Welk gras zaaizaad voor hooi, en wanneer?

Hallo,

Wij hebben 6 jaar geleden een stuk land van 3 ha opgehoogd, Met 1 meter grond. Wij hebben er nu 4 jaar luzerne op geteeld ,Structuurverbeteraar en nu staat er wintertarwe op die vrij goed groeit. Helaas hebben wij veel stenen bij het ploegen, en moeten telkens rapen en het materiaal heeft eronder te lijden, dus wij besluiten om er waarschijnlijk gras in te zaaien. Maar wij proberen het gras altijd te hooien, dus welk graszaad moeten wij hebben? Op het moment hebben wij meerdere percelen weidemix, maar dit spul is niet makkelijk te hooien en wij hebben ook nog een stukje met een ander soort gras en dit is wel makkelijk te hooien,

Het moet paardenhooi worden, dus mijn vraag welk zaaizaad?

Groeten Rickjd

'zie lees meer link'

Deel dit topic

Reacties

rickjd
...
JD 6430 The Best
De stukje die ik gehooid heb die waren ingezaaid met engels raai gras, dat werd prima hooi 😉 mooi stengelig enzo, paarden wouden het wel vreten 😉
Gas Der Bi-j
nl.wikipedia.org/wiki/Italiaans_raaigras/ dit spul staat bij ons ook het groeit verschrikkeljk hard en is mooi stengelig spul
bart-mf
@Gas Der Bi-j

raaigras houdt je niks van over als je het wil hooien, op stam lijkt het heel wat, ma na een paar keer schudden zie je bijna niet meer dat je gras in de wei hebt liggen.
Boerenjongen16
@bart-mf Klopt! Is meer blad dan steel eigenlijk.
Gas Der Bi-j
@bart-mf @boerenjongen16 valt wel mee hoor
TLA-TSA
barenbrug.nl/holland/NL/…
Zoiets? Anders een mengsel met rietzwenk en timothee
samie
Ik vindt engels gras een beetje licht maar je kan ook weide gras zaaien dan is het voor een hele tijd goed
ADB996
Gewoom algemeen gras zaaien, en een week(of 2) langer laten staan zo dat het grover word. maar wat voor grond is het, zand, klei? licht of vrij zwaar
rickjd
@ADB996
Van alles wat, 1 meter grond opgereden maar we zitten op klei
Fendt926Driver
Er bestaat een speciaal paardemengsel aan gras. dan heb je altijd de juiste samenstelling. maar mijn ervaring leert dat je van nieuw gras (bijna) nooit hooi kunt maken. 2e snede gaat al wat beter 3e en volgend is wel te doen.
wiegehts
Timothee met rietzwenk gras dat hooit snel
Husqvarna
@bart-mf
Je moet ook niet te vroeg gaan maaien, het groeit 1,5 keer zo snel dus mag het ook wel 1,5 keer zo hoog worden, had er laatste keer gelijk met Engels raai evenveel bemest en gelijk gemaait en stond italiaans 1,5 tot 2 keer zo hoog, dikke witte stengels en het Italiaans hooide veel mooier als dat vette Engelse wat veel meer op de grond bleef liggen. Alleen gaat Italiaans maar een paar jaar mee en je harkt of rijd het er sneller uit, maar kan prima als tussengewas als je toch groenbemester moet zaaien.
jd greenpower
Ik zou engels raai,zaaien, ongesneden persen. Dat lusten ze.wel.
Wimsumar
Beste RickJD: Voor paardehooi zijn speciale grasmengsel te koop. ( Wiegehts noemt volgens mij de juiste grassoorten). "De graszaadhandel" weet vast meer.
william brooymans
Rietzwenk met Timothee zaaien. Is ook gelijk goed voor je grond want rietzwenk kan wortelen tot een meter diep.
Knoppert
Wij hebben sinds een paar jaar 'Zweeds gras'. Dit is een mengsel met veel Timothee en maar weinig engels raaigras. Wordt telkens weer prachtig mooi hooi. En de paarden vreten het erg goed!

zweedsgras.nl/
rickjd
@Knoppert

Dit spul?

Bedankt voor de tip
Knoppert
Ja dat is het! Dit was de eerste snede dit jaar, en de tweede was net zo mooi.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!