Illustratie van:

Deutz D4007 - aandraaimoment cilinder/kopbouten

Goeiedag, weet iemand het aandraaimoment van de kop/cilinderbouten van een deutz d4007 (3cyl 912)
want wij hadden een lekke koppaking, en omdatie nu toch los is hebben we ook andere zuigerveren besteld. en complete pakkingset natuurlijk.

Deel dit topic

Reacties

goeiedag eem
Gebruik de zoek funtie maar even ,kom je het antwoord vanzelf wel tegen, vraag is al meerdere keren gesteld.
ronald-deutz-fahr
@goeiedag eem ik aant zoeken gegaan, kom ik een reactie van jou tegen waarin staat dat je ze +/- op 30 nm moet vastschroeven. hoe precies gaat dat dan?
goeiedag eem
Als eerste maak je de draadgaten waar de kopbouten in moeten goed schoon zodat ze makkelijk draaien,dan zet je de kop erop denk er om dat onder iedere kopbout een dikke stalen ring zit( de ringen die in de uitlaatpoort zitten zitten er meestal vast in door de kool aanslag en in de andere 3 zitten ze meestal los) Dan Draai je de kopbouten kruislings hand vast aan +/- 30nm met een moment sleutel. Dan trek je iedere bout 45 graden aan. Steeds kruislings!!!dit doe je in totaal 3 keer en dan trek je ze nog een keer 30 graden aan en je hebt ze op spanning staan. Maar als je koppakking lek had heb je er van die stalen ringen tussen de kop en de cilinder bus, als je die vervangt zou ik de ruimte tussen de kop en de zuiger ook maar even nameten met tin er tussen, en niet vergeten je kleppen weer te stellen
ronald-deutz-fahr
Oke bedankt 😄 ik weet genoeg.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4007 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1.098