John Deere 1120 - Hydroliek aanleggen

Hallo,

ik wil op de 1120 graag hydroliek bouwen zit nu helemaal niks op alleen de hef.. er lopen 3 leidingen vanaf de pomp 1 retour en 2 gaan direct de achterbrug in
mijn vraag zijn dit beide pers leidingen ? ik heb zelf een ventielen blok liggen 1 dubbel 1 enkel werkend kan ik deze gewoon aftappen van de druk leiding (hef) en daarna weer terug leiden naar de druk leiding van de hef ?

alvast bedankt,

(word alleen gebruikt om kieper omhoog te doen)
henrif

Reacties

john deere 7810
Je moet je dunne leiding hebben die gaat aan je rechter kant de achterbrug in. als je daar jou ventiel tussen bouwt moet het goed komen. wel is aan te raden om er een ventiel op te maken met open center. zodat hij de olie in ruststand vrij kan rondpompen ipv hij het constand door de overdruk moet duwen
jmos
Quote [“@john deere 7810“]:
: aan te raden

Meer dan dat, gewoon doen.
ramrod
@john deere 7810

Die open middenstand is nodig om de hef van olie te voorzien, als het ventiel niet gebruikt wordt; maar zeker niet voor rondpompen, omdat deze trekkers zijn voorzien van een constant druk systeem, waarbij altijd gesloten middenstanden moeten worden gebruikt.

Daarom zou ik de pers van het op te bouwen ventiel aftakken van de leiding, en niet er tussen bouwen. Dan moet er één op met gesloten middenstand.
JD3010
@ramrod Kijk anders eerst eens of er een tandwielpomp of een plunjerpomp inzit.
Wat voor ventielenblok heb je dan? Met een gesloten middenstand, kun je deze gewoon aftappen van de drukleiding. De retour van het blok kan dan terug in de versnellingsbak.
henrif
@jd3010
al de de retour terug brengt naar de versnellings bak gaat er geen olie meer door naar je hef

als je er een T stuk tussen zou zetten kiest de olie de weg van de minste druk dus is het OF de hef OF het ventielen blok toch?
JD3010
@henrif Dat ligt eraan wat voor pomp erop zit. Bijna altijd zit er een plunjerpomp in, waarbij een gesloten middenstand gebruikt moet worden. Als je dat niet doet, dan zal de pomp continu de olie rondpompen, waardoor die heet wordt.

Als er geen olie gevraagd wordt, gaat de druk naar max. en gaan de plunjers in de pomp zweven, zodat er geen olie geleverd wordt. Daarom kun je er een T-stuk tussen zetten en dus niet de ventielen en de hef achter elkaar zetten.
henrif
Na mijn weten draait de hydroliek pomp standaart rond dus als je hem helemaal er tussen zet pompt hij alleen via het ventielen blokje.. dus word de olie er niet veel warmer van als normaal?
ramrod
@JD3010
Heb je wel eens een ..20 gezien met tandwielpomp? Lijkt me erg bijzonder te zijn
JD3010
@ramrod De 820 en 920 hebben normaal een tandwielpomp, daarboven hebben ze een plunjerpomp.
ramrod
@JD3010
OK, die kleintjes ken ik niet zo. Maar ik snap nog niet helemaal waarom je dan over een tandwielpomp begint. Verwarrend.
JD3010
@ramrod Sorry voor de verwarring.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!