Illustratie van:

IMT 533 - kleur van motorblok

Ik ga een IMT opknappen. Nu ben ik opzoek naar de juiste kleur blauw van het motorblok. Dit onderwerp is al eerder aan bod geweest, maar het is reeds 2 jaar geleden dat op dat topic nog beweging geweest is.
Dus als iemand de RAL nummer op de naam van dergelijke kleur weet zal ik hem eeuwig dankbaar zijn.

Deel dit topic

Reacties

Kukel
Blauw of grijs?
Het is de zelfde model als de Massey Ferguson 35. Die grijze kleurt is RAL 7005.
lintelll
Die blauwe kleur wil hij weten 😉
Kukel
@lintelll Die weet ik niet 😛
old man jose
Hier zie je de fabriekskleur:

konedata.net/Traktorit/IMT533.htm/
Kukel
@old man jose

Dus voor de 533 is de donkere massey ferguson grijs de goede kleur.
KHD Deutz-Fahr
Beste @Grensgezicht

Wat je kunt doen is het volgende, en dat is ook meteen het makkelijkst. Ga naar een professioneel coating bedrijf, met een blauw onderdeel, wat je netjes hebt opgepoetst. Een professioneel coating bedrijf heeft een computer met losse scanner, die zetten ze op de kleur, scannen het, plaatsen de scanner terug in de houder, en er komt meteen een kleur code uitrollen, of de kleur die het meest in de buurt komt. Ze kunnen meteen de verf mengen voor je, en dat is meestal nog twee componenten lak ook, deze lak is kanon hard en beter dan die van bijvoorbeeld Sparex, Kramp of Granit. Succes! en laat weten of het je gelukt is.
Grenszicht
Gisteren ben ik naar een verfboer in Roosendaal geweest. En inderdaad, hij heeft voor mij de juiste kleur blauw aangemaakt? Ik kon ookwel ferguson donkergrijs nemen maar dan zou ik van mijn IMT een ferguson maken en dat is niet de bedoeling. Vorige week naar een groot oldtimertreffen in het Belgische Ravels geweest en geen enkele IMT gezien. Daarom dat ik het orgineel zogoed mogelijk wil benaderen. Nog bedankt voor de tips. Als de trekker klaar is post ik wel enkele foto's

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de IMT 533 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
263