Illustratie van:

Fendt 306 LSA - LMS-schakeling

Hallo

De S van onze 306 werkt niet meer, ik heb het dashbord al open gemaakt en het relais klikt wel. Als ik bij de zekeringen ga kijken zie ik wel geen extra signaal als ik de knop ingedrukt houd. Mijn vraag is, is de S-schakeling gezekerd? En wat zou er nog fout kunnen zijn?
Als ik naar de versnellingsbak kijk zie ik links een rond huis dat er tegen geschroefd is, en er komen enkele draden toe, is dit dan het mechanische deel van de schakeling?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

stefan310
@nh1880
Weet je heel zeker dat het niks uit maakt in de snelheid.? de lampjes van de "s" versnelling willen nogal een keertje stuk gaan!
KOETIE
@stefan310

ja, bij ons het het lampje ook stuk, maar doet het nog wel. 😉
stefan310
@KOETIE
Ja bij ons zowel op de 305 als op de 306 lampjes stuk. Dacht ook eerst dat ie het nie meer deed, maar bleek alleen het lampje te zijn. 😃
eddyscania
In de eerste versnelling zetten en laag, midden, snel schakelen dan weet je zeker dat het niet in de bak zit kan het alleen maar het lampje zijn....
fendt415
Zoals eddy al zegt ff proberen. lampje sneuvelt idd regelmatig!
Wimsumar
Beste NH1880: De negende zekering (van bovenaf geteld, zevende van ondeaf) is van de L.M.S.-schakeling. Ook zit hier de richtingaanwijzer op. Dit is overigens bij 1987/1988 bouwjaar Fendt 304.
Ik heb overigens wel eens gehad dat je het relais/electromagneet wel hoorde/voelde maar dat door een vervuilde zekering de electromagneet niet krachtig genoeg was. Contactspray deed 'wonderen'. 😄

P.S.: Ook bij mij rode lampje defect.
ArnoFendt
@nh1880

Hebben wij bij onze 307LS ook gehad. Achter onder de kabine, achter de plaat met de hydrauliekkoppelingen, zitten twee stekkerverbindingen (bij ons een rode en een witte). Een van deze twee bevat ook de electrische verbinding van de magneetschakeling (het ronde huis tegen de zijkant van de versnellingsbak) en had bij ons een slecht contact. Contacten schoon gemaakt en contactspray gebruikt, probleem verholpen. Succes.
HesselFiatpower
Sorry ik ben geen fendt kenner maar wat is LMS schakeling?
Meneer Kool
@HesselFiatpower Laag-Midden-Snel pook aan de rechterkant onder het stuur.. zoals op onderstaande foto.
Hiermee kun je in de 1, 2 en 3 de snelheid variëren
Wimsumar
Beste
Quote @HesselFiatpower:
wat is LMS schakeling

Dit is de drietraps-tussenbak.
Iedere "gewone" versnelling heeft een 'Langzaam' , 'Midden' en 'Snel'-stand.
Vergelijk baar met HiLo op een fiat ( Maar de tussenbak op en Fendt is alleen met gebruik van het koppelingspedaal te bedienen).
HesselFiatpower
@Meneer Kool bedankt misschien word ik ooit nog een fendt driver..
HesselFiatpower
@Wimsumar bedankt voor je reactie 😉
nh1880
Dank je wel voor jullie reacties! Ik ga zo snel mogelijk die dingen nakijken!
ArnoFendt
@nh1880

Doet de "S" het alweer?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
14