. Aldus instruktie boek Claas persen.
Je hebt PB.
jd user
Als alles vrij is en hoord zoals het hoord,dan is jou grote aandrijfpot achter het vliegwiel stuk.Dan is er een stukje tandwiel afgebroken.En net op dat ene moment als hij knoopt,dan krijg je dat loze stukje tandwiel.En dan slaat hij door zn breekbout.
Dit heb ik meegemaakt.Verder zijn de claas persen best wel goed.Ze maken in ieder geval mooie rechte pakken.
rickjd
Moet ik morgen foto's voor je maken hoe het bij mij allemaal staat ? Als je zo kan zien of hij van tijd is
rudyhooi
@rickjd
Als je dat wil en tijd voor hebt zou dat wel heel leuk zijn,misschien word het toch wat duidelijker dan?had al gezocht naar een duidelijk filmpje op you tube van claas knopers maar dat was niet duidelijk!
Alvast bedankt
Mvg Rudy
rickjd
@rudyhooi
Ok maar waar ergens zou ik het beste fotos kunnen maken? Van de knopers en al die tandwielen en alles eromheen?
rudyhooi
@rickjd
Vooral van de knopers,van links naar rechts genomen,weet jij toevalige de stand van de hamer als de naalden omhoog zijn aan de knopers?? normaal moet die helemaal voorbij de naalden staan dacht ik
roelessie
Storing al verholpen?
welk deel van het land zit , ik heb wel een idee waar het probleem zit
rudyhooi
Probleem is opgelost toch bedankt!
Joservice
Ik heb het zelfde probleem telkens breekt de breekbout van het vliegwiel omdat de naalden niet naar benenden gaan, als ik de naalden dan handmatig naar beneden haal en een nieuwe bout in het vliegwiel draai knoopt de pers weer een 3 a 4 keer ( soms wel 10 keer) goed. en dan blijven de naalden weer hangen en breekt de breekbout opnieuw.
goeiedag eem
@Joservice heb het zelfde gehad met onze deutz fahr pers, als er roest op de remschijf zit gaat deze stroef lopen en vergt dus meer weerstand waardoor je naalden niet meer in de goede positie komen, en het toeren tal waarop je perst kan ook van invloed zijn op de snelheid van het draaien van het hele spul, daar hadden wij toen last van, rijden altijd tegen de 520 a 540 toeren op de aftakas en dan gaat het super en geen problemen
Joservice
@goeiedag eem ok, ik zal dit eens proberen, toen we aan het testen waren stond de tractor stationair te draaien dus weinig toeren op de aftakas. Wel zonder touw stilstaand getest.
josje
Bij onze claas markant was de m6 boutje in de tandwiel achter boven op gebroken. Het kopje zat er nog in waardoor het net leek dat die er nog in dat.
Ik weet alleen niet of de breekbout voor er ook uit ging.
county854t
Het is vrijwel altijd dat als de naalden terug in het perskanaal komen dat waarschijnlijk de remblokken vd knoperrem versleten zijn dan wel niet strak genoeg staan. De juiste voorspanning op de knoperrem is de veertjes tot 25mm in draaien. Zie het handboek op dutchbalerparts.nl
Joservice
De rembstond juist afgesteld, ik denk dat ik de oorzaak gevolden heb het asje in de knoper koppeling is afgesleten, net een nieuwe besteld en straks is testen 🤞
stijn-verdonck
Hallo wij hebben ook een probleem met een cLaas dominant. paar jaar geleden de ene na de andere naald geplooid. uiteindelijk gezien dat er een ketting enkele tanden versprongen was. nu 3j later en een paar duizend balen verder plots terug een geplooide naald. is er iemand die hier wat van kent, want persoon die er vroeger naar kwam kijken is op pensioen, en machinebouwers die er wat van kennen hebben we hier oo kniet in de streek. OF heeft er iemand tips voor het correct afstellen van zo'n pers?
alvast bedankt, een landbouwer die jaarlijks nog 3000 balen perst.
Joservice
Bij mij was het probleem opgelost door de as van de knoper koppeling te vernieuwen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
6